Ionako teško razdoblje pandemije još je teže za sve nas koji volimo košarku i sport jer nemamo svježeg sadržaja u obliku utakmica pa smo se morali snalaziti i otkrivati nove ili reciklirane stvari. Ipak, možemo biti sretni što smo mogli odgledati jednu seriju koja je došla kao odlično osvježenje…

Naravno, tu mislimo na stvarno sjajnu humorističnu animiranu seriju Game of Zones koja se prikazivala na digitalnim Bleacher Report platformama. Vjerni pratitelji sjećaju se kako je ova košarkaška parodija Game of Thrones krenula još u svibnju 2014. godine i kako je nažalost ovih dana prikazana zadnja epizoda.

Cijelu priču su razvila braća Adam i Craig Malamut, a količina kreativnih i poprilično urnebesnih stvari koji su izveli je toliko nevjerojatna i ogromna da ih je gotovo nemoguće prepričati ili navesti u jednom tekstu. Znači, ako nekim slučajem još niste pogledali svih 7 sezona, stvarno nemojte čekati i krenite odmah. Sve epizode dostupne su ovdje: https://gameofzones.bleacherreport.com/

Naravno, čak i ako ste već sve pogledali, iskreno preporučam ponavljanje postupka jer u svakoj epizodi ima toliko raznih detalja ili easter eggova da smo sigurni kako ćete opet uživati u svemu pogotovo dok smo još uvijek u ovom košarkaškom vakuumu.

Vjerojatno ste nakon prvih par rečenica pomislili kako ćemo pisati o jednoj drugoj mega-seriji koja je isto završila i naravno da moramo i nju spomenuti.

Da, The Last Dance bio je spektakl kroz svih 10 epizoda koje su izazvale i dosta kontroverzi, ali nekako mislimo da su svi mainstream mediji, također u nedostatku novog sadržaja, dovoljno pratili ovu temu da sigurno već sve znate o njoj. Ako nekim slučajem niste još bili u prilici pogledati ovaj dokumentarac na Netflixu – našu preporuku za to definitivno imate jer je riječ o nečem stvarno posebnom.

Sad, kako bi dalje “ubili” ovo vrijeme čekanja povratka radosti loptanja ispod obruča sjetili smo se još nekih odličnih serija i filmova koje vam preporučamo:

  • High Flying Bird, o svijetu menadžera NBA igrača

  • The Carter Effect, dokumentarni film o tragu kojeg je Vince Carter ostavio u Torontu

  • Basketball or Nothing, dokumentarna serija o srednjoškolskoj momčadi iz indijanskog rezervata

  • Uvik isto, dokumentarac o obitelji Darija Šarića

  • ROCK RUBBER 45s, o sneakerhead kulturi

  • One In A Billion, film o putovanju od Indije do igranja u NBA

  • #Rucker50, dokumentarni film o 50. obljetnici igrališta u Harlemu

Ako vam ni ovo nije dovoljno podsjećamo još na našu nedavnu recenziju knjige o fenomenu košarke na Filipinima, kao i na prepeoruke za knjige i filmove s našeg Instagrama (na engleskom):

Nadamo se da će ovo bar malo pomoći pa uživajte!