Nakon iznimno popularnog prvog izdanja stiže nam drugi model iz linije nevjerojatnog Giannisa.

Vjerojatno se svi možemo složiti kako je prošlogodišnja, prva, verzija tenisice Giannisa Antetokounmpa bila među top modelima sezone. Ovo je posebno značajno ako uzmemo u obzir da je početak svake nove serije sklon određenim testiranjima, a onda čak i problemima. Ovdje to nikako nije bio slučaj, a čak i ako niste probali tenisicu dovoljno je bilo pratiti profesionalne košarkaše u cijelom svijetu i mogli ste vidjeti koliko puno ih je nosilo Freak 1. Na kraju, pod pretpostavkom da se krećete u košarkaškim krugovima, sigurno je bar netko kog znate imao par “jedinica”. Na kraju uvoda, jasno je da su postavljeni odlični temelji Giannisove linije.

Ovo nikako ne znači da će aktualni MVP i njegov tim dizajnera iz Nike-a tek odrađivati nastavak ove priče. Naime, prema prvim službenim informacijama “dvojka” će donijeti napredak u performansama, ali i dizajnu. Naravno, većina tehnoloških pomaka napravljena je imajući na umu tjelesne predispozicije i stil igre s kojim Greek Freak dominira nad konkurencijom, a mi mislimo da će, bez obzira na to koliko je on stvarno jedinstven (na primjer, iako je visok 211 cm, on ima još impresivniji i veći raspon ruku od 221 cm!), svaki igrač bez obzira na poziciju pronaći nešto u njegovoj igri, a zatim i u tenisici. Jedna dodatna napomena je da je ova tenisica vrlo orijentirana na korištenje za treninge i igru, ali s odličnim colorwayima koji su u najavi sigurno će biti i nekih koje će postati odličan lifestyle izbor.

Možda je sad najbolje odmah prijeći na dizajn odnosno izgled Nike Zoom Freak 2 tenisice i za početak se može istaknuti silueta koja je po visini slična prošlogodišnjem modelu, ali s određenim detaljima ima dosta drugačiji, možda čak i “grublji” ukupni izgled. Za početak, tu je stvarno veliki swoosh s lateralne (vanjske bočne) strane koji možda pokazuje i određen trend za Nike jer sličnu stvar možemo vidjeti i na novom KD13 modelu.

Dalje, pri dnu “kvačice” nalaze se svojevrsni pravocrtni blokovi čija je uloga zapravo više funkcionalna, a manje stilska. Točnije, blokovi služe kao potpora stopalu za čuveni Antetokounmpov euro-step s kojim uz vrlo naglašene promjene smjera i brzine pronalazi put do koša što ove godine radi za prosjek od otprilike 30 poena po utakmici. Za dodatnu potporu i izdržljivost tenisice, čak je i vrh swoosha dodatno prošiven na najširem dijelu. Predanost detaljima – to se svakako cijeni.


Kad smo kod detalja, nastavljena i priča o važnosti obitelji, posebno pokojnog oca Charlesa, zatim majke Veronice te braće Francisa, Thanasisa, Kostasa i Alexisa. Sva njihova imena su na potplati.
Potplata je još zanimljiva jer je “prelomljena” u sredini slično kao i kod Westbrookovog Why Not Zer0.3 modela što se mnogima sviđa kao rješenje. Dodatno je zanimljiv i uzorak potplate koji se, iako nije “riblja kost”, čini kvalitetnim jer će ovisno o colorwayu imati različiti sastav odnosno izgled pa ćemo vidjeti prozirno plavu, crnu i smeđu varijantu. Ovo bi mogao biti i plus za povremeno korištenje na vanjskim terenima što svakako pozdravljamo. Kad smo kod Nike trendova, tenisica ispod prednjeg dijela stopala ima Zoom Air što se pokazalo odlično kod više recentnih modela tvrtke iz Oregona.


Na kraju, sigurnom uspjehu ovog modela, ali i cijele Nike Freak serije svakako doprinosi i to kakav je Giannis igrač, ali i čovjek koji voli pomagati drugima, a nas je dodatno razveselio kad smo pratili njegovo predstavljanje novog modela iz bubble-a u Orlandu: https://www.nba.com/bucks/gallery/giannis-antetokounmpo-launches-zoom-freak-2.

Datum izdanja prvog colorwaya je 28. srpanja.