Zaboravite staro normalno. Nemojte misliti o novom normalnom. Ne morate niti misliti previše o pozicijama. Radije se fokusirajte na staro novo ili novo staro! Upravo takve su košarkaške tenisice o kojima pišemo u ovom blogu, a radi se o Converse All Star BB Shift modelu koji je stigao u Grosbasket. Converse će uvijek imati taj old school šarm za sve ljubitelje košarke, a otkako ih je Nike preuzeo* slobodno možemo reći kako je na te povijesne temelje branda dodano puno novih, modernih i jako dobrih stvari.

* više o povijesti i razvoju Converse tvrtke i branda možete saznati u našem ranijem blogu:

Converse: Prvi pravi košarkaški brend

U uvodu smo spomenuli još i pozicije, a razlog tome je što su BB Shift napravljene za positionless igrače, a u NBA ligi ih vrlo dobro i uspješno promoviraju Kelly Oubre, Shai Gilgeous-Alexander i Draymond Green.

Nike donosi prednosti

Dakle, ove košarkaške tenisice imaju look odnosno izgled koji na odličan način povezuje povezuje retro s modernim trendovima da bi onda to bilo još dodatno obogaćeno Nike tehnologijama. Kod ovog modela glavni primjer toga je Air Zoom i to s vrlo značajnom veličinom te jedinice koja prolazi gotovo ispod čitavog prednjeg dijela stopala. S obzirom na to da je kod ovog All Star BB Shift modela stavljen veliki naglasak na blizinu stopala parketu/terenu taj Zoom ćete jako dobro osjećati – i uživati u njemu.

Kad već spominjemo “nisko” dodat ćemo da je i profil tenisice takav čime se dodatno ističe činjenica da je ovo model za one igrač(ic)e koji su dovoljno vješti da igraju na svim pozicijama:

– brzinu pojačavaju mekani, lagani i prozračni materijali gornjišta vrlo slični leno weave rješenju koje smo vidjeli kod Air Jordan 36ica s time da je razlika u tome što kod Converse All Star BB Shift taj dio ipak nije proziran, ali je još uvijek dovoljno prozračan
– stabilnost i promjene kretanja omogućavaju plastificirani dijelovi uz vezice s unutarnje (medijalne) strane, oko gležnja i iznad palca, zatim TPU (termoplastika) dio s vanjske (lateralne) strane i na kraju kožni stabilizator pete
– kontrolu donosi “radijalna” potplata koja je svojevrsna poveznica s legendarnim AJ1 i AF1 modelima te njihovim kružnim uzorcima

Na kraju možemo još dodatno pohvaliti upravo potplatu koja je na parketu odlična, a poprilično uspješna trebala bi biti i na vanjskim terenima. Uz ovo, materijali koji su usmjereni prema smanjivanju težine tenisice ostavljaju dojam kako to neće utjecati na njihovu izdržljivost.

Cijela ova Converse priča u kojoj se vraćaju njihovi retro/klasični lifestyle modeli i dolaze nove performance košarkaške tenisice iznimno nas veseli pa vas pozivamo da nam se pridružite kako bi mogli zajedno uživati u svim uzbudljivim stvarima koje su pred nama!

Converse kolekciju trenutno dostupnu u našoj ponudi pronađite ovdje:

GROSBASKET CONVERSE