Već smo pisali i pričali u recenzijama ranijih Nike PG košarkaških tenisica kako je Paul George uvijek stavljao najveći naglasak na dvije stvari: oblake i smjerove.

Točnije, htio je tenisice u kojima će se osjećati kao da hoda po oblacima i koje će podržavati njegov “dvosmjerni” stil igre na obje strane parketa.

Kristine Gerig, viša dizajnerica u Nikeu koja je radila na ovim čudesnim tenisicama dodala je: “Razvoj od PG 1 do PG 6 modela savršeno prikazuje evoluciju igre. Igrači postaju brži, spretniji i mogu igrati na svakom dijelu terena i zato trebaju tenisicu koja može raditi iste stvari.” Dodatno je naglasila kako su lagane, udobne i nevjerojatno responzivne. I mi se s tim u potpunosti slažemo!

Nema Air tehnologije? Nema problema!

Malo prije je spomenuta evolucija ove serije, a uz nju možemo dodati kako je uvijek postojala i velika spremnost na značajne promjene koje ponekad znaju biti rizične, ali PG i njegov tim gotovo uvijek pronalaze rješenja zbog kojih je njegova košarkaška tensica vrlo popularna kod profesionalnih košarkaša u NBA i europskim ligama, ali kod amatera i rekreativaca. Ovo godine ta promjena je stvarno hrabra i na prvi pogled mnogima čudna. Dakle, u tenisici nema niti jedne verzije Air tehnologije te je za cijeli cushioning iskorištena React pjena koja se proslavila u Nike tenisicama za trčanje. Teško je riječima opisati kako je ovo dobro izvedeno i koliko udobnosti i povrata energije svakog pokreta donosi. Stvarno se radi o nečemu što ćete najbolje shvatiti kad isprobate PG 6.

Sljedeća snažna karika je potplata, a i ona ima drugačije i neuobičajeno evolucijsko rješenje. Točnije, uzorak na dnu vrlo je jedinstven, a rezultati koje daju su – vrlo natprosječni. Posebno je zanimljiv i PG logo koji s dna prelazi na lateralnu stranu čime se dobio snažan vizualni detalj, ali i dodatno bočno zaključavanje stopala. Dalje moramo istaknuti i jezik kojeg se često zna zanemariti kod odabira idealnih tenisica, no ovdje to neće biti slučaj jer i on donosi veliku razinu udobnosti. Nakon sveg ovog vjerojatno ćete se prilikom obuvanja prisjetiti i oblaka koje smo spominjali ranije ;D

Kako smo spomenuli i da je riječ o laganoj tenisici bitan faktor toga je višeslojno tekstilno gornjište koje nakon prvih testiranja pokazuje kako će biti izdržljivo i kako će vam dati osjećaj sigurnosti kod svakog pokreta. Još jedan dojam kojeg smo dobili nakon testiranja u dvorani jest da će ovaj model biti puno prikladniji za korištenje na parketu, a ako tražite tensicu za ljetnu sezonu na vanjskim terenima, svakako provjerite naš raniji blog: Najbolje tenisice za košarku na vanjskim terenima

Na kraju se ipak vraćamo na zvijezdu bloga i njegove najnovije košarkaške tenisice – a sve što imamo za dodati je da su PG 6 model u kojim ćete uživati i dobiti sve što vam treba da budete opasni za svoje protivnike u napadu i u obrani – baš kao Paul George.