Mielőtt elkezdünk írni a Csodálatos Spider-Man, elnézést Donovan “Spida” Mitchell új signature cipőjéről, meg kell említenünk a 45-ös mezben játszó játékos lenyűgöző teljesítményét az idei playoff-ban.

Először is, amikor a rajongók túlnyomó többsége hall a Utah Jazz-ről, először a legendás Stockton-Malone duóra gondolnak, de ez hamarosan megváltozhat. Nevezetesen, Mitchell franchise-rekordot állított fel a rájátszásban elért pontok számát illetően, 57 ponttal a Denver elleni első mérkőzés során (a rekordot Malone tartotta 50-nel). Hogy a dolgok még szebbek legyenek, ezzel a mérkőzéssel belépett az egy playoff mérkőzésen valaha legtöbb pontot dobók 3 fős elit csapatába. Csak Elgin Baylor előzi meg 61 ponttal (Los Angeles Lakers vs. Boston, 1961) és MJ 63-mal, aki szintén csodálatos meccset produkált a Celtics ellen, 1986-ban. Mitchell nem állt meg itt,  51 pontot dobott a sorozat negyedik mérkőzésén. És ezzel bekerült a top 3-ba, mint olyan játékos, aki több mint 50 pontot szerzett egy rájátszás sorozat legalább 2 mérkőzésén. Természetesen MJ ismét megtalálható a listán (1998 vs. Cleveland) és Allen Iverson is (2001 v. Raptors). A Utah-Denver sorozat negyedik meccse szintén történelmi jelentőségű lett, mivel ez volt az első az NBA rájátszásában, amelyben mindkét csapatból volt legalább egy olyan játékos, aki 50 pontot szerzett. (Jamal Murray ennyit dobott a Nuggets-ből).

Szóval, az adidas D. O. N. Issue #2 nem is kaphatott volna jobb promóciós kampányt! A cég azonnal hangsúlyozta, hogy Mitchell-lel együtt elkötelezettek maradnak az „Elhatározás a Negativitás Ellen” szlogen iránt, amelynek segítségével pozitív változásokra akarják ösztönözni az embereket a kosárlabdapályákon, de a körülötte lévő közösségekben is. Mitchell hozzátette, hogy különösen a fiatalabb rajongók szemében sokkal több akar lenni, mint pusztán kosárlabda játékos, mert mindenki hangja akar lenni, aki igazságtalanságot volt kénytelen elszenvedni. Az első modell, ami kijött a boltunkban gyerekméretben, volt az, ami a Marvellel való ismételt együttműködéssel jött létre. Ez egy “Spidey-Sense” színkombinációjú, zöld, fluoreszkáló színű és a hangsúly a közösségek segítésére is összpontosít, mivel a képregény teljes neve „A Közkedvelt és Barátságos Pókember” volt.

adidas D.O.N. Issue 2 Glory Mint

Most már beszélhetünk a tulajdonságairól! A sneaker fő technológiája a Bounce, csakúgy, mint a tavalyi modellnél, ez segít j árat, anélkül hogy feláldozta volna a minőségét és kényelmét. A sorozat első két modelljéhez hasonlóan a cipő felsőrésze egy tartós, hálós anyagból készült. Szintén hasonlít az illeszkedése a sorozat első cipőihez, elképzelhető, hogy a szokásosnál egy fél számmal nagyobbra lesz szükséged.

adidas D.O.N. Issue 2 Glory Mint 4

Valójában itt érnek véget a hasonlóságok, és talán a legnagyobb különbség, hogy a talp jelentős átalakításon ment keresztül. Az 1-es talpa lapos volt, és most pedig kaptunk valamit, amiről már írtunk a blogban a Freak 2 és a Why Not Zer0.3 kapcsán, ez pedig a kétrészes talp. Különleges plusz, hogy a talp elülső része felfelé ívelt (ismét a Westbrook cipőhöz hasonlóan) és ez valóban fokozza a cipő ruganyos érzetét. Ezt határozottan támogatjuk. A talp mintája azért is érdekes, mert kétségtelenül hasonlít egy pókhálóra, amely az első tesztek szerint támogatja az irányváltást és megállást. Ha nem hiszel nekünk, vess egy pillantást a szuperhősünk, Donovan összefoglalóira! ;D

adidas D.O.N. Issue 2 Glory Mint 2

Egy másik különbség az, hogy az új 2-esek egy kicsit magasabbak, és ezt a legjobban a cipők hátoldalának összehasonlításával lehet megfigyelni. A 2-esnek emelt sarka van, további csillapítás is található a talpban, amely nagyszerű zárt érzetet nyújt és ez sokaknak tetszik. Egyszerűen fogalmazva, az első modell majdhogynem alacsony volt, a második pedig középmagas. További különbségek közt szerepel a nagyszerű Spida logo, ami a nyelvről a sarokra költözött, ami szintén jó változtatás.

Ennek a szupersneaker történetének egyetlen logikus befejezéséhez annyit tehetünk még hozzá, hogy megismételjük a korábban írtakat – ha nem győztünk meg, legalább nézd meg, Mitchell és az ő adidas D.O.N. Issue #2-je mire megy az NBA pályáin, majd pedig gyere be üzletünkbe vagy nézz fel a weboldalunkra!