Vrlo smo sretni što možemo predstaviti novog “igrača” u našoj sve većoj ekipi partnera!

Columbia i njihove legendarne zimske jakne razveselit će sve koji vole da im je toplo bez obzira na vanjske temperature i pritom izgledati odlično. S obzirom na to da tvrtka ima vrlo bogatu povijest, mislimo da je najbolje današnji blog početi upravo s tom pričom…

Tvrtku je osnovao Paul Lamfrom 1938. godine pod imenom Columbia Hat Company, a posebno je zanimljivo mjesto osnutka na kojem je sjedište tvrtke ostalo do današnjeg dana. Točnije, radi se o okolici Portlanda gdje se još nalaze čuveni Nike, ali i adidas sa svojim američkim sjedištem. Kćer osnivača Gert 1948. godine udala se za Neala Boylea koji je kasnije preuzeo upravljanje poslovnim operacijama. Uspjeh i rast su nastavljeni, a od 1960. godine kompanija dobiva današnje ime Columbia Sportswear Company. Nažalost, 10 godina kasnije Neal je iznenadno preminuo te se Gert gotovo preko noći morala “pretvoriti” iz kućanice u poslovnu ženu. Koliko je bila uspješna u tome možda najbolje svjedoči njezin “Tough Mother” nadimak i čuvena poruka koju je imala za svoje zaposlenike: “Savršeno je. Sad to učinite još boljim.” Sve do njezine smrti 2019. (ona je tad imala 95 godina) uspješno je vodila tvrtku uz pomoć sina Tima koji je trenutni CEO Columbije. Posebno su zanimljive neke tv reklame koje su njih dvoje zajedno snimili:

Svojevremeno je kompaniji bitno pomogla popularnost njihovih jakni na hip hop sceni, a danas su za marketing tvrtke zaduženi mnogobrojni ambasadori među kojima se ističu:
– NACAR vozač Darrell “Bubba” Wallace Jr.
– igrači golfa Ryan Palmer i Brian Harman
– country pjevač Luke Combs
– čitav niz profesionalnih ribolovaca, snowboardera i skijaša, trail trkača…

Kako je većina naših blogova o tenisicama kod kojih pišemo o tehnologijama, isto možemo napraviti i za Columbia jakne jer one su upravo zbog svoje kvalitete popularne u cijelom svijetu i nose se u svim, a pogotovo ekstremnim, vremenskim uvjetima. Tehnologije, ovisno o modelu jakne, uključuju toplinsku izolaciju, odbijanje vlage/tekućine, sušenje, zadržavanje topline, hlađenje, zaštitu od vjetra, sunca pa čak i mrlja!

Svakako provjerite koje od ovih odličnih proizvoda imamo u našoj ponudi i zatim pronađite onaj model koji će vam garantirati top izgled i udobnost bez obzira na vremensku prognozu!