Tenisice nekad jako dobro prate karijere svojih “ambasadora”, a to se možda najbolje vidi kod Paula Georgea čija je karijera svakako puna uspona i padova.

Većina vjerojatno najviše pamti loš učinak u prošlogodišnjem doigravanju što je izazvalo niz memova i ne-baš-lijepih-nadimaka za PG-a. Tu je naravno i ona monstruozna ozljeda s trening kampa američke reprezentacije 2014. godine kao još jedan trenutak u njegovoj karijeri nakon kojeg je bilo upitno hoće li PG uopće moći nastaviti karijeru.

S druge strane, bilo je tu i puno dobrih stvari koje uključuju:

  • 6 all-star nastupa
  • izbor u prvu all-NBA petorku 2019. godine kad je bio i finalist u izboru za MVP-a
  • 4 izbora u najbolju obrambenu petorku lige (dva puta u prvu, dva puta u drugu)
  • most improved player 2013.
  • i tako dalje…

Nike PG 5 "Black" CW3143-001 3

Sve ovo dovodi nas do ove sezone u kojoj PG opet igra na vrhunskoj razini, a njegovi Los Angeles Clippersi su među vodećim i najboljim momčadima lige. Naravno, ono što nas najviše zanima jesu njegove nove PG5 tenisice!

Svi naši dugogodišnji fanovi znaju da cijela PG linija, uz povremene uspone i padove, kod nas kotira iznimno visoko i zato nas je razveselio dolazak i inicijalno testiranje “petica”.

Nike PG 5 "Black" CW3143-001

Kao što naslov sugerira, glavna karakteristika tenisica je udobnost i tu imamo veliku poveznicu s prošlogodišnjim modelom, a to je Nike Air Dot Weld Strobel koji je u samom vrhu ovakvih tehnologija u konkurenciji s ih proizvođača (dakle, ne samo Nikea). Konkretnije, radi se o zračnom jastuku iznad cijele potplate koji je ujedno i maksimalno približen samom stopalu. Pročitajte više o tehnologiji na našem prošlogodišnjem blogu o PG 4.

Dodatno, kao i u većem dijelu cijele PG linije radi se o de facto niskom (low) modelu čije performanse su uvijek balansirane za obje strane parketa odnosno za vrhunske two-way igrače poput Paula.

Možemo reći da je ovdje kraj sličnostima modela iz prošle i ove godine jer više se ne koristi patentni zatvarač koji, iako je bio odličan modni detalj, neke nije zadovoljio po pitanju funkcionalnosti. Upravo zbog te promjene ćemo dodati kako je udobnost proširena ili povećana, a to zajedno s malom ukupnom težinom tenisice garantira svijetlu budućnost ovog modela. Naravno, sve ovo dobro je završeno pouzdanim sustavom vezivanja koji će stopalo zaključati unutar gornjišta od kombinacije mrežastih materijala i sintetičke kože.

Još jedna značajna promjena je uzorak na potplati koji je ovog puta izveden sa višesmjernim linijama i koji na našim prvim in store testiranjima donosi vrhunske rezultate. Malo veće poznavatelje povijesti tenisica moglo bi posebno razveseliti da je uzorak gotovo identičan kao i na Nike Kobe 9 modelu! Ključne razlike su vidljiv zračni jastuk ispod pete i PG logo na srednjem dijelu.

Nike PG 5 "Black" CW3143-001

Još jedan zanimljiv i kvalitetan detalj su gumene izbočine srednjeg dijela tenisica kako na unutarnjoj (medijalnoj) tako i na vanjskoj (lateralnoj) strani čija je uloga dodatno zaključavanje stopala s bočnih strana.

Nike PG 5 "Black" CW3143-001

Prema dosad dostupnim informacijama, čini se kako nas još jedna promjena očekuje kod colorwaya koji su sad daleko jednostavniji od prošlogodišnjih šarenih boja. No, nekako smo sigurni kako će PG 5 i u tom aspektu donijeti kombinacije koje će svidjeti svima koji vole vidjeti nadahnuće dizajnera. Ipak, to je trenutno manje bitno jer svakako moramo podvući crtu i ponovno naglasiti kako je riječ o tenisici koja će oduševiti…

Našu Nike PG 5 ponudu možete pogledati ovdje >>