Već osmo flagship izdanje u impresivnoj Kyrie seriji naziva se još i “Infinity” jer je, naravno, vodoravna osmica simbol za beskonačno, a prava je sreća da ih ipak nismo morali tako dugo čekati – iako su se neki tako već osjećali.

Razlog tome bilo je uzbuđenje zbog tenisice koja je u najavi imala veliki potencijal i sad smo sigurni da je taj hype opravdan. Bez okolišanja, odmah ćemo se baciti na sve ono novo i odlično što su Kyrie i njegov tim smislili.

Odmah ćemo istaknuti poprilično jedinstveno rješenje za zaključavanje stopala koje donose “krilca” iznad rupica za vezice. Točnije, radi se o dvije trake od kojih jedna prolazi iza cijele pete, a druga oko prednjeg dijela stopala. Osim sigurnosti koju stopala dobivaju, ovim se osiguralo da je “fit” tenisice zapravo savršen za gotovo svaku vrstu stopala jer se različitim zatezanjem vezica može dobiti osjećaj koji će svima odgovarati. Dakle, tenisicu definitivno možete uzeti u svojoj uobičajenoj Nike veličini (true to size) ako naručujete online.

Kad smo već kod gornjeg dijela, uvijek je dobro vidjeti kožu i brušenu kožu, a upravo ti materijali nalaze se oko zgloba pa se osim super izgleda dobiva i dodatno pojačanje. Prednji dio gornjišta izrađen je od prozračnog mrežastog materijala, ali i on je plastificiran čime se stavlja još jedan naglasak na sigurnost i izdržljivost.

Zasad sve izgleda super, a tako se i nastavlja. Midsole u sebi skriva Zoom Strobel ispod prednjeg dijela stopala, dok se u stražnjem dijelu nalazi standarni Zoom. Vjerujte nam, sve ovo ćete jako dobro osjetiti pod stopalima i to na najbolji mogući način koji donosi udobnost i eksplozivnost. Ovo je čak i značajni iskorak s količinom tehnologije u odnosu na ranije modele, ali zanimljivo je da se unatoč tome dobiva osjećaj kako je stopalo bliže parketu nego kod prethodnih Kyrie tenisica.

 

Na kraju ćemo još spomenuti potplatu koja, kao i uvijek, kod Kyrie serije ima malo drugačiji višesmjerni uzorak, ali (kao i uvijek) daje odlične rezultate na parketu zbog kojih možete biti sigurni da neće biti nikakvih problema s kontrolom kretanja i brzinom. Kod potplate se još ističu Kyriejev potpis na srednjem dijelu i “osmica” ispod pete kroz koju se može vidjeti i Zoom Air kojeg smo spomenuli. Svakako još možemo istaknuti i odličnu zaobljenost dijelova ispod prstiju i peta što svakom pokretu daje odličan prijenos energije.

Evo, kao što smo i rekli, Kyrie 8 od nas dobiva “čistu peticu” za ocjenu i veselimo se čuti što vi mislite o njima kad ih isprobate!