Kako sad stvari stoje, NBA momčad junaka naše današnje priče je po tko zna koju već godinu za redom desetkovana ozljedama.

Za početak, tu je najnovija i možda najbitnija situacija sa CJ McCollumom, ranije je nastradao Jusuf Nurkić, a nema niti Zacha Collinsa. Upravo zato se Damian Lillard s punim pravom može nazivati junakom jer opet dolazi vrijeme kad će morati odraditi ogroman posao da bi Blazersi mogli biti konkurentni. Za takvo nešto vjerojatno će se vrlo brzo morati vratiti na razinu kad je bio jednoglasni “bubble” MVP s kraja regularnog dijela prošle sezone, a to sigurno mora razveseliti sve fanove odličnih, hrabrih i spektakularnih košarkih poteza.

Nekako baš takve su nam nakon kraćeg testiranja i njegove nove adidas Dame 7 tenisice! Prije nego što odvojimo vrijeme za specifikacije, ipak treba reći par stvari i o cijeloj liniji jer sedam je definitivno broj koji bilo kojoj signature liniji daje dodatnu vrijednost. S estetske strane, kod svakog od sedam izdanja uvijek je bilo odličnih colorwaya zbog čega je svatko mogao pronaći model koji im najbolje odgovara uz dres ili bilo koji drugi outfit. Točno kako su svi pronalazili model za sebe najbolje pokazuje činjenica da je zaliha Lillardovih tenisica uvijek relativno kratko u našim trgovinama pa vam već unaprijed naglašavamo da dobro pratite sve naše mreže i objave, a onda i da budete ekstremno brzi kod kupovine! ;D

adidas dame 7

Sad je vrijeme da uzmemo povećalo i krenemo u pregled! Prvo svakako treba izdvojiti povratak Lightsrike tehnologije (ispod cijelog stopala) koja se sve češće koristi u velikom broju adidas košarkaških tenisica (pa tako i u prošlogodišnjim Dame 6), a razlog tome je naravno udobnost koja se dobiva.

adidas dame 7

Čini se kako je ovdje napravljena određena modifikacija zbog koje je peta naglašeno povišena u odnosu na prste i to bez sumnje pojačava osjećaj brzine i responzivnosti. Ispod, na gumenoj potplati nalazi se zanimljiv “Z” uzorak (ili se možda radi o broju 7?) koji se prema nekim testiranjima pokazao i kao pouzdano rješenje za vanjske terene. Napominjemo da je kod vanjskih nošenja bila riječ o ipak malo glatkijim vanjskim površinama što bi moglo biti korisno za imati na umu kod kupnje. Rekli smo da je tenisica hrabra, a to se odnosi i na odluku da bude u nižem cjenovnom razredu od većine signature modela što je pun pogodak kao neka Lillardova dalekometna trica za pobjedu sa zvukom sirene.

adidas dame 7

Posebno veseli što zbog toga nije narušena kvaliteta ili izdržljivost tenisice, već su se jednostavno koristili standardni, uglavnom mrežasti materijali, a ne na primjer (brušena) koža.

adidas dame 7

Jedna jako dobra stvar koju već sad možemo vidjeti i na colorwayjima koji su tek u najavi da je taj mesh slojevit i jako dobro iskorišten za predobre kombinacije boja, detalja i poruka. Dalje, cijelo gornjište daje stabilnost stopalu, a tome su doprinijeli i bočno prošiveni dijelovi koji su još dodatno iskorišteni postavljanjem rupa za vezice u njih. Čini se kako bi baš to moglo dati još jednu dimenziju tenisici zbog raznih mogućnosti vezanja. Od funkcionalnih detalja još treba izdvojiti jastučiće u unutarnjem dijelu iznad pete odnosno oko gležnja koji daju još udobnosti i zaključavanja. Kad spominjemo udobnost, cijeli “fit” je odličan i generalno možemo preporučiti odabir u vašoj standardnoj adidas veličini (true to size).

Ako nakon ovog još uvijek ne možete donijeti odluku, možda je vrijeme da osim na NBA parketima tenisicu potražite i u NBA2K21 videoigri za koju je Lillard zaštitno lice i unutar koje su Dame 7 premijerno prikazane!

adidas dame 7

E da, možda ste primijetili da koristimo riječ “vrijeme” više puta u blogu, a niti jednom svojevrsni bojni poklič našeg junaka. Mislili smo da ćemo možda uspjeti cijeli tekst bez toga, ali ipak – it’s Dame time!

Provjeri sve naše modele adidas Dame 7 OVDJE >>