U posljednje vrijeme kolaboracije brandova i dizajnera postaju sve popularnije i one najčešće uključuju dvije strane, ali ova o kojoj će ovdje biti riječi uključuje čak tri “igrača” i mislimo da je u redu prvo ih malo predstaviti:

CONVERSE

Converse – svojevrsni feniks koji se digao iz pepela i vratio na košarkašku, ali i lifestyle scenu! Naravno, kao brandu odnosno tvrtki velike povijesti i značaja već smo im posvetili posebni blog, a možete provjeriti i sve veću ponudu odličnih tenisica i opreme ovog brenda u našoj ponudi čiji NBA “ambasadori” su Shai Gilgeous-Alexander, Kelly Oubre Jr. i  Draymond Green!

CHINATOWN MARKET

Chinatown Market najmlađi je član ovog društva kao kompanija koja je osnovana 2016. godine u Kaliforniji i koja se proslavila hrabrim “mashup” dizajnom majici i tenisica. Kompanija je u relativno kratkom vremenu već ostvarila mnoge suradnje s nekim od najvećih sportaša i brandova (LeBron, Nike, Puma, Converse, Vans, Timberland, Crocs, itd.).

Vans & Puma Chinatown Market

Njezin osnivač je Mike Cherman je prije preseljenja na zapadnu obalu SAD-a odrastao u New Yorku što je isto poprilično vidljivo u njegovom stilu, a i sam naziv branda je vezan uz Canal Street u NYC-u.

Zanimljiv je i pristup odnosno mantra koja vodi njegovo poslovanje: smišljanje nove ideje već rano ujutro, online objava do podneva, spremni proizvodi još te večeri i odlazak prvih pošiljki sljedećeg jutra. Nije na odmet spomenuti da ovakav ekspresni proces nikako nema negativan utjecaj na kvalitetu sad već vrlo popularnog branda čiji je možda ključni trenutak bio razvoj široke linije odjeće i drugih proizvoda brendiranih s Acid House smileyjem.

Možemo samo još dodati kako je među svim tim proizvodima bilo jako puno onih vezanih za košarku što je donekle i dovelo do ove suradnje.

JEFF HAMILTON

Jeff Hamilton – dizajner rođen u Maroku koji je odrastao u Parizu kao veliki fan američkog sporta.

Kad je preselio u SAD, upoznao je Michaela Jordana što je rezultiralo dizajniranjem legendarnih three-peat jakni za Chicago Bullse kao i onih za 50 najboljih igrača u povijesti NBA lige. Ovaj veliki uspjeh nadogradio je i dizajniranjem three-peat jakne za Kobe/Shaq Lakerse. Mislimo da čak i “casual” fanovi NBA lige dobro pamte slike MJ-a i Kobeja u tim legendarnim jaknama dok slave svoje osvojene naslove prvaka!

Uz ove projekte imao ih je još mnogo u sportu, ali on je svoja kožna i prošivena remekdjela radio i u čast glazbenih legendi poput Beatlesa, Jimija Hendrixa, Pink Floyda, Drakea i mnogih drugih. Na kraju svakako možemo izdvojiti i unikatne jakne koje je još na početku svoje karijere radio za Michaela Jacksona, Mikea Tysona i Magica Johnsona – koji ga je upoznao s Jordanom.

Sad dolazi glavni dio priče! Kod nas možete pronaći Converse tenisice nadahnute Hamiltonovim dizajnom jakni za LA i Chicago koje se prepune sjajnih detalja i hrabrih boja, a sve to je povezao i osmislio Chinatown Market. Radi se o ovim modelima:

Converse Pro Leather NBA Chinatown Market x Jeff Hamilton 

Converse Pro Leather Chinatown Market

Converse Chuck 70 NBA x Chinatown Market x Jeff Hamilton

Converse Pro Leather Chinatown Market

Teško je nešto dodati nakon pogleda na ova mini remekdjela pa vam svakako predlažemo da ih sami provjerite na našem webu ili u trgovinama!

KOLEKCIJA CONVERSE x CHINATOWN MARKET x JEFF HAMILTON >>