Bok, ovo piše Hrvoje (možda me znate s GB video recenzija :D) i odmah vam moram reći da sam veliki fan Donovana Mitchella kao osobe i igrača, a njegovu signature liniju tenisica smatram velikim i pozitivnim iznenađenjem još od prvog izdanja.

Upravo to prvo izdanje ima moj stariji sin koji ih nosi posvuda i nikad se nije žalio da su neudobne, a nakon godinu dana još su u jako dobrom stanju i mogu se nositi! Svaki roditelj će se složiti da je ovo itekako dobra preporuka 🙂

adidas don issue #2

Tu je zatim i izdanje #2 koje ja već dugo nosim i to s jako velikim zadovoljstvom. Ovdje je možda bitno napomenuti odnosno ponoviti kako su zapravo sve tenisice u našoj trgovini namijenjene za igru na parketima, ali isto tako ima onih koje su odlične i za vanjske terene zbog svoje izdržljivosti i pouzdane potplate. Naravno, ovo sam napisao jer su upravo “dvojke” takve pa ih vrlo često koristim vani, a nekad ih i bez problema nosim cijeli dan jer predobro izgledaju. Što se tiče izgleda, za cijelu ovu liniju karakteristične su mnogobrojne kombinacije boja koje će zadovoljiti svačiji ukus. Provjeri preostale colorwaye >>

Sad stižemo i do nastavka ove sjajne priče i D.O.N. Issue #3 modela! Tenisice još nisu ušle u moju stalnu rotaciju pa sam ih zasad samo testirao na terenu u našoj zagrebačkoj trgovini nakon čega sam opet odušeljven idejom do koje su došli Donovan Mitchell i dizajneri u adidasu. Prva velika novost je promjena tehnologije koja se upotrijebila – u prva dva modela nalazila se Bounce pjena, a sad ju je zamijenio vrlo udoban i mekani Lightstrike. Ovo rješenje mogli smo već vidjeti na adidas Harden Vol. 4 te adidas Dame 6 i adidas Dame 7 modelima uz odlične rezultate. Kako, Lightstrike ima čak pomalo “spužvasta” svojstva, sviđa mi se što se s vanjskih bočnih strana tenisica nalazi plastični dio koji donosi čvrstoću i stabilnost stopala.

Dodatno u vezi stabilnosti ili čak osjećaja sigurnosti treba istaknuti poprečnu elastičnu traku ispod sredine vezica. Osobno mi se ovo jako sviđa zato što se na dosta modela vraća klasična čičak kopča, a ovo je malo drugačije rješenje koje donosi odličan osjećaj zaključavanja stopala. Jedna napomena oko toga je da sam prije prvog obuvanja tenisica morao dodatno opustiti vezice radi lakšeg obuvanja. Još jedan dobar estetsko-funkcionalni detalj kod vezica je što se kod zadnje/gornje rupice nalaze “krilca” kakve smo znali viđati kod nekih klasičnih modela.

Tu su onda i materijali gornjeg dijela kod kojih nije bilo većih promjena u odnosu na prethodne modele. Dakle, ponovno je riječ o laganom, prozračnom i izdržljivom mrežastom materijalu. Moglo bi se reći kako je čak kod trojki došlo do smanjenja tog gornjeg dijela jer su dvojke i pomalo jedinice imale “bulky” izgled.

Ovu odličnu priču završit ćemo s potplatom koja također dijeli sličnosti uzorka s onom na dvojkama, a razlika je ta što se ispod palca i pete na trojkama nalazi riblja kost za koju smo sigurni da će biti prava stvar.

Donovan Mitchell već je nosio ovaj model u playoffu u kojem je nažalost igrao manje od očekivanog, ali mi smo sigurni da će se iduće sezone vratiti još odlučnije i da će nam donijeti još mnogo colorwayja ove obećavajuće tenisice.