Osim što su u nedavnom intervjuu i photoshootu za GQ “slomili” internet, suigrači Russell Westbrook i James Harden podijelili su jedno dosta zanimljivo razmišljanje o tome kako po njima tek nekoliko (4 ili 5) aktualnih NBA igrača zaslužuje signature liniju tenisica. Drugim riječima, prema njima previše igrača ima vlastite modele. Naše mišljenje o tome ćemo ostaviti za možda neku drugu priliku, ali možda možemo uvesti dodatnu metriku po kojoj možemo vrednovati igrače odnosno njihove signature linije, a to su timski ili budget modeli.

Ovakvom podjelom, stvari dobivaju malo drugačiju dimenziju i jasno je koga tu možemo izdvojiti: LeBrona s njegovim Witness i Soldier modelima, Hardena sa Stepbackom, Duranta i njegov Trey 5, Stephov SC 3zer0, a donekle i Lillarda s njegovim (jednokratnim) DAME D.O.L.L.A. Oni koji pozornije prate scenu, mogli bi primijetiti kako na popisu nedostaje još jedan opasan igrač, a upravo o njegovoj timskoj tenisici ćemo ovdje pisati.

Kyrie Andrew Irving poput svog nekadašnjeg “kraljevskog” mentora ima čak dva B modela, a to su “Low” i “Flytrap” i o ovom drugom ćemo sad prijeći na detalje. Flytrap je već stigao do svog trećeg izdanja i dok postoje oni koji su spremni lansirati kritike na liniju kod nas ih nećete pronaći jer smatramo da su neopravdane. No, nije li tako i sa samim Kyriejem kao košarkašem kojeg neki – vole mrziti?

Kyrie Flytrap III je prema nama definicija timske tenisice kod koje je omjer uloženog i dobivenog izvanredan! Naime, “muholovka” je tenisica kod koje dobivate sve što vašem stopalu treba, a onda je još kao veliki bonus podjednako učinkovita na unutarnjim i vanjskim terenima i za kraj s ovim trećim izdanjem imamo siluetu koja vrlo dobro može proći uz vaše lifestyle kombinacije.

Stopalo ovdje dobiva zoom ispod prednjeg dijela i odličan lockdown – jedna stvar za imati na umu kod ovoga  je da bi možda osobama sa širim stopalom fit mogao biti uzak, ali svi ostali mogu uzeti tenisicu u vlastitoj veličini (true to size). Vrlo je zanimljivo što je potplata trojke praktično identična kao ona na Flytrap II modelu, a znamo kako gotovo uvijek nasljednici prethodnog izdanja dožive bar male promjene gotovo svakog aspekta. Kako je ovo bio vrhunski feature dvojki, itekako je razumljivo da Nike nije želio testirati s novim promjenama. I baš smo zbog te potplate s kombiniranim uzorkom riblje kosti ranije napisali kako s Flytrapom možete i na parket i na beton/asfalt.

Mrežasti materijal gornjeg dijela izgleda jako dobro i u kombinaciji s pomalo čak predimenzioniranom kopčom (na čičak) donosi tu jako zanimljivu siluetu koju smo spomenuli i u konačnici atraktivan ukupni izgled. Naravno tu su i već standardni Kyrie detalji (KI logo, dlan, oko, broj 11) pa vam samo još jednom možemo predložiti ovu tenisicu, pogotovo ako razmišljate o backup paru.