Steve Nash, Tony Parker, Jason Kidd, Larry Hughes nevének ismeretéhez nem kell nagy NBA rajongónak lenned, igazam van?

 nike air zoom bb tony parker steve nash stephen curry

Amellett, hogy mindannyian valóban lenyűgöző karrierrel rendelkeztek, volt bennük valami közös is, és ez különösen érdekes most számunkra. A 2007/8-as NBA szezonban mindegyikük Nike Air Zoom BB-t viselt! Ez a modell mindig is őrülten népszerű volt a kosarasok körében, hiszen kivételes teljesítményű cipő volt. Sajnos ma nem a retro (újra) kiadásról írunk történetet, de ez egyáltalán nem rossz hír…

Ma ennek a legendának a reinkarnációjára koncentrálunk, az új Nike Air Zoom BB NXT modell formájában! Igazság szerint annyira izgatottak vagyunk amiatt, amit ez a cipő hoz, hogy nem is tudjuk, hol kezdjük.

Talán a legjobb, ha rögtön rámutatunk, hogy ez a modell poszttól függetlenül minden játékos számára készül. Ez azt jelenti, hogy könnyű, kényelmes és stabil cipő. Tekintettel arra, hogy mindenki számára készül, hangsúlyozni kell, hogy nincs reklámarca a cipőnek. A Zoom BB NXT egyetlen nagynevű játékoshoz sem kötődik szorosan, de tudjuk, hogy sokan szeretik, ha a cipő elmondja saját történetét.

Ezután egyszerűen ki kell emelnünk a leglátványosabb részt, ez pedig a talp. A cipő jól tapad bármilyen felületen, függetlenül attól, hogy mennyire poros az, legyen az akár fedett, akár szabadtéri pálya. Természetesen mondanunk sem kell, hogy ez mekkora plusz. Mindezek további megerősítése a rendkívül magas frekvenciájú hang, amellyel a cipők minden irány- vagy sebességváltozáskor nyikorognak.

nike air zoom bb nxt technology

Közvetlenül a talp felett igazán lenyűgöző technológiák kombinációja valósul meg, amelyet a Nike az eddigi eredmények alapján egyre gyakrabban használ új modelljeinél. Miről beszélünk? Zoom habpárna a talp elülső-, és React a talp hátsó része alatt.

Az első légbetét nagyon hasonlít a Nike LeBron 17-hez, mert két részből áll, a React hab pedig azért különösen fantasztikus, mert három rétegből áll!

A három közül kettő kívülről látható, a harmadik pedig a betétben található. Nagyon nehéz leírni a kényelmet, amit ezzel kapunk, ráadásul ez még inkább megemeli a talpat a talajtól, ami néhány centivel növeli a magasságot. 😀

Mindezt egy most tesztelt hálós felső részbe csomagolták, és remekül mutat, hogy a háló alatti textilrészek szinte kígyóbőrként ragyognak. Ez nem feltétlenül kapcsolódik a Fekete Mambához, de mindenképpen hozzájárul a cipő élettartamának meghosszabbításához, mert megvédi a leginkább kitett részeket (különösen a lábujjakat). A Nike valóban mindenre gondolt ezzel a kosárlabda cipővel kapcsolatban!

Végezetül a kosárlabda mellett a cipő az edzőteremben való edzéshez is használható, és vonzó megjelenése miatt tökéletesen kiegészítheti a szekrényedet is, ezért nézd meg az összes színállást ITT >>