Bár mindannyiunk titokban abban reménykedünk, hogy kilenc ember, köztük Kobe Bryant és az egyik lánya tragikus halála csak egy rémhír volt, a kegyetlen igazság az, hogy az élet színpadát elhagyta az egyik legnagyobb játékos. Alig van olyan tette a pályán és a pályán kívül, ami ne váltott volna ki erős reakciókat. Néhányunk számára ezek a reakciók nem mindig voltak pozitívak, de ez a Black Mamba. Szó szerint “több, mint az élet”.

Nyilvánvalóvá vált, hogy milyen pozitív megítélése volt az egész világon, miután láttuk a reakciókat az első hírekben. Közösségi oldalak, üzenetek és telefonhívások még azoktól is, akik nem annyira figyelik a kosárlabda világát … hihetetlen! Az egyik dolog, amely talán leginkább kiemelkedik, az emberfeletti elkötelezettsége a munka iránt. És azok a mondatok, amelyeket a Dream Team egyik erőnléti edzője mondott, tökéletes betekintést nyújtanak Kobe játékhoz való hozzáállásához. Íme a történet..
Éjjel 4:15 volt. Az ágyamban feküdtem, TV-t néztem, amikor megcsörrent a mobilom. Kobe volt. Segítséget kért erősítő gyakorlatokhoz.
Még hajnali 5 óra sem volt amikor odaértem a terembe, Kobe már izzadt. Csináltunk néhány kondícionáló feladatot a következő 75 percben. Aztán mentünk a konditerembe, ahol 45 percig nyomta az erősítőprogramot. Utána elköszöntünk és ő ment vissza dobni. Délelőtt 11-re kellett a teremben lennem. Kobe már ott volt, és megkérdeztem tőle, mikor fejezte be az edzést? Nem fejezte be az edzést, végig dolgozott ezen idő alatt, mert be akart dobni 800-at. Wow.
2018 végén, Kobe maga mondta, továbbra is 4-kor kel minden reggel, hogy tudjon edzeni, ugyanis nem állt le az edzéssel, miután visszavonult sem.
Az összes highlight, trófea és rekord mellett, örökké emlékezni fogunk a szenvedélyére. Az egyedi mentalitása örökre megmarad.
Örökké Mamba!