Logotipovi košarkaša i njihovih Nike signature tenisica

Nakon našeg prvog LOGO bloga koji je, nadamo se, privukao vašu pozornost spremili smo nešto slično, ali ovoga puta s cool činjenicama o kultnom Swoosh logotipu i svim košarkašima koji ga ponosno predstavljaju!

Swoosh

Ako niste znali ovaj dio priče, Nika je bila božica pobjede u grčkoj mitologiji (engleska verzija imena je Nike) i odatle potječe naziv tvrtke. Poznati logotip dizajnirala je Carolyn Davidson koja je još bila na fakultetu kada ga je napravila 1971. Ovo je bila izvorna ideja:

Kralj

Budući da smo usredotočeni na igrače, ne postoji bolji način da počnemo pisati o Nike košarkašima nego s LeBronom Jamesom. Dakle, Nike ima taj trend da većina njihovih sportaša koristi vlastite inicijale u svojim logotipovima, a Kralj to čini na sjajan način tako što je uz njih dodao i krunu.

 

Budući da “klinac iz Akrona” ima tako impozantnu karijeru, dosta je logično da on zapravo ima i dodatne/rezervne logotipe, među kojima su:

  • 23 koji predstavlja njegov originalni broj dresa
  • Dunkman koji se ponovno ukazao na Nike LeBron XX tenisicama kao podsjetnik da je Kralj još uvijek „u igri“
  • konačno, evo i kralja džungle!

Uncle Drew

Iako Kyrie Irving već neko vrijeme ne igra zajedno s LeBronom, ipak postoji jaku puno fanova koji će uvijek povezivati ​​ove dvije legende zbog njihovog nezaboravnog osvajanja naslova 2016. godine nakon što su gubili 1-3 u finalu. Zbog toga je KI na listi odmah iza Kralja. Kad smo već spomenuli njegove inicijale, oni su zapravo osnova za ovaj jednostavni i elegantni logo.

Kyrie za razliku od Kralja ne koristi dodatne logotipove, ali poznato je da njegove tenisice sadrže razne simbole koji su povezani s njegovom duhovnošću. Oni uključuju “Svevideće oko” i “Hamsinu ruku”.

Easy money

Kevin Durant ima neke od najboljih nadimaka u NBA koji uključuju: Durantula, KD, Slim Reaper i Easy Money Sniper. Naravno, ima još bolje poteze na terenu i vrhunske košarkaške tenisice za kojima su obožavatelji ludi. Što se tiče logotipa, mislimo da je super jer, iako se samo koristi kombinacija inicijala, nepotpuno slovo K i malo D odličan su primjer minimalizma.

Dodatni EA$Y logotip također je vrlo jednostavan, ali zapravo predstavlja jedan od nadimaka koje smo spomenuli – Easy Money Sniper.

Freak mode

Zaista nema potrebe previše pričati o svemu što je Giannis Antetokounmpo već postigao i koji je put prošao, ali tko god treba podsjetnik može pogledati njegov logo jer je izvrstan spoj vizualno atraktivne kombinacije inicijala i pričanja priče.

  • labirint kao simbol za heroja u avanturi
  • slovo A veće je od slova G zbog važnosti obitelji
  • međuovisnost dva slova kao znak da logo ne postoji bez njih
  • asimetričnost zbog toga što je Giannis drugačiji – on je Greek Freak!

Njegov vzdevek FREAK se pojavlja tudi na različni košarkaški opremi in menimo, da je tudi to odličen videz ;D

Njegov se nadimak često pojavljuje na različitoj opremi i mislimo da također odlično izgleda:

Konačno, broj 34 koji se pojavljuje iznad pete na nekim njegovim modelima tenisica i čiji je dizajn inspiriran grčkom zastavom je sjajan dodatak!

Savršeni gospodin

Da, Paul George je napravio stvarno cool potez kada je svoje inicijale pretvorio u logotip u obliku leptir mašne koji bi trebao služiti kao “podsjetnik na njegov jedinstveni spoj jednostavnosti i sofisticiranosti”. Kao dokaz da to nije samo slogan, savršen (i prilično zanimljiv) primjer njegove osobnosti je taj što u svom Ferrariju uvijek drži ribičku opremu. Kao i na terenu, Paul je uvijek spreman za akciju 😀

Ovime završavamo drugi blog iz LOGO serije i još smo daleko od toga da budemo gotovi pa nas svakako pratite i dalje za sljedeće nastavke!