Košarka je oduvijek impresionirala svojim jedinstvenim stilom, stoga je postala puno više od sporta. U ovom blog pišemo o tome kako se igra uspješno probila u filmsku industriju što je rezultiralo nizom sjajnih filmova. Slijedi naš popis 10 najboljih, ali slobodno ostavite i svoje mišljenje, a u slučaju da niste pogledali nešto od ovoga, učinite to što je prije moguće!

Rebound – The Legend of Earl “The Goat” Manigault

Kakva sjajna priča o vjerojatno najvećem košarkašu koji nikada nije igrao u NBA ligi. Bio je legenda ulične košarke u New Yorku, ali loše životne odluke odvele su ga negdje drugdje. Srećom, njegova priča završila je iskupljenjem.

Blue Chips

Jedan od najboljih filmova ikada koji pokazuje kako funkcionira NCAA košarka i što se događa iza kulisa. U filmu se također igra sjajna košarka jer glume Shaquille O’Neal i Penny Hardaway. Shaq je glumio u mnogim filmovima, ali većina njih je…zaboravna – ali ovaj je sjajan, pa ga svakako pogledajte.

The Other Dream Team

Imamo i dokumentarac na ovom popisu! Litva i Filipini smatraju se jedinim zemljama na svijetu gdje je košarka nacionalni sport broj jedan. Film prati kako se ovaj fenomen razvio u toj europskoj zemlji i također se fokusira na nastup njihove košarkaške reprezentacije na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine (sa sjajnim snimkama i komentarima košarkaških legendi kao što su Šarūnas Marčiulionis i Arvydas Sabonis).

Semi-Pro

Vrijeme je za malo smijeha! Film prati priču o izmišljenom ABA liga timu koji želi preživjeti spajanje s NBA ligom. Priča je vrlo zanimljiva i urnebesna, a glumačka ekipa je izvanredna.

Above the Rim

Iako je riječ o starijem košarkaškom filmu, Above the Rim je još uvijek odličan. Radnja prati srednjoškolsku košarkašku zvijezdu s vrlo obećavajućom karijerom. O da, u filmu glumi i Tupac Shakur!

Coach Carter

Ovo je vrlo zanimljiv film u kojem pratimo život košarkaškog trenera nakon što ostavi svoju cijelu košarkašku momčad izvan igre. Naime, igrači su prekršili akademski ugovor s trenerom, a on ih na kraju nauči lekciju. Drame ima dovoljno, ali i zabave.

White men can’t jump

Kreativne verbalne uvrede odnosno najbolji trash talk ikad. Kvaliteta košarke koju igraju glumci je vrhunska. Odjeća i stil su čista vatra. Ovaj film ima sve i zato se s pravom smatra jednim od najboljih! Također, pozdravljamo Woodyja Harrelsona za njegovo drugo pojavljivanje na ovoj listi.

Hustle

Adam Sandler u ulozi NBA skauta koji pronalazi igrača sa sirovim talentom i priprema ga za NBA draft. Film je silno uzbudljiv, pokazuje izazove na putu do karijere košarkaškog profesionalca. Bavi se i poslovnom stranom košarke, koja se rijetko prikazuje u filmovima.

Space Jam

 

Uključit ćemo oba filma na popis jer ne želimo svađu u komentarima između fanova Jordana i Kralja Jamesa 😀

Priče filma su manje bitne, ali su obje zato prava zabava za cijelu obitelj. Filmovi su posebno zanimljivi ljubiteljima tenisica zbog svih sjajnih modela koje su u njima predstavili LeBron i MJ.

Kad god imamo bilo kakvu opremu vezanu uz ove filmove, ona se uvijek jako brzo rasproda! Ovo je trenutno dostupno.

He got game

Glavne zvijezde filma su Denzel Washington, Ray Allen kao i kultne Air Jordan 13ice (gotovo uvijek imamo razne colorwayje dostupne u trgovini, ovo je trenutni model Air Jordan 13 Retro French Blue) i Nike Foamposite. Dodajte čuevni soundtrack Public Enemyja i ovo remek-djelo Spikea Leeja o izazovima s kojima se talentirani srednjoškolac suočava je definitivno #GOAT svih košarkaških filmova.

 

To je to za ovaj popis i, kao što smo rekli, svakako ostavite komentar o tome što mislite o ovim filmovima i ako smo nešto zaboravili dodati na popis.