S novom sezonom u našu ponudu dodajemo i novu City Edition opremu. Majice i hoodieji već su dostupni, a dresovi dolaze početkom 2021. godine!
Jeste li se ikad zapitali što je nadahnulo ove boje i uzorke?

BOSTON CELTICS

Boston Celticsi vjerojatno su najslavnija momčad NBA lige zahvaljujući osvajanju 17 naslova prvaka i nije iznenađenje da je povijest inspirirala ovogodišnju kolekciju. Dizajn je preuzet sa zastava obješenih u TD Gardenu za osvojena prvenstva, a dres po prvi put ikad uključuje puno ime ekipe – “Boston Celtics”.

Njihovi su predstavnici objasnili: “Iako ova odora odaje počast prošlosti, ona također simbolizira naš vječni način razmišljanja vođen osvajanjem naslova, a mi želimo da naši navijači dijele taj mentalitet u pohodu na 18. zastavu.”

CELTICS KOLEKCIJA >>

 

BROOKLYN NETS

Osim što su Netsi predstavili svoj Classic Edition dres nadahnut omiljenim “tie-dye” dizajnom koji se nosio tijekom sezone 1990-91, predstavili su i svoj City Edition izgled, nadahnut umjetnikom Jean-Michelom Basquiatom rođenim u Brooklynu.

U svojim je čuvenim djelima stavio fokus na važne teme i probleme koji su i danas aktualni.

NETS KOLEKCIJA >>

CHICAGO BULLS

Bulls City Edition slavi grad na mnogo različitih načina. Glavno je prisjećanje na Daniela Burnhama, gradskog arhitekta koji je odredio izgled grada nakon velikog požara u Chicagu. Na odjeći ćete pronaći art deco font i geometrijske uzorke, što je stil koji se nalazi na mnogim zgradama u Chicagu.

Tu je i oznaka „NEMA MALIH PLANOVA“ preuzeta iz poznatog Burnhamovog citata o Chicagu: „Ne radite male planove; nemaju čarolije da uzburkaju krv. ” Ovo služi kao podsjetnik igračima da si uvijek postavljaju velike ciljeve i ciljaju visoko.

BULLS KOLEKCIJA >>

 

DALLAS MAVERICKS

Srebro i zlato u znak sjećanja na šampionsku sezonu 2011. i krila u čast grčkom mitološkom biću Pegazu. Dugi niz godina Pegaz je čuvar Dallasa i simbol je rasta i prosperiteta.

Također mislimo da izgleda slično Lukinom dresu iz Madrida!

MAVERICKS KOLEKCIJA >>

 

GOLDEN STATE WARRIORS

Inspirirani dresovima koje su nosili od 1997. do 2010. godine, Warriorsi slave 47 sezona u zaljevu sa svojim dresovima Oakland Forever. Ovi dresovi usredotočeni su na „We Believe“ eru koja je uključivala i čuveni play-off 2007. Te godine Warriorsi su kao osmi nositelj pobijedili prvog nositelja Dallas Maverickse što je bio prvi takav slučaj u play-off seriji na sedam pobjeda.

WARRIORS KOLEKCIJA >>

 

HOUSTON ROCKETS

Ove godine Rocketsi će nositi poznatu gradsku Columbia plavu boju, grimizno crvenu i bijelu. Dres ima veze s Houston Oilersima, momčadi američkog nogometa iz AFL i NFL liga. Oilersi su bili u Houstonu do 1996. godine, kad su se preselili u Memphis. Spajanjem novih i retro stilova, Rocketsi imaju “H-TOWN” natpis na prsima, slično onome što smo vidjeli na njihovim City dresovima prošle sezone.

ROCKETS KOLEKCIJA >>

 

LOS ANGELES CLIPPLERS

Clippersi će imati City Edition dres koji sliči njihovim onima iz sezone 19-20, ali s obrnutim bojama. Ove godine pozvali su LA majstora grafita Royyal Doga koji je ugradio “autentični duh L.A. ulične kulture” s Misterom Cartoonom za City Edition dres i timsku liniju opreme.

CLIPPERS KOLEKCIJA >>

 

LOS ANGELES LAKERS

Dizajn City Edition 2020-21 dresa posvećen je Elginu Bayloru: jednom od prvih koji je zaigrao iznad obruča, aktivistu za građanska prava i prvom igraču koji je skok-šut pretvorio u pravo oružje na terenu.

Kad su Lakersi stigli u Los Angeles 1960. godine, debitirali su u svom novom gradu noseći ove uniforme. I premda je dizajn donio svjež izgled za novi početak, dresovi su i dalje suptilno imali vezu s Minneapolisom.

LAKERS KOLEKCIJA >>

 

MIAMI HEAT

Ovogodišnje gradijentne uniforme peti su i posljednji dio Vice kampanje za Heat, koja je započela 2017. No, ovaj dres u kolekciju uvodi novu boju – „Vice Violet“.

„VICE je 2017. započeo kao putovanje – putovanje kroz vrijeme u stvarnost u kojoj 1988. nikad nije završila”, rekla je Jennifer Alvarez, potpredsjednica kreativnog i digitalnog marketinga. „2018. vratili smo se u sadašnjost uz niz kampanja nadahnutih mnogim stranama Miamija, počevši od mračnih i ozbiljnih „VICE Nights “, zatim opuštenijeg i nježnijeg „Sunset VICE “ i na kraju energičnog „ViceWave“. „ViceVersa“ je grafički mikrokozmos koji zamišlja Miami HEAT brand budućnosti. ”

HEAT KOLEKCIJA >>

 

MILWAUKEE BUCKS

Bucksi će odati počast svojoj regiji ovosezonskim City Edition dizajnom.

Nadahnuti Velikim jezerima (Great Lakes) i njihovim gradom Milwaukeejem, Bucksi nam donose ovogodišnji “The Gathering Place” dres. Dres je vrlo živopisan, sadrži tri nijanse plave boje koje predstavljaju dubine jezera Michigan, kao i tri rijeke koje teku njihovim gradom.

BUCKS KOLEKCIJA >>

 

NEW ORLEANS PELICANS

Njihov najnoviji City Edition dres nadahnut je gradskom zastavom New Orleansa. Sadrži veliku bijelu podlogu s tri zlatna fleur-de-lis simbola preko prsa, obrubljenu crvenom i plavom prugom. Shema boja i dizajn datiraju iz 1918. godine kada je New Orleans usvojio službenu zastavu kao simbol vlastite izdržljivosti i ponosa.

PELICANS KOLEKCIJA >>

 

PORTLAND TRAILBLAZERS

Portlandov City Edition odaje počast jedinstvenoj ljepoti pejzaža Oregona, kao i plemenima s područja koja su danas dio ove savezne države, a koji su ovaj dio SAD-a oduvijek nazivali svojim domom.

TRAILBRAZERS KOLEKCIJA >>

 

TORONTO RAPTORS

Kao nastavak inicijative “Dobrodošli u Toronto” i suradnje s rapperom Drakeom, Raptorsi će ponovno imati odličnu crno-zlatnu kombinaciju.

Tim je također predstavio tri nova dizajna za sezonu.

RAPTORS KOLEKCIJA >>