Amikor ezt írjuk, az NBA döntőjének eredménye még ismeretlen, de valószínűleg mindannyian egyetértünk abban, hogy LeBron James továbbra is a játék piramisának legtetején áll, mint valaha volt legjobb játékos. Kortól függetlenül. Függetlenül azoktól, akik megkérdőjelezik sikereit és eredményeit.

Ezért vagyunk különösen izgatottak a blog mai témája miatt, és ez pedig a signature modelljének tizennyolcadik (!) kiadása. Ez már önmagában is tiszteletet parancsol a játék igazi rajongói között, és amikor majd megtudod, hogy mit készített a Király és a Nike a 18-assal, feltételezzük, hogy ebből sorbanállás lesz, amikor a rajongók megpróbálnak megszerezni egy saját párat ebből a csodálatos cipőből.

Nike Lebron 18 5

Lenyűgöző? Ó igen. Kezdésként emlékeztetünk a 17-esről szóló blogra, ahol többek között rámutattunk arra, hogy a Nike az „akroni gyerekről” nevezte el innovációs épületét a vállalat központjában. Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mert a Lebron 18 annyi újítást hoz, hogy még abban sem vagyunk biztosak, hogy hol is fogjunk hozzá.

Talán a legjobb visszatérni a címre, és arra az egyenletre koncentrálni, amely egyesíti a sebességet és az erőt. Hogy ez pontosan mit is jelent? Nos, ez a Zoom Air és a Max Air technológia egyedülálló kombinációja, ahol a Zoom hozza a sebességet (és a gyors reagálást), míg a Max az energiát (és a kényelmet).

Nike-LeBron-18-Sketch (Custom)

Természetesen láttuk már ezt a fúziót ezelőtt, de úgy még soha sem, hogy a Zoom a teljes talp alatt legyen, miközben kitölti a Max „üregét” (erre eddig habot használtak). A korábbi LeBron modellekhez hasonló módosítások annyira jó eredményt hoztak, hogy a Nike kosárlabda szegmensén kívül is elkezdték használni őket (még futócipőben is), így itt csak a legjobbakra számíthatunk. Ezenkívül ez a legnagyobb Max, amelyet valaha is használtak egy kosárlabda cipőhöz.

Nike Lebron 18 1

A sebesség és az erő történetét tovább mutatják és tovább növelik még a felső részen is, ahol a cipőnek valójában van egy „törése” az elülső és a hátsó rész között. Itt van a következő újítás, és ez az elülső Knitposite 2.0, amely egyesíti a LeBron 15, 16 és 17 modellek legjobb tulajdonságait a légáteresztés és tartósság érdekében. További szenzációs újdonság a részben átlátszó nyelv, amelyben nyomásmentes légbetétek vannak!

Nike Lebron 18 3

Ha ezek az újítások nem elegendőek Neked, egy generatív tervezés során az algoritmusok pontos számítógépes feldolgozásán alapulva fejlesztették ki, hogy megtalálják az optimális megoldást LeBron számára. Még mindig nem döntöttünk arról, hogy mit nevezzünk a legjobb megoldásnak, ezért feltétlenül tedd meg javaslatodat, de most hajlamosak vagyunk azt mondani, hogy ez a méhsejtek és a gyémántok megjelenésének kombinációja. Ezenkívül a sebesség, az erő, a kényelem és az energiaátadás teljes története a talp elején is látható, amely kissé felfelé hajlik.

Nike Lebron 18 4

Még egy újítás, amelyet megemlíthetünk, az a doboz, amelyben a cipők vannak csomagolva, és amit részben a régebbi Nike dizájn ihletett, amelyet már régóta nem láttunk.

LeBron hosszú ideje aktív társadalmilag, erről írtunk az év elején. A LeBron 17 modell „Több, mint egy sportoló” színárnyalatáról szóló blogban azt írtuk, hogy 2018-ban még kifejezettebb kritikusa lett az Egyesült Államok helyzetének, különösen a társadalmi egyenlőtlenségek és a rasszizmus miatt. Mindezt megerősítette, amikor szülőhelyén, Akronban iskolát nyitott szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek számára. Természetesen mindazok után, ami ebben az évben történt és történik, nem lassult le a fontos témákra való figyelemfelhívás, és ennek egyik platformja a cipőjének különféle színállásai voltak, kézzel írott üzenetek hozzáadásával.

Mindez egyértelműen megmutatja, hogy LeBron jelentőségével és befolyásával kinőtte a csupán kosárlabdázó szerepét, és „lábnyoma” folyamatosan növekszik a rászorulók megsegítésében és a pozitív változások ösztönzésében –  mind személyes, mind társadalmi szinten. Itt válik fontossá a „Törekedj a nagyságra” mantrája, mivel bizonyos értelemben szinonimájává vált annak, amit csinál, és amire másokat ösztönöz. Ezért választott 18 tizennyolc éves fiatalt, akiknek történetét a közeljövőben megosztják a közösségi médiájában, mert inspirálóak és mert megérdemlik az elismerést.

LeBron 18 community (Custom)

Végezetül kijelenthetjük: a Nike LeBron 18 szintén megérdemli az elismerést, és most rajtad áll, hogy megnézd őket és meggyőződj arról, amit leírtunk!