Kao dugogodišnjem, zagriženom, a sad i napaćenom fanu Chicago Bullsa ova sezona mi posebno teško pada. Bez da ulazim u dosta gadan niz ozljeda ključnih igrača, poteze coacha Boylena (npr. zvanje timeouta protiv Toronta otprilike minutu prije kraja utakmica dok je Chicago gubio 25 razlike) ili pak cijelu #garpax priču, radije ću pisati o spektaklu koji se dogodio u “vjetrovitom gradu” od 14. do 16. veljače. Jasno, pisat ću o All Star vikendu.

Zapravo mi je najveći problem gdje početi. Jer priča i atrakcija je bilo toliko da smo mogli uživati cijelog vikenda, ali iznad svega toga bio je prerani odlazak Crne Mambe. I zato je možda prva i najbitnija vijest kako je Kobe uvršten na popis kandidata za Hall of Fame koji će, po svemu sudeći, biti vrlo impresivan. Naime finalisti su:

  • Kobe Bryant
  • Tim Duncan
  • Kevin Garnett
  • Rudy Tomjanovich
  • Tamika Catchings
  • Kim Mulkey
  • Eddie Sutton
  • Barbara Stevens

U subotu je Adam Silver, povjerenik NBA lige, objavio kako će se nagrada za MVP-a All Star utakmice od sada zvati Trofej Kobea Bryanta – koji, zajedno s legendarnim Bobom Pettitom, ima najviše takvih naslova odnosno čak 4. Čuvanju uspomene na velikog Kobeja pridružili smo se i mi s posebnom nagradnom igrom na našem Instagram provilu:

View this post on Instagram

[GIVEAWAY] We all agree that Kobe Bryant was one of the greatest players of our time and a role model for many of us! ? One of his big fans was also the founder of ? @jh_boards,? who designed and created this masterpiece dedicated to Black Mamba and now, you can become the new owner of this awesome custom-made longboard! ? What you need to do? 1. Follow @jh_boards and @grosbasketshop. 2. In the comments, tag 3 friends that need to see this awesome longboard! 3. Keep your fingers crossed! ? *The draw will take place on February 24. The winner will be published on our story and they will have to pick up the longboard in one of our stores (Ljubljana or Zagreb), we will not be sending it by mail. #giveaway #longboard #longboard #skateboard #longboarding #ripkobe #mambaout #custommadelongboard #custommadelongboards #longboardart #longboardartwork #longboardsofinstagram #longboardlifestyle #grosbasket #changingthegame

A post shared by GROSBASKET Basketball Shop (@grosbasketshop) on

Zatim možemo nastaviti s tenisicama i svim ludim/opakim/vatra colorwayima koji su izdani tog vikenda i koje, naravno, možete pronaći kod nas. Kako je samo ova tema ogromna, predlažem da pogledate što smo Mate a.k.a. Brada i ja ispričali o svemu tomu ovdje:

Ako ste fan stare škole poput mene morao vas je razveseliti roster za NBA Cares Special Olympics Unified Sports utakmicu gdje smo na parketu mogli vidjeti legende Tonija Kukoča i Horacea Granta, ali i Nikolu Jokića u urnebesnoj ulozi trenera.

Toni Kukoč, photo: @chicagobulls on Twitter

Uslijedila je ‘Rising Stars’ utakmica u kojoj su najbolji igrači s jednom i dvije sezone iskustva igranja bili podijeljeni u dva tima: SAD i ostatak svijeta. SAD je pobijedio 151 – 131, Miles Bridges proglašen je za MVP-a, Zion je umao slomio obruč kod zakucavanja (!!), ali po nama i mnogima na internetu možda najbolji highlight bio je “bromance” moment Luke i Traya:

U petak je odigrana i Celebrity utakmica (reper Common bio je MVP), ali nama je ipak nekako bila zanimljivija subota zbog natjecanja u tricama i zakucavanjima. Pobjedu u tricama odnio je bek  Sacramento Kingsa Buddy Hield, a nama je još uvijek malo krivo što Mr. a.k.a. nije dobio priliku za sudjelovanje. Sve njegove fanove trebao bi ipak razveseliti giveaway u kojem možete osvojiti loptu s njegovim potpisom. Više o tome čitajte ovdje.

Na ovu nama kontroverznu odluku o ne-pozivanju Bojana, nadovezala se još veća u Slam Dunk Contestu jer je po mnogima Aaaron Gordon nepravedno izgubio od Derrick Jones Jr.-a. Ako niste imali prilike pregledati odvojite malo vremena za natjecanje koje je svakako bilo na višoj razini od prošle godine:

Za ipak malo vedriji ton subotnjih događanja pogledajte urnebesni Inside The NBA All-Star Roast ili glazbeni nastup Damiana Lillarda koji se naravno pojavio u svom Dame D.O.L.L.A. alter egu jer je nažalost zbog ozljede otpao za igranje utakmice u nedjelju.

I onda je stigao main event koji je najavljivan kao veliki tribute za Mambu i njegovu kćer Gigi (svi igrači su nosili dresove s brojem 24 ili 2, za ostalih 7 žrtava pada helikoptera svi igrači imali su posebne oznake na dresu kao i crne trake za pokojnog povjerenika emeritusa Davida Sterna). Kobeju u čast modificiran je i format utakmice na način da je za pobjedu u zadnjoj četvrtini bilo potrebno postići 24 poena na broj postignutih koševa vodeće momčadi nakon treće četvrtine. Konkretno, tim LeBron je vodio 133 – 124 nakon 3/4 pa je pobjednički prag koševa postavljen na 157. U vrlo uzbudljivoj i emotivnoj utakmici došlo je čak i do preokreta na kraju pa je tim LeBron pobijedio 155 – 157. MVP utakmice bio je aktualni MVP finala Kawhi Leonard. Evo sažetka najboljih poteza:

U svakom slučaju, cijeli vikend je bio za pamćenje pa je ovaj post malo duži i zato (po)hvala svima koji ste stigli do njegovog kraja!

Privacy Preference Center