Teško će netko osporiti činjenicu da je Kevin Durant povijesno jedan od najboljih scorera koji će uvijek isporučiti – 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

Zanimljivo je kako su se brojevi 2, 4 i 7 spojili u 14. izdanju njegove signature tenisice, a ako vam poveznica nije odmah jasna možete je pronaći u glavnoj vizualnoj karakteristici na KD14 modelu.

Nike KD 14

Naravno, riječ je kopči odnosno strapu koji se dosad pojavljivao na drugom, četvrtom i sedmom izdanju Durantove linije. Kod najave novog modela, KD je to odmah komentirao i rekao: “Prošlo je već dosta vremena otkad smo koristili kopču pa sam uzbuđen.” Još je dodao kako je oduševljen činjenicom da mu je stopalo vrlo blizu parketu u novoj tenisici, ali o tome ćemo malo kasnije.

Kopča je također posebna zato što je nedvojbeno pronašla nadahnuće za izgled u čuvenoj Nike Air Presto tenisici koja je predstavljena na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine i koja je od tad zauzela mjesto među nekim od najpopularnijih Nike izdanja svih vremena.

Dodatna zanimljivost je da je tad još mladi Kevin, s tek 12 godina, počeo svoj uspon u svijetu košarke. Uz ogromni igrački razvoj koji je tad počeo, krenuo je i onaj fizički pa je KD s 13 godina bio visok 183 cm, na prvoj (i jedinoj) sezoni college košarke za Texas Longhornse imao je 206 cm, dok je trenutno na 211 cm!

Još jedan poseban povijesno-stilski detalj je blago iskrivljeni swoosh logo na kopči koji neodoljivo podsjeća na legendarne Bruin tenisice koje su uz “Blazerice” bile prve Nike košarkaške tenisice.

Nike KD 14

S obzirom na to da smo ranije citirali Kevina i njegovo zadovoljstvo približavanjem stopala parketu oko toga je potrebno spomenuti jedan vrlo bitan tehnički detalj. Konkretno, radi se o tome da se i na ovogodišnjem modelu ponovno koristi ludo udobni Zoom Air Strobel ispod cijelog stopala, ali ovog puta došlo je i do jedne promjene. Naime, sad više nema dodatnog Zoom jastuka koji je na KD12 bio ispod pete, a kod trinaestica ispod prednjeg dijela stopala.

Očigledno, ovim se tenisicu učinilo lakšom i povećala se udobnost uz manje limitiranje povrata energije pokreta koje smo imali kod prethodna dva modela.

Minimalna težina tenisice zadržala se i odličnim mrežastim materijalima gornjeg dijela u više slojeva koji donose stabilnost stopala, izdržljivost tenisice, ali i mnogo opcija za kombiniranje boja i uzoraka što je garancija da možemo očekivati jako puno dobrih colorwaya. Kao svojevrsni nastavak gornjišta moramo spomenuti i stvarno odličan stabilizator pete, ali bočnu stabilizaciju koju s unutarnje strane daje kopča, a s vanjske poseban gumeno-plastični dio. Sve ovo odlično upotpunjuje pomalo nesvakidašnji “linijski” uzorak potplate koji nas je na prvu oduševio!

Sigurni smo kako će oduševiti i svakoga tko ih isproba pa svakako posjetite naše trgovine ako ste u prilici, a ako se ipak morate osloniti na online narudžbu predlažemo da izaberete svoju prirodno veličinu (true to size).

NIKE KD 14 >>