Upravo ovako je Kyrie Irving opisao šesto izdanje svoje signature tenisice. Dodao je još kako će ovo biti i najbolji model njegove serije do sad.

Kako ne bi ispalo da su ovo “prazne priče”, dovoljno je pogledati koliko profesionalnih košarkaša (ne samo u NBA ligi) nosi sve njegove modele. Naravno, jedinstven dizajn i uvijek odlični colorwayi sigurno imaju veliku ulogu u tome, ali ipak je najbitnije u tome da su Nike i Kyrie uvijek prvo gledali prema kvaliteti i udobnosti.

Za početak, Nike Kyrie 6 svakako respektira silne pozitivne karakteristike ranijih modela pa je najbolje da krenemo od toga. Nike Air Zoom Turbo o kojem smo pisali kod “petice” (https://www.grosbasket.com/svet-kosarke/hr/blog/2018/11/13/prva-petorka/) opet je ovdje što itekako ima smisla nakon iznimno dobrih reakcija i komentara prošle godine. Kod potplate je također vraćen izbočen i zaobljen vanjski dio koji nikako nije stilski detalj, nego vrlo funkcionalno daje potporu stopalu odnosno gležnju kod naglih promjena smjera.

Također, potplata je poprilično “deblja” od prosječnih modela (iako 5mm tanja nego kod Kyrie 5 modela) što je već postao i svojevrsni “trademark” cijele Kyrie linije, a gotovo i garancija udobnosti. Ovo je dodatno potvrđeno korištenjem mekše phylon pjene. Donji dio potplate sličan je onom kod petice pa opet imamo jedinstven uzorak koji poprilično odskače od drugih tenisica i koji će biti jednako pouzdan. Zbog određenih poboljšanja gripa, Nike je ovogodišnjoj verziji uzorka dao i naziv: Traction 360.

Iznad ovog dolazi fit odnosno osjećaj za stopalo kad ga “uparkirate” u tenisicu. Ovdje se odustalo od bilo kakvih većih promjena i to najviše zbog samog Kyriea koji preferira čvršći osjećaj oko stopala i kojeg svi fanovi njegovi serije posebno vole. Ovo godine, to je dodatno pojačano kopčom “na čičak” preko vezica koje u zadnje vrijeme sve češće viđamo na raznim modelima, a s kojom je stavljena “točka na i” odličnog lockdown osjećaja ove tenisice.

I sad, idemo vidjeti kako je cijeli “paket” umotan. Old-school koža na stražnjem dijelu kod pete i čvrsti mrežasti materijal naprijed što smo već viđali kod Kyrieja. S obzirom na povratak ove kombinacije, jasno je kako to rješenje ima “zeleno svijetlo” od samog Irvinga. A ima ga i od nas! Tenisicom dominiraju već poznati detalji poput simbola oka, trokuti, broj 11 i natpis H+H (hungry and humble) te još neki, a o svemu tome Kyrie je otprilike rekao kako to nema veze s nikakvim kultovima niti teorijama zavjere već samo s njegovom željom da potakne sve oko sebe da razmišljaju o svemu što čuju i vide. Na kraju je dodao kako mu je broj 11 numerološki vrlo bitan. Naime, sve započinje s njegovim ocem Drederickom Irvingom koji je nosio broj 11 tijekom svoje košarkaške karijere; Kyrie ga je nosio u srednjoj školi, a sad ga ima i u Brooklynu. “K” je jedanaesto slovo abecede; “Kyrie Irving” ima 11 slova; Irving je odigrao 11 utakmica na Sveučilištu Duke; izabran je u 1. rundi kao 1. izbor NBA drafta 2011. i 11. ožujka premašio brojku od 11.000 poena.”

Cijelu ovu priču sjajno će zaokružiti release datum, a on je 11.11.! Naime, tad izlazi set od – pogodili ste – 11 različitih colorwaya kao dio Preheat kolekcije ove nove linije. Kyrie je odabrao 11 gradova širom svijeta koji su na ovaj ili onaj način utjecali na njega i pripremio 11 različitih i ludih colorwaya koje će biti dostupni samo u tim gradovima. Pojavit će se i globalni model pod nazivom „Heal the World koji stiže u našu trgovinu! Naravno, Nike i Kyrie već su najavili čitav niz otkačenih kombinacija pa svakako pratite naše društvene mreže i obavijesti o tome koje ćemo sve od njih uskoro imati.