Ova posebna i slavljenička 75. NBA sezona već je obilježena na mnogo impresivnih načina, a sada je došao red i na nešto što cijeli naš tim jako veseli. Da, riječ je o novim City Edition dresovima.

Otkad je Nike 2017. godine postao službeni dobavljač dresova za NBA, upravo ova City Edition izdanja svake godine predstavljaju najhrabrije dizajnerske ideje koje klubove još čvršće povezuju sa svojim gradovima i fanovima.

Najnovija serija ima još jednu dodatnu dimenziju, a ona se odnosi na povijest franšiza i moramo priznati kako se radi o stvarno odličnim rješenjima. Probat ćemo podijeliti par detalja za svaku momčad, a nakon što pročitate blog svakako se pretplatite na naš newsletter kako biste prvi saznali kada dres stigne!

Atlanta Hawks

Povratak jastreba širom raširenih krila preko cijelih prsa bio bi dovoljan razlog za pohvale, ali osim ovog dodani su dobri detalji (npr. brojevi) sa starijih verzija dresova.

Boston Celtics

Ovdje nije bilo problema posegnuti za čitavim nizom detalja iz trofejne prošlosti kluba, a posebno veseli povratak Lucky the Leprechauna.

Brooklyn Nets

Naravno da je u priču uključen i New Jersey gdje je klub prije igrao, a korištenje crven-bijeli-plavi kombinacije boja jasna je poveznica na korijene kluba iz ABA lige.

Charlotte Hornets

Kod dresa “iskače” natpis preko prsa pisanim slovima koja klub zapravo nikad nije koristio, ali okomite crte preko cijelog dresa jasno podsjećaju 90e godine prošlog stoljeća.

Chicago Bulls

Ovdje također imamo pisana slova preko prsa što je poveznica s dalekom 1966. godinom, a dijamant na bočnim stranama kratkih hlača s crnom bojom i crvenim okomitim crtama podsjetnik je na slavna “Last dance” vremena.

Cleveland Cavaliers

Dres koji na sebi ima mačevaoca sigurno će biti jedinstven, a ovdje se radi o klupskom logu iz 70ih, dok se na kratkim hlačama pojavljuje logo iz 90ih kao i onaj šampionski iz 2016.

Dallas Mavericks

Definitvno jedan od dresova koji ima najizraženiji retro look zahvaljujući plavo-bijelo-zeleno kombinaciji boja i logotipu s kaubojskim šeširom na prsima.

Denver Nuggets

Zbog hrabrog korištenja šarenih boja koje su dio starijih verzija, ovaj dres će sigurno biti hit!

Detroit Pistons

Čist dizajn bez previše detalja koji kroz boje i fontove odaje počast svojim momčadima koje su osvajale naslove prvaka.

Golden State Warriors

Dizajneri su se i ovdje odlučili na manji broj detalja, ali munje na bočnim stranama gornjeg dijela savršen su podsjetnik na “We Believe” momčad s kraja 2000ih.

Houston Rockets

Ovo je svojevrsni remix dresa iz sredine 90ih koji je zapravo i jedan od najpopularnijih iz cijele povijesti franšize.

Indiana Pacers

Ovaj dres posebno se ističe dijagonalnom crtom preko prsa kakvu ne viđamo često kod NBA momčadi, a sve je savršeno uklopljeno u dobro poznate boje kluba.

LA Clippers

Rijetko korištena svijetlo plava boja odaje počast Buffalo Braves i San Diego Clippers prethodnicima momčadi, dok su pisana slova preko prsa poveznica s novijom povijesti.

LA Lakers

Iako dominira ljubičasta boja, svijetlo plavi detalji podsjetnik su na dane kad je momčad još bila u Minneapolisu, a dvije zvijezde oko broja na prsima odlični su detalji ovog inače minimalističkog dizajna.

Memphis Grizzlies

Dres izgleda slično sadašnjem, ali on je pun raznih detalja iz povijesti kluba, a posebno se ističu medvjeđe ogrebotine preko natpisa na prsima.

Miami Heat

Kako je momčad koristila mnoge različite fontove za ime kluba kroz povijest sad su svi dosta hrabro i učinkovito iskorišteni preko prsiju dresa.

Milwaukee Bucks

Aktualni prvaci veliki su naglasak stavili su na prošlu sezonu, ali korištenjem ljubičaste boje odaju počast 2001. godini dok je pojas na kratkim hlačama sjećanje na dane Jabbara i Robertsona.

Minnesota Timberwolves

Natpis na prsima povratak je prema jednom najpopularnijih NBA dresova, a plava boja je poveznica s inauguralnom sezonom 1989. godine.

New Orleans Pelicans

S obzirom na pomalo specifičnu povijest kluba u kojoj su Charlotte i Oklahoma City bili gradovi gdje je klub igrao, Pelicansi su ovim dresom jasno pokazali svoju privrženost New Orleansu uz izgled dresa sličan svojem trenutnom.

New York Knicks

Crna boja koja dominira daje moćan izgled klubu koji je na putu povratka prema vrhu istočne konferencije.

Oklahoma City Thunder

Jedini dres s okomitim natpisom na dresu (koji izgleda odlično) odlučio se za savršeno čisto korištenje samo bijele boje.

Orlando Magic

Ovdje nije riječ o običnim okomitim crtama nego pitanjima “Why Not Us?” i “Why Not Now?” (poveznica s ekipom koja je igrala finale 1995.) od kojih su crte izvedene, a čini se kako klub sve više želi uključivati narančastu boju u svoj identitet.

Philadelphia 76ers

Šarene bočne boje te odabir fonta i detalja rezultirali su jedinstvenim retro-modernim dresom koji će sigurno biti veliki hit.

Phoenix Suns

Ekipa se zadržala kod iznimno popularnog “Valley” dizajna od prošle sezone s prekrasnim gradijentom boja.

Portland Trail Blazers

Komentator Bill Schonely prvi put je upotrijebio termin Rip city u utakmici protiv Lakersa 18.2.1971. i od tad je postao važnim dijelom identiteta momčadi i grada pa svaki njegov povratak na dres uvijek oduševi fanove.

Sacramento Kings

Ovo je definitivno jedan od dresova kod kojeg je stavljen veliki naglasak na povijest kluba koja uključuje dane kad je momčad igrala u Rochesteru, Kansas Cityju i napokon Sacramentu. Trenutni dom ekipe dobio je najznačajniji detalj s lijepim retro Sactown natpisom preko prsa.

San Antonio Spurs

Fiesta! Iako dresom dominira bijela boja, najveću pažnju svakako privlače šarene boje koju su dio identiteta kluba od 1990ih, ali na hlačama se pojavljuje i logo Dallas Chaparralsa koji predstavljaju originalni ABA klub iz kojeg su nastali današnji Spursi.

Toronto Raptors

Povratak predobre crno-zlatne kombinacije garantiraju uspjeh dresa, a posebno se ističe originalni Raptor logo koji na sebi nosi šampionski North dres.

Utah Jazz

Gradijenti boja kojima se veličaju prirodne ljepote savezne države Utah vratili su se na dres zbog iznimne popularnosti i stvarno atraktivnog izgleda.

Washington Wizards

Vodoravne linije podsjetnik su na 60e i 70e kad se ekipa zvala Bullets čime se dala velika počast šampionskoj ekipi iz sezone 1977-8 predvođenoj  Elvinom Hayesom i Wesom Unseldom.

Koji su vaši favoriti? Svakako nam ostavite komentar ili mišljenje na društvenim mrežama!