A rendkívül népszerű első modell után itt van a hihetetlen Giannis második cipője.

Valószínűleg mindannyian egyetértünk abban, hogy a tavalyi első Giannis Antetokounmpo cipő a szezon egyik legjobb modellje volt. Ez különösen fontos, ha figyelembe vesszük, hogy minden új sorozatot sokat tesztelnek, és kiderülhetnek problémák. Itt nem ez volt a helyzet, aki nem is próbálta fel ezt a cipőt, az is követhette a profi kosárlabdázókat az egész világon, és mindenki láthatta, nagyon sokan viseltek Freak 1-t. Végül, ha feltételezzük, hogy kosaras körökben mozogsz, akkor biztosan ismersz valakit, aki Freak 1-ben játszott. Összességében egyértelmű, hogy a Giannis sorozat kitűnő alapjait lefektették.

Ez nem azt jelenti, hogy a jelenlegi MVP és a Nike designer csapata megáll a történet folytatásával. Az első hivatalos információk szerint a Freak 2 jobb teljesítményt fog nyújtani, és külsőre is tetszetősebb lesz. Természetesen a legtöbb technológiai újítás során figyelembe vették a fizikai lehetőségeket és azt a játékstílust, amellyel a Görög Szörny uralja a pályát, és úgy gondoljuk, hogy nem számít, mennyire egyedi (211 cm magas, és még ennél is lenyűgözőbb a 221 cm-es karfesztávolsága!), minden játékos, pozíciójától függetlenül, összekapcsolható valahogy a görög játékával és cipőivel. További fontos megjegyzés, hogy ez a cipő nagyon teljesítményorientált (edzésre és mérkőzésre), de a bejelentett nagyszerű színállások között minden bizonnyal lesz olyan, amelyik utcán is népszerű viselet lesz.

Most fókuszáljunk a cipő kialakítására és megjelenésére. Kezdhetjük a sziluettel, amely kissé hasonlít a tavalyi modellhez, de bizonyos részletekben teljesen más, talán még durvább megjelenésű. Például a külső oldalon látható egy igazán nagy Nike logó, amely tendenciaként jelentkezik a Nike esetében, mivel hasonló logót láthatunk az új KD13 modellen is.

Ezenkívül a “pipa” alatt egyenes vonalú blokkok vannak, amelyek szerepe valójában funkcionálisabb és kevésbé stílusorientált. Pontosabban, a blokkok Antetokounmpo híres Euro-step mozgását támogatját, amely során nagyon határozott irány- és sebességváltoztatásokra is szüksége van a betörések során, hogy a jelenlegi 30 pontos átlagát tudja hozni. A cipő további tartása és tartóssága érdekében a pipa hegyénél a legszélesebb résznél a varrást megerősítették. Elkötelezettség a részletek iránt – ezt határozottan értékeljük.

A részletekre rátérve, családjának fontossága továbbra is kiemelt, különösen elhunyt édesapja Charles, majd anyja Veronica, és a testvérek, Francis, Thanasis, Costas és Alexis töténete. Mindannyiuk neve megtalálható a cipő talpán. A talp még érdekesebb, mert középen van elválasztva, hasonlóan Westbrook Why Not Zer0.3 cipőjéhez, amely megoldást sokan szeretik. Ezenkívül a talpmintázat is érdekes, annak ellenére, hogy nem a klasszikus “halszálkás” mintára esett a Nike választása. Kiváló minőségűnek tűnik, a színtől függően más összetételű és megjelenésű lesz, lesz áttetsző kék, fekete és barna változat a kínálatban. Ez egy plusz lehet a kültéri pályákon történő használat esetén.

A Nike trendeknek megfelelően Zoom Air betét található a láb első része alatt, ami az oregoni márka számos jelenlegi modelljében kiválóra vizsgázott. Végül, a modell, de a teljes Nike Freak sorozat sikereihez minden bizonnyal hozzá fog járulni, hogy milyen játékos és mennyire szerethető ember Giannis, nekünk pedig különösen szórakoztató volt, amikor megnéztük az új modell prezentációját a buborékból, Orlandóból.

A Nike Zoom Freak 2 cipő július 28-tól lesz elérhető a Grosbasket oldalain.