Pregled logotipa košarkaša i njihovih signature modela tenisica za Under Armour i adidas

Nedavno smo napisali blog o tehnologijama najboljih košarkaških tenisica i drugim faktorima koji pomažu mnogima da odluče koji je par idealan za njih. Jedna stvar koju nismo baš spomenuli današnja je tema, a to su logotipi – zato što smatramo da ne postoji sport poput košarke kada su u pitanju legendarni simboli vrhunskog dizajna i odličnih priča. Ideja nam je ponuditi kratki pregled onih koji su najvažniji i podijeliti s vama neke stvari koje možda niste prije znali o njima.

Splash!

Popis ćemo započeti pričom koja je sasvim drugačija, jer se radi o jednom od najvećih košarkaša koji je bio dovoljno hrabar da svoj logo redizajnira, a to se ne viđa često. Veliki razlog za to bilo je pokretanje vlastitog branda nakon što je već izbacio 7 signature modela. Naravno, to je bio Steph Curry koji je pokrenuo vlastiti Curry brand unutar Under Armoura 2020.-te godine. Ne samo da su njegova nova izdanja tenisica bila nevjerojatna, nego je i logotip bio izvrstan dio cijele priče.

Kao prvo, logo uključuje njegove SC inicijale koji su bili temelj originalnog logotipa. Zatim, ima “visoki luk” i ovo je ono što je Steph rekao o tome:

“Ovdje se također nalazi visoki luk, povezan s aureolom i inspiracijom koju crpim iz svoje vjere. Ovo je cool povezivanje različitih elemenata.”

Konačno, tu je i simbol “najvrjednijeg šuta u igri” koji je doveo do toga da je logotip nazvan “Splash”. Opet, tenisice Curry branda su čudesne, a logotip je poput šlaga na torti!

Brada napada

Iako ga se uvijek prvenstveno povezuje s njegovim nadimkom “Brada”, James Harden također ima sjajan logo za svoju adidas liniju. Ovako je to predstavio 2016. godine: https://twitter.com/JHarden13/status/763093679477133313

Iako se u videu puno toga događa (blago rečeno), sam logo srećom je jednostavniji, jer podsjeća na slovo H, dok bi crni blokovi u sredini mogli biti poveznica s njegovom bradom koju smo spomenuli.

Spida, ne Spiderman

Donovan Mitchell ispričao je kako je otac njegovog bivšeg suigrača odigrao ulogu u tome da dobije nadimak Spida:

“Imao sam duge ruke i puno ukradenih lopti. Nisam mislio da će to biti povezano s time gdje sam sada. On me nikada nije zvao imenom i dan danas to ne čini. Poslat će mi poruku: ‘Spida, kako si?’ Spiderman mi je bio jedan od najdražih likova dok sam odrastao. Tako je sve krenulo.”

Iako većina logotipa uključuje inicijale sportaša, bilo je pravo osvježenje što je Donovan Mitchell spojio svoj nadimak i strast prema igri u logo, koji je postao omiljen među navijačima, baš kao i njegove tenisice koje su uvijek vrlo popularne među našim kupcima.

Dame D.O.L.L.A.

Sljedeći adidas igrač je Damian Lillard i tvrtka je objavila sve zanimljive detalje njegovog loga kada je ova signature linija pokrenuta:

  • logotip se sastoji od slova D i L koja se spajaju kako bi se stvorio broj 0
  • D: predstavlja Damianovo ime
  • L: predstavlja njegovo prezime i obitelj
  • 0: broj na dresu kojeg je izabrao da simbolizira slovo “O” za tri mjesta koja zove domom: Oakland, Ogden (Utah) i Oregon.
  • krilo s tri crte predstavlja njegovu ekipu bliskih prijatelja koja se zove “Fly Guyz”

S obzirom na to koliko Lillard postaje opasan u ključnim trenucima utakmice, apsolutno bismo voljeli kada bi ovaj logo doživio barem malo osvježenje kako bi u se njega uključio i “Dame time”, a možda i Dame D.O.L.L.A. nadimak vezan uz njegovu rap karijeru!

Ovim je završen prvi blog u našoj LOGO seriji pa se pobrinite da ne propustite nastavke koji slijede. Do tada nam na našim društvenim mrežama možete javiti koji logo iz ovog bloga vam je najdraži!