Los Angeles Clippersi ljetos su stvarno napravili all in potez i vjerojatno složili najjači roster u povijesti svoje franšize.

Naravno, uz aktualnog MVP-a Finala Kawhija Leonarda, drugi najvrjedniji čip u toj igri je Paul George. Možda baš u duhu hrabrosti ovog poteza i naslova ovog bloga, čini se kako je PG odlučio da njegov novi PG4 model bude potez na sve ili ništa. Naime, pojavom prvih fotografija krenule su i određene kritike o tome kako je tenisica previše pojednostavljena i kako izgleda nezanimljivo. Dok je možda bilo nešto istine u tome, meni je prvo palo na pamet da je George radio neke od najboljih suradnji (PlayStation, NASA) i imao top colorwaye pa sam bio siguran da će četvorke imati asa u rukavu.

Nike PG 4 “Black”

Tako je odmah nakon osnovnog, crno-bijelog modela, najavljeno i Gatorade izdanje koje unosi živost i odlične detalje. Dakle, apsolutno nema brige da će iznimno popularna i kvalitetna PG signature linija donijeti jako puno dobrih stvari. Kad smo kod cijele linije, logika nalaže da dolaskom do broja 4 stvarno već možemo govoriti o nečem etabliranom i o tenisici kod koje su izliječene sve dječje bolesti.

Nike PG 4 x Gatorade “Gx”

Upravo to nas dovodi do tehnologije i noviteta s kojima ćete moći trčati, skakati i letjeti po terenima. Najvažnija element koji ovdje moramo istaknuti je – Air Strobel. Ovo rješenje je bilo već upotrijebljeno na KD12 modelu za kojeg dosta ljudi smatra da je najbolja tenisica 2019. godine. Za Georgea je napravljen dodatni upgrade pa se doslovno ispod cijelog stopala proteže Air zračni jastuk koji je nikad bliže stopalu (kod Durantove tenisice upotrijebljen je Zoom). Naime, guma ili pjena koja se inače nalazi iznad, između ili oko “zraka” ovaj put je u potpunosti premještena ispod njega. Vizualno je ovo pojačano na potplati koja ima rupičasti uzorak koji je identičan izgledu Air Strobel jastuka.

Photo: nike.com

Kako sad već prelazimo u sferu vizualnih detalja tenisice, u prvi plan svakako iskače mrežasti gornji dio (poklopac?) sa “zipperom” (patentnim zatvaračem ;D) kojeg je Nike prvi put uveo prije 22 godine na Air Flight ’98 a.k.a. Air Glove modelu od Garyja Paytona.

Gary Payton u Air Flight ’98 aka “The Glove”. Photo: solecollector.com

Naravno da je sad to modernizirano pa skoro jedna čitava polovica te gornje mrežice ima veće otvore kako bi ono što se nalazi ispod nje bilo vidljivo, a to nešto je speed lacing sustav vezanja. Jako je zanimljivo da je napravljena još jedna modifikacija “poklopca” jer su takva rješenja inače uvijek u potpunosti zatvorila vezice. E sad su napravljeni otvori na vrhu kroz koje se vezice mogu provući kako bi se mogle odvezati ili pričvrstiti bez otvaranja zippera. Naravno, moguće je dodatno promijeniti izgled tenisice na način da zipper odnosno cijeli gornji dio bude otvoren.

Photo: Jacques Slade

Na kraju, unatoč “ljutim” raspravama koje sam već pratio oko ove tenisice moram priznati da se jako veselim još konkretnijim testiranju. Nadam se i vi, priliku ćete imati već tijekom vikenda jer će Nike PG 4 x Gatorade biti dostupni od 17. siječnja!