Damian Lillard. Sudac, porota i krvnik utjelovljeni u jednoj osobi. “Dame time” je njegovo vrijeme.

Po meni gotovo sigurno pričamo o igraču čiji highlightsi i clutch potezi zaslužuju posebno poglavlje u povijesti NBA lige. Ako mi ne vjerujete ili se ne slažete sa mnom, pitajte njegove protivnike – posebno u playoffu:

Ipak, već smo ranije pisali kako je Damian Lillard puno više od jednog od najboljih bekova u današnjoj NBA ligi. U tom ranijem članku fokus smo stavili na na njegovu (impresivnu) glazbenu karijeru, ali on je zapravo još i puno više od toga. Posebno je vezan za svoju obitelj (propustio je bitnu utakmicu krajem sezone 2018. godine kako bi bio prisutan za rođenje svog sina) te je humanitarno aktivan u lokalnoj zajednici kroz RESPECT program.

Upravo zato model adidas Dame 6 u prvi plan stavlja taj “kompletni” aspekt Damiana Lillarda. To radi na način prikazivanja značajnih razlika s unutarnje i vanjske bočne strane tenisice. Evo što on kaže o tome:

“Mislim da me ova tenisica prikazuje na odličan način. Nikad nisam mislio da ću imati već šesto izdanje u svojoj signature liniji.”

Možda to nije očekivao, ali nakon titule rookieja godine, 4 all star nastupa, All-NBA First Team selekcije 2018. godine i još dva All-NBA Second Team izbora i nebrojeno mnogo highlightsa, Dame ovo svakako zaslužuje. I sad je dobio jako dobru tenisicu koja će razveseliti sve njegove fanove, ali i sve igrače koji vole tu underdog priču upakiranu u kvalitetnu tenisicu.

Prvi colorway “Ruthless”. Photo: adidas

Koliko je stvarno ova tenisica kvalitetna? Pa, za početak možemo istaknuti kako koristi istu LIGHTSTRIKE tehnologiju kao i tenisica glavne zvijezde adidasa – Jamesa Hardena (više o tome saznajte ovdje). Ukratko, LIGHTSTRIKE predstavlja garanciju udobnosti, potpore i responzivnosti.

Lightstrike tehnologija. Photo: hypebeast.com

Dalje, svakako treba naglasiti kako ovaj model pripada u kategoriju “obuj i igraj”. Da, Dame 6 se stvarno može obuti i odmah s njom krenuti na teren – primarno unutarnji. Naime, kako je kod odluke o tome je li tenisica pogodnija za vanjske ili unutarnje terene potplata vrlo bitna, moram naglasiti značajan detalj, a to je da Dame 6 ima potplatu u dvije boje (čime se prati tema o “dvije strane priče”) i takva dvobojna rješenja znala su nekad biti manje kvalitetna za vanjske podloge. Ipak, skoro cijela Dame linija uvijek je davala dobre rezultate i na parketu i betonu pa se čini kako će i šestica biti takva. Dodatno, s obzirom na to da potplata ima “riblja kost” uzorak svakako imamo još jednu garanciju za odličan grip.

Podplat Dame 6. Photo: adidas

Materijali na gornjem dijelu su uglavnom mesh/mrežasti, a posebno mi se sviđa “pojednostavljeni” sustav vezica s manje rupa sa svake strane koji je više nego učinkovit. Dodatno, mrežasti i prozračni materijali nemaju samo stilsku funkciju nego su dizajnirani da stopalo može maksimalno “disati”. Jedno od dodatnih pitanja koje su mnogi imali čim su pogledali model bilo je vezano za traku na stražnjem dijelu iznad pete. Naime, traka strši i čini se kako bi mogla iritirati gležanj, ali to nikako nije slučaj jer se radi o vrlo laganom i savitljivom materijalu.

Osim prvog “Ruthless” colorwaya u najavi je još nekoliko odličnih izdanja pa im se svakako svima veselimo, a među njima se ističe model s “pozdravima” za sve njegove hejtere što će biti itekako hrabar odabir za svakog tko ih odluči nositi. Svakako nas pratite i čitajte i dalje jer ćemo javljati sve novosti i datume releaseova.

Dame 6 colorwayi. Photo: adidas