Riječ Alpha u nazivu ovog odličnog modela definitivno predstavlja novo i uzbudljivo poglavlje za Nike. No svaki početak označava i kraj…

Nike Alphadunk nasljednik je velike i iznimno popularne Hyperdunk serije o čijoj smo povijesti i značaju već pisali ranije. Ovakva odluka postavila je ljestvicu očekivanja vrlo visoko pa smo jedva dočekali da isprobamo Alphadunk i vidimo o čemu se radi.

Već na prvi pogled, ocjena ovog modela je itekako prolazna jer izgleda fenomenalno. Posebno se ističe “Pure Magic” colorway nadahnut čuvenim nastupom Aarona Gordona u natjecanju u zakucavanju iz 2016. godine s predimenzioniranim swooshem i plavo-crnim bojama, dok “Racer Pink” nadahnut hoverboardom iz filma Povratak u budućnost II donosi zaigranu i jedinstvenu kombinaciju boja.

Hoverboard iz filma Povratak u budućnost, photo: digitaltrends.com

Jasna poveznica s Hyperdunk serijom također je odmah vidljiva i dolazi u obliku Zoom Air tehnologije i posebne verzije Flyknita. Posebno je zanimljivo da se Zoom Air ovdje pojavljuje u jednoj od svojih najvećih inačica te zauzima cijeli prednji dio ispod stopala. Osim što izgleda jako dobro, ipak je glavni cilj bio pronaći rješenje koje će najboljim letačima i dunkerima olakšati njihove odlaske iznad obruča.

Zoom Air unit na prednjem dijelu stopala

Što nas dovodi do jedne vrlo bitne stavke, a to je da su Alphadunk tenisice idealne za frontcourt igrače, odnosno krila i centre. Ovo se moglo jako dobro vidjeti na nedavno završenom svjetskom prvenstvu u Kini gdje ih je velik broj baš takvih igrača imao na stopalima, a među njima je bio i dvostruki (momčadski i reprezentacijski) prvak Marc Gasol. Samo ovaj podatak govori dovoljno o tome što Alphadunk donosi.

Marc Gasol u Nike Alphadunk na svjetskom prvenstvu u Kini, photo: @nbakicks on Instagram

Spomenuli smo i ojačani Flyknit koji je jednako bitan jer s jedne strane daje osjećaj obuvanja čarape dok istovremeno jamči sigurnost. Za potpunu stabilnost, tu je još dosta visoki i čvrsti dio koji pokriva gležanj i petu. Ovo je ponovno još jedna odrednica tenisice s kojom se naglašava za koju vrstu igrača je idealna.

Ojačani Flyknit na “Racer Pink” colorwayu

Na kraju, potplata kompletira cijeli paket s jednakom kvalitetom kao i ostali ključni dijelovi tenisice. Zanimljivo je što svojim izgledom odnosno uzorkom linija dosta podsjeća na rješenje koje je davno dokazano na Nike Air Penny 2 modelu.

Još jedna, ne sasvim službena, zanimljivost je da Alphadunk ima pomagača u nasljeđivanju Hyperdunka i ta je uloga pripala također vrlo dobroj Zoom Rize seriji o kojoj smo nedavno snimili video (napomena: video je na engleskom, a kad si već našem Youtube kanalu svakako pritisni taj subscribe ;D).

Uglavnom, provjeri Nike Alphadunk kolekciju na našem webu ili u trgovini, oduševit ćeš se!

Nike Alphadunk “Pure Magic”
Nike Alphadunk “Racer Pink”