Wow, današnji blog toliko je pun uzbudljivih i ekskluzivnih informacija da nam nije lako odlučiti od čega da počnemo.

Očigledno, fokus je na najnovijem Air Jordan 36 modelu koji istinski postavlja nove standarde performansi košarkaških tenisica, ali istovremeno moramo pričati i o Luki Dončiću koji je kao jedan od glavnih Jordan ambasadora, uz igrač(ic)e kao što su Satou Sabally, Jayson Tatum,  Rui Hachimura, Guo Ailun, Kia Nurse i Zion Williamson dobio svoj vlastiti colorway 36ica.

Eto, u ovim slatkim brigama na kraju smo bacili novčić pa ćemo početi s nekim od bitnijih stvari koje su obilježile karijeru čarobnog Luke Donćića. Za one koji ne znaju, Luka je već s 8 godina nakon prvih treninga za tadašnju Union Olimpiju najavio kakav će legendarni igrač postati. Upravo zato je već s 13 godina potpisao petogodišnji ugovor s velikim Real Madridom i tamo nastavio s ostvarenjima koja su ga dovela do toga da tijekom sezone 15/16 sa 16 godina postane najmlađi igrač u povijesti profesionalne momčadi Real Madrida.

Ubrzo je krenuo osvajati nagrade za najboljeg mladog igrača španjolske lige i Eurolige, a u sezoni 17/18 zasjao je kao MVP oba natjecanja u kojima je vodio svoju momčad do dvostrukog naslova prvaka! Nakon ovoga je bilo jasno kako je NBA liga njegov sljedeći logični korak, a dolaskom u Dallas nastavio je sa svojim impresivnim nastupima te je osvojio nagradu za najboljeg rookieja godine uz prosjek od 21.2 koša, 6 asistencija i 7.8 skokova. Ovime je postao jedan od rijetkih igrača koji je prvu NBA sezonu završio s prosjekom od barem 20 poena, 5 asista i 5 skokova, a u to društvo još pripadaju  Oscar Robertson, Tyreke Evans, LeBron James i Michael Jordan! Eto, MJ i Luka su vrlo brzo bili povezani na zajedničkom putu 🙂

U drugoj sezoni potvrdio je svoju ogromnu popularnost i ušao u prvu petorku zapadne konferencije za All-Star utakmicu, a uspješno je i odveo Maverickse do doigravanja gdje je odmah postavio rekord za broj koševa u prvom nastupu u doigravanju s 42! Iako su Mavsi tu seriju izgubili od Clippersa, svim fanovima će u sjećanju svakako ostati spektakularna trica sa zvukom sirene za pobjedu u kojoj je ujedno postao najmlađi igrač s triple double učinkom uz minimalno 40 poena!

Za kraj sezone uvršten je i u “All-NBA First Team” petorku. Kad smo kod triple doubleova, zanimljivo je  da ih Luka trenutno ima – 36 što je još jedna odlična poveznica s Jordanom odnosno ovogodišnjim flagship modelom. Uz sve ovo, bilo bi nepravedno izostaviti i ogroman Lukin uspjeh sa slovenskom reprezentacijom gdje se ističe naslov prvaka Europe 2017. i prvi ikada nastup Slovenije na muškom košarkaškom turniru Olimpijskih igara uz osvajanje četvrtog mjesta.

Sve ovo je donijelo Luki potpisivanje najvećeg produljenja rookie ugovora (207 milijuna dolara za 5 godina s Dallasom), naslovnicu NBA2K22 videoigre i, ono što je nama možda i najzanimljivije, vrlo poseban status unutar Jordan branda. Taj status jako dobro pokazuje i 77/L7 logo kojeg je Luka dobio i vlastiti colorway kojeg smo ranije spomenuli.

DJ4483-400 Luka Doncic Air Jordan 36

Sad ćemo uzeti mali predah od našeg junaka i okrenuti se uistinu jedinstvenim Air Jordan 36 tenisicama. Za početak možemo kratko “zaviriti u um” dizajnera Tatea Kuerbisa koji je u ovom kratkom i zanimljivom videu predstavio glavne odlike 36ica:

Dakle, prvi i možda najbitniji podatak koji iskače nakon gledanja videa i isprobavanja tenisica je da su iznimno lagane i brze što je ostvareno s nekoliko modifikacija. Prvo, na videu smo mogli vidjeti rupičasti unutarnji uložak. Zatim, ostvaren je i dalji razvoj Eclipse plate tehnologije (čime je ova tenisica evolucijski povezana s Air Jordan 34 i Air Jordan 35 modelima) koja sad koristi manje materijala što stopalo dodatno približava površini na kojoj se igra.

DJ4483-400 Luka Doncic Air Jordan 36

Treći veliki faktor smanjene težine je posebno čudesan, a radi se o gornjem dijelu tenisice za koji je korišten posebni jacquard leno-weave materijal i tehnika kod koje se isprepliću okomite i vodoravne niti. Ovim načinom ostvareno je još i to da je tenisica iznimno izdržljiva, prozračna i da se lako prilagođava vašem stopalu.

DJ4483-400 Luka Doncic Air Jordan 36

Dalje, cijeli naš tim posebno veseli Zoom Air Strobel koji je već neko vrijeme jedna od najboljih Nike tehnologija i to posebno kad je “pojačana” s dodatnom Zoom Air jedinicom ispod prednjeg dijela stopala – kao što je ovdje slučaj. Za one koji nisu pratili naše ranije blogove, samo ćemo reći da ovakva “ubojita” kombinacija daje neopisivu brzinu, udobnost i responzivnost kod igranja ili treniranja, a u to ćete se najbolje uvjeriti odmah nakon što obujete tenisicu i napravite samo nekoliko pokreta!

Iako je najmanje izložena pogledima, potplata je itekako bitan dio ove tenisice.

DJ4483-400 Luka Doncic Air Jordan 36

Višesmjerni “riblja kost” uzorak donosi odlične rezultate u kontekstu kontrole pokreta, a sa stilske strane ima i zanimljiv otvor na peti kroz koji je vidljiv Strobel, dok se na sredini (ispod Eclipse platea) nalazi oblik identičan onom na jeziku s originalnog AJ6 modela.

Ovime je također nastavljen trend povezivanja Air Jordan modela od 31. izdanja do sadašnjeg detaljima originalnih izdanja otprije 30 godina. Još jedan takav detalj ovdje je svojevrsni poklopac iznad vezica. Taj dio nastavlja se do vrha jezika i također je perforian zbog prozračnosti – 36 puta. Ne moramo posebno naglašavati da ovo i sve ostale karakteristike tenisici daju odličan izgled!

DJ4483-400 Luka Doncic Air Jordan 36

Kad spominjemo izgled, sad se možemo vratiti na Lukin colorway kojim naravno dominira plava boja njegove NBA momčadi i njegov stvarno zanimljiv minimalistički logo. Moramo još dodati kako je i logo doživio svoj redizajn i razlikuje se od onog kojeg je Luka imao na svojim prvim Jordan PE (player exclusive) modelima. Na kraju, jedino što još imamo za dodati kao ekskluzivu koju smo najavili na početku jest da će taj posebni Luka colorway uz nike.com web biti dostupan jedino još u Grosbasketu i jako smo uzbuđeni zbog toga! Ponosni smo da ćemo biti jedina ekskluzivna košarkaška trgovina koji će imati ovaj model i možete biti sigurni da ćemo pripremiti nešto posebno za njihov dolazak odnosno release! Pratite nas i dalje!