Koje „all-time“ NBA momčadi imaju najbolje kolekcije košarkaških tenisica koje su nosili njihovi igrači?

NBA ljeto je na vrhuncu! To znači da je pravo vrijeme da se zabavimo i pišemo o neobičnim idejama koje fanovi košarke i sneakerheadovi imaju – zato želimo zahvaliti jednoj našoj pratiteljici s društevnih mreža što je predložila ovu sjajnu temu!

Budući da sve više i više ljudi „luduje“ za statistikom i analitikom, mislili smo da bi odabir drugačije perspektive mogao biti osvježavajuć. Zbog toga s ponosom predstavljamo naš popis NBA momčadi s najboljim košarkaškim tenisicama svih vremena:

OKC Thunder

Iako je ova franšiza nekada bila dom Kevina Duranta, Jamesa Hardena i Russella Westbrooka , dajemo im ovo mjesto za razdoblje kada su za njih igrali “Beastbrook” i Paul George. Iako nisu uspjeli ostvariti velike rezultate u kontekstu pobjeda i značajnog uspjeha u doigravanju, njihove signature linije košarkaških tenisica bile su takav hit da su postavile temelje za sjajna izdanja sve do danas.

Philadelphia 76ers

Teško možemo predvidjeti što će James Harden i Joel Embiid uspjeti postići zajedno u Phillyju, ali njihov stil i kolekcije najavljuju mnoge sjajne stvari koje će se dogoditi u budućnosti. Može li ovo biti njihova godina da osvoje naslov?

Cleveland Cavaliers

Mnogi smatraju da je šteta što LeBron James  i Kyrie Irving  nisu proveli više vremena kao suigrači, ali oni će zauvijek s pravom biti kreatori jedne od najuzbudljivijih pobjeda u NBA finalu nad Golden Stateom 2016. godine. Osim toga, njihovi modeli ostaju među najprodavanijim i najboljim košarkaškim tenisicama čak i nakon što su se razišli.

Golden State Warriorsi

Steph Curry. Kevin Durant. Klay Thompson. Draymond Green. Sama ova imena odmah izazivaju poštovanje kod navijača i strah kod protivnika, dok je kombinacija njihovih tenisica gotovo jedinstvena. Klay je glavni ambasador kineskog brenda ANTA, Draymond ima odličnu priču sa svojim Converse modelima (o tome smo pisali ovdje Converse: Prva prava košarkarska znamka ), KD je veliki hit sa svojom NIKE signature linijom koja je već u 15. izdanju https://www.grosbasket.com/svet-kosarke/hr/blog/2022/06/22/nike-kd15-ozbiljna-prica/ , a aktualni MVP finala i NBA prvak Steph redefinirao je košarkaški portfelj Under Armoura svojim vlastitim Curry brendom.

Chicago Bulls

Pretpostavljamo da nije potrebno previše pisati o Michaelu Jordanu i onome što je napravio (i još uvijek radi) sa svojim Air Jordan brendom. Još u 90-ima, većina Jordanovih suigrača nosila je njegov modele tenisica. Dennis Rodman neko je vrijeme nosio Nike https://www.grosbasket.com/hr/brandovi/nike i zatim Converse, no možda je najviše zanemareni pojedinac bio Scottie Pippen čija je idealna uloga partnera MJ-u i njemu donijela veliku priliku s vlastitom serijom Nike tenisica. One su uključivale revolucionarni Nike Air Maestro 2 crvene boje koje je „Pip“ nosio na All Star utakmici 1994. godine na kojoj je bio i MVP. Kasnije se njegova Nike Air Pippen linija dodatno razvila i svih njenih 6 izdanja vrlo su cijenjene među svim OG ljubiteljima tenisica. Ipak, njegov možda najupečatljiviji model su Nike Air More Uptempo, a najbolja stvar je da trenutno imamo 2 modela tih legendarnih tenisica u Grosbasketu: Nike Air More Uptempo

Nadamo se da vam se svidjela ova drugačija perspektiva u raspravi o najboljim NBA momčadima svih vremena – slobodno nam recite što mislite o tome i također pošaljite više prijedloga poput ovog. Nadamo se kako je osoba s ovom idejom zadovoljna s malim poklonom kojeg smo joj poslali 😀