*a mérges kígyó – mamba – latin neve

Sok minden történt a 2020-as évben, aminek sajnos a nagy része rossz dolog volt, de hisszük, hogy a tragikusan elhunyt Kobe Bryant híres mentalitása nem engedné, hogy az adott körülmények miatt negatívan gondolkodjunk.

Figyelembe véve globálisan mindazt, amit tett, és az általa inspirált sok millió embert (köztük olyan nagy sztárok mint Anthony Davis, DeMar DeRozan, Devin Booker, Jamal Murray, Sabrina Ionescu …), megemlékezünk a nagyszerű Kobe Bryantról , aki Gianna lányával és hét másik emberrel együtt hunyt el 2020. január 26-án, a hírhedt helikopter balesetben.

Photo: Robert Hanashiro-USA TODAY Sports

Természetesen egy sokkal szebb dátum az 1978. augusztus 23-i nap, amikor Kobe született, és idén ezen naptól kezdve a Nike teljes Mamba hetet tart, aminek egy fontos dátuma augusztus 24., az a dátum, ami a Lakers mezén viselt mindkét számot tartalmazza. Ezt a napot Mamba Day-nek is nevezik, bár néha április 13-át is így emlegetik, a napot amikor Kobe utolsó NBA-mérkőzését játszotta, és 60 pontot szórt a Jazz ellen.

Az ünnep kezdeteként a Nike egy millió dollárt fog adományozni a “Mamba és Mambacita Sport Alapítványnak”, amelynek célja, hogy aktivitásra ösztönözze a gyerekeket, és pozitív változásokat hozzon az életükbe. A cég tovább támogatja a Mamba League gyerek kosárlabda szervezetet Los Angelesben, végül pedig jónéhány forró cipő és mez megjelenésre is számíthatunk.

Photo: Nike

Köztük lesz 5 csodálatos Kobe Protro V színállás is:

A Kobe V Protro 5x Champ cipőt a második és harmadik bajnoki címének a dzsekije ihlette, a Lakers mezéhez tökéletesen passzoló színekkel, amit először az utolsó All Star mérkőzésen láthattunk, amikor Anthony Davis viselte.

A Kobe V Protro Big Stage ötödik NBA bajnoki címének tizedik évfordulóját ünnepli, a 2009-10-es szezonjának részleteivel.

A Kobe V Protro x Undefeated What If Pack két pár cipőt tartalmaz, 1996 júniusára, Kobe draftjára emlékezve. A »színes« modellen azon 12 NBA csapat színei láthatók, akik nem akartak egy olyan srácot választani, aki éppen akkor végzett a középiskolában. A másik páron pedig azon csapatoknak a színei láthatók, akik részt vettek a cserében, ezek pedig a Hornets és természetesen a Lakers.

A Kobe V Protro Girls EYBL cipőt Medusa ihlette – egy görög mitológikus lény aki kővé dermeszti ellenfeleit. Ez a színállás a fiatal játékosokat ösztönzi arra, hogy legendássá váljanak.

Végül pedig a Black Mamba City Edition mez a kígyó mintával, 8-as és 24-es számokkal, a 16 csillag pedig a LA Lakers bajnoki címeit szimbolizálja. A bejelentések alapján, a csapat ezt a mezt fogja viselni ha/amikor továbbjutnak a playoff első köréből.

Különösen örülünk annak, hogy kínálatunkban szerepelni fog a Black Mamba mez gyerek és felnőtt méretekben, valamint további Kobe termékek is!