Ovo je tenisica koju “Joker” obožava, ali s njom nema šale – zato što smo sigurni kako aktualni MVP vrlo dobro pazi na to da da mu obuća bude još jedna dodatna prevaga nad protivnicima s kojima se vrlo uspješno obračunava.

Za one koji ne znaju, Nikola Jokić nije sneakerhead poput većine NBA igrača i upravo zato znamo da njega jedino zanimaju tenisice koje će mu pružiti sve što je potrebno da njegova igra ostane daleko iznad većine konkurencije. Vjerujte nam, Nike G.T. Jump rade upravo to. O G.T. odnosno “Greater Than” seriji već smo pisali u blogu o G.T. Run modelu, a “Jump” toj odličnoj priči daje uzbudljiv nastavak.

Idemo s prvim dojmovima: kad se kratko pogleda ovu košarkašku tenisicu, ona nije nužno vrlo slična jednom ranijem modelu, ali itekako podsjeća na legendarne Nike Shox koje je proslavio Vince Carter. Možemo dodati kako ih je G.T. Jump čak i preskočio jer istinski donosi skočnost koju ćete osjetiti zbog svih tehnoloških čuda koja se skrivaju u njima. Ipak, o tim detaljima ćemo više pisati kasnije, a sad ćemo se zadržati kod još jedne povijesne poveznice. Točnije, radi se o pet točkica koje možemo vidjeti na tenisici, a one su se prvi put pojavile kod čuvenih Alpha Project modela s kraja devedesetih. Dakle, samo već ovi temelji daju predobru najavu zbog koje vam itekako predlažemo da provjeritie i/ili nabavite G.T. Jump.

Skoro sve tehnologije u jednoj košarkaškoj tenisici

Ovo je košarkaška tenisica koja se izgledom možda neće natjecati s ostalim flagship modelima, ali zato je pri samom vrhu kad je riječ o tehnologijama koje koristi. Za početak, ispod cijele dužine stopala nalazi se Zoom strobel, a zatim se pojavljuju još dvije Zoom Air jedinice ispod pete i prstiju. Samo po sebi i ovo je već impresivno, ali puni potencijal tenisice otključava plastični “Pebax Jump Frame” kod srednjeg dijela stopala. On ima ulogu prikupljanja i otpuštanja energije koju vi kreirate i koju pojačavaju Air komponente. Možda sve ovo zvuči malo apstraktno, ali sve će vam postati kristalno jasno kad isprobate tenisicu.

Isprobavanje/obuvanje bit će vrlo jednostavno zbog Jumpwire gornjišta koje dosta podsjeća na “jacquard leno-weave” s Air Jordan 36 modela. Zbog fleksibilnosti ovog rješenja, tenisice se može obuti “za sekundu”, a već u sljedećoj sekundi vaše stopalo će se u njima osjećati udobno kao da ih nosite već tko zna koliko dugo. Ovo također znači da prilikom online kupovine možete odabrati svoju standardnu Nike veličinu, a neki članovi našeg tima su također bili zadovoljni i s isprobavanjem pola broja manjeg modela. Gornjište je istovremeno vrlo prozračno jer je, naime, djelomično prozirno, a prema prvim testiranjima možemo biti dosta sigurni kako je i izdržljivo.

Nike Zoom GT Jump ''Own Space''

Cijeli ovaj paket savršeno je zaokružen potplatom na kojoj se nalazi riblja kost, ali je i ovo unaprijeđeno različitim dubinama proreza na uzorku čime se dobiva maksimalno prilagođavanje površini ovisno o snazi kojom je pritišćete. Na potplati ćete također primijetiti manje rupe koje se koriste zbog velike količine Air tehnologije koju smo ranije spomenuli. Točnije, njihova uloga je omogućiti svim ovim dijelovima da rade ono što im je posao bez da budu potpuno zatvoreni čime se produljuje životni vijek modela i smanjuje rizik od puknuća dijelova tenisice.

Sad kad smo vam predstavili tenisicu veselimo se tome da vas vidimo u našim trgovinama ili na našem webu, a zatim da i Nike G.T. Jump vidimo na vašim stopalima 😀

Pronađite ih ovdje!