Na početku ovog teksta o novom Jordan ‘Why Not?’ Zer0.3 modelu odmah sam dužan dati jednu obavijest odnosno disclaimer.

Ogroman sam fan prošlogodišnjeg Why Not Zer0.2 modela, što se moglo vidjeti u našem videu najave siječanjskih noviteta, ali i u pregledu najboljih modela za 2019. godinu na GB Instagram TV-u. Dodatno, iako stil igre Russella Westbrooka iznimno polarizira i dijeli ljude na one koji su zadivljeni ili zgroženi, ja svakako respektiram bivšeg MVP-a lige i triple double mašinu.

Sve ovo pišem da bi pregled i ocjena tenisice imali što potpuniju i objektivniju pozadinu. Možda najbitnije u svemu jest to da me RW nije odmah na prvu pridobio i da me njegov prvi signature model nije “izuo iz cipela”. Dakle, ovdje je svakako bila riječ o procesu u kojem sam postupno prihvatio seriju koja je po mnogočemu jedinstvena i drugačija od većine ostalih modela koje ćete naći na našim policama.

Naravno, prva stvar zbog koje će vam bilo koje dosadašnje Why Not? izdanje uhvatiti pozornost jest njihov izgled – od siluete do kombinacije boja i materijala. Zer0.3 model nastavlja tu tradiciju i to odmah s prvim “Zer0 Noise” colorwayem koji podsjeća na smetnje na TV ekranu, a upravo su te smetnje glavni dio poruke koju Westbrook želi poslati.

Naime, on želi poručiti kako treba ugasiti sve okolne smetnje i biti svoj! Već ovaj prvi “look” nas jako veseli jer izgleda odlično i najavljuje još jedan uzbudljiv niz tijekom cijele godine. Što se tiče siluete, ona je i dalje nekako “bulky” što je po našem mišljenju također plus. Osim vizualnog efekta, ovakav izgled dodatno potvrđuje i činjenicu kako ova tenisica može biti odlična za svaku vrstu igrača, a ne samo za brze i eksplozivne bekove.

S obzirom na to da su performanse prošlog modela bile na poprilično vrhunskoj razini, ove godine svjedočimo minimalnim, ali impresivnim promjenama. Zašto impresivnim? Pa zato što je ionako lagani prošlogodišnji model sad još lakši, a stopalo je još bliže parketu. Zoom Air ispod prednjeg dijela stopala je ponovno čudesan i kako je vrlo sličan onome što smo opisali u Kyrie 6 blogu, lako je zaključiti koliko je za Nike/Jordan ovo rješenje bitno i kvalitetno.

Udobnost je maksimalna i prilikom kupnje svakako možete prvenstveno tražiti svoju prirodnu veličinu. Potplata je ponovno razdvojena odnosno ima procjep ispod sredine stopala, a to je povezano s činjenicom da su Westbrookovi omiljeni Jordan modeli 28 i 29 kod kojih se takvo rješenje prvi put pojavilo. Poboljšanje u odnosu na prošlu godinu je uzorak na potplatu koji je sad modificirana riblja kost što je uvijek itekako dobro. A imamo i kopču! Prozirna/gumena čičak traka preko vezica i srednjeg gornjeg dijela stopala izgleda odlično i naravno da će pojačati stabilnost stopala. Stvarno je teško pronaći bilo kakvu zamjerku ovom modelu i nadamo se da je ovaj tekst odgovorio na pitanje iz naslova.

Sve što nam ostaje sad je pričekati 17. siječanj kada su u Grosbasketu Air Jordan Why Not Zer0.3 dostupne u tri colorwaya!