Kako legenda o njemu sve više raste, tako i svaki njegov novi signature model pomiče tehnološke granice i donosi vrhunske performanse.

Prije svih detalja koje nam donosi LeBron 19, ipak se moramo osvrnuti na neke nedavne zanimljivosti iz života odnosno karijere Kralja.

Dakle, ovih impresivnih 19 izdanja njegovih tenisica prati i 19 sezona u NBA ligi, a od nedavno je LeBron proveo više od pola svog života kao profesionalni košarkaš što je kao podatak i njega iznenadilo:

Popis “Kraljevskih” ostvarenja i rekorda je predugačak da bi sad stavljali preveliki fokus na njih, ali još jedan novi otprije par dana ima posebnu težinu, a to je onaj o najviše postignutih poena na NBA utakmicama koje se igraju za Božić. NBA fanovi znaju da su te utakmice rezervirane za najbolje momčadi tako da je riječ o uistinu posebnom rekordu kojeg će se teško nadmašiti. Lista najboljih Božićnih strijelaca sad izgleda ovako:

1. LeBron James | 422 poena (16 utakmica)
2. Kobe Bryant | 395 poena (16 utakmica)
3. Oscar Robertson | 377 poena (12 utakmica)
4. Dwyane Wade | 314 poena (13 utakmica)
5. Kevin Durant | 299 poena (10 utakmica)

Još jedno veliko priznanje ove godine (koje se nije dogodilo na terenu) bilo je službeno otvorenje LeBron James Innovation Center zgrade unutar Nike kampusa/sjedišta, a u njoj se nalazi Nike Sport Research Lab (NSRL). Ovo je bio njegov komentar: “Tijekom moje karijere i mog vremena ovdje u Nikeu, nadrealno je da se sve ovo spoji. Ponekad mi to nema smisla, ali svakako sam počašćen. Imati svoje ime na zgradi za inovacije čini mi se vrlo prikladnim jer uvijek pokušavam otkriti načine na koje mogu nastaviti s inovacijama i nastaviti pomicati vremensku liniju onoga što bi po drugima trebao biti vaš vrhunac.” Bez da previše pišemo o ovome, predlažemo vam da otiđete na virtualni obilazak:

LeBron James Innovation Center Nike

Upravo sada, kad pišemo o tehnološkim inovacijama i ostvarenjima, možemo krenuti s pričom o tenisici. Potplata ima vrlo zanimljiv uzorak s mini replikama krune i prvi rezultati testiranja u našim trgovinama bili su vrlo zadovoljavajući. U sklopu potplate i odmah iznad nje pojavljuje se čudesna kombinacija Air Max tehnologije u peti i Air Zoom jedinice ispod prstiju. Posebno je zanimljivo što su ova dva zračna jastuka povezana “zračnim kanalima” ispod srednjeg dijela stopala. Ako mislite da ovo izgleda i zvuči spektakularno, pripremite se na još veće oduševljenje kad tenisicu obujete i sve ovo osjetite pod stopalima. Ovo možda najveće ostvarenje po pitanju udobnosti tenisice dodatno je usavršeno Cushlon pjenom koja je već nebrojeno puta dokazala svoje vrline.

Zatim slijedi gornjište kod kojeg možemo istaknuti odmak od onoga što smo vidjeli na LeBron 16, 17 i 18 modelima kod kojih se koristio modficirani Flyknit (preciznije, radilo se o Battleknit i Knitposite rješenjima) te je sad napravljen povratak na Flywire kojeg su proslavile legendarne Hyperdunk tenisice. Naime, kako tenisica zbog tehnologija donjeg dijela ima povećanu masu, ovakvo lagano i izdržljivo gornjište poslužilo je kao idealni balans za ukupnu težinu tenisice.

Kako LBJ obožava Air tehnologiju, tako se kao i prošle godine ona koristi u jeziku tenisice, a ovog puta dodana je i na bočne dijelove oko gležnja što je možda manje bitno za funkcionalnost, ali svakako izgleda fenomenalno. Posebna radost za sve fanove istinski visokih tenisica bit će upravo ovaj dio oko gležnja koji optimalnim vezanjem daje savršenu stabilnost zglobu, a istovremeno niti malo ne ograničava kretanje. Dodatnu stabilnost daju i TPU dijelovi s unutarnje i vanjske bočne strane stopala što je naravno još jedan veliki plus.

Na kraju, tenisica obiluje odličnim detaljima koje možete provjeriti u našem video pregledu:

A zatim predlažemo da provjerite cijelu ponudu na našem webu i/ili u trgovinama.
Živio Kralj!