Jelen pillanatban a mai történetünk hősének NBA-csapatát ismét sérülések tizedelik, akárcsak az előző években.

Először is a legújabb és talán legjelentősebb helyzet CJ McCollum-nál van, Jusuf Nurkić korább sérült meg, és Zach Collins sincs csapatban. Ezért nevezhető Damian Lillard valóban hősnek, mert ismét itt az ideje, hogy a Blazerst a hátára vegye. Ilyen dolgok miatt valószínűleg vissza kell térnie arra a szintre, amikor az alapszakasz egyöntetű “buborék” MVP-je volt, és ez minden bizonnyal tetszeni fog a bátor és látványos kosárlabda rajongóinak.

Rövid teszt után az új adidas Dame 7 cipője valahogy pont ilyen! Mielőtt időt szánnánk a konkrét részletekre, még el kell mondanunk néhány dolgot az egész sorozatról, mivel a hetes mindenképpen egy olyan szám, amely bármilyen signature vonalhoz hozzáadott értéket ad. Esztétikai szempontból a hét megjelenés mindegyikének mindig nagyszerű színállásai voltak, ezért mindenki megtalálhatta azt a modellt, amely illik bármilyen mezhez, vagy bármilyen más ruhához. Az, hogy mindenki megtalálta a maga számára a megfelelő modellt, leginkább abban látható, hogy a Lillard cipők készletei mindig viszonylag alacsonyak üzleteinkben, ezért előre hangsúlyozzuk, javasoljuk kövess minket a közösségi médiában, és legyél gyors amikor vásárlásra kerül a sor ;D

adidas dame 7

Itt az ideje, hogy nagyítót vegyünk és megvizsgáljuk a terméket! Először mindenképpen meg kell említenünk a Lightstrike technológia visszatérését (teljes hosszúságú), amelyet ma már számos adidas kosárlabda cipőben használnak (ideértve a tavalyi Dame 6-ot is), és ennek oka természetesen az általa nyújtott kényelem.

adidas dame 7

Úgy tűnik, hogy itt történt egy bizonyos módosítás, amelynek következtében a sarkat megemelték a lábujjakhoz viszonyítva, és ez kétségtelenül fokozza a sebesség és a reakciókészség érzetét. Az alábbiakban, a gumi talpon található egy érdekes “Z” minta (vagy talán a 7-es szám?), Amely egyes tesztek szerint bizonyítottan kiváló megoldás volt még a szabadtéri pályáknál is. Kérjük vedd figyelembe, hogy ezek simább külső pályák voltak, ezt hasznos lehet szem előtt tartani vásárláskor. Azt mondtuk, hogy a cipő bátor, és ez magában foglalja a döntést, hogy alacsonyabb árkategóriába kerül mint a legtöbb singnature modell, ami nagyszerű lépés – akárcsak Lillard messziről eleresztett long-range-buzzer-beater-game-winning  hármasai.

adidas dame 7

Különösen örülünk, hogy ez nem csökkentette a cipő minőségét vagy tartósságát, annak ellenére sem, hogy a hálós anyag használatakor nincsenek prémium (azaz bőr) anyagok.

adidas dame 7

Az egyik nagyon jó dolog, amit már láthatunk a bejelentett színekben, az, hogy a háló réteges és nagyon jól használható a színek, a részletek és az üzenetek fantasztikus kombinációihoz. Továbbá az egész felsőrész stabilitást biztosít a láb számára, és ezt az oldalára varrott részekkel erősítették meg, amelyeket kiegészítő fűzőlyukakként is használnak a cipőfűzőkhöz. Úgy tűnik, hogy ez újabb dimenziót adhat a cipőnek a különféle fűzési lehetőségek miatt. A funkcionális részletek közül ki kell emelni a sarok feletti belső rész vagy a boka körüli párnázást, ez nagyobb kényelmet és kiváló tartást biztosít. Ami a kényelmet illeti, az érzet nagyszerű, és azt javasoljuk, hogy a szokásos adidas méretedet válaszd (true to size).

Ha ennek elolvasása után sem tudnál döntést hozni, akkor talán itt az ideje, hogy ne csak az NBA pályáin, hanem az NBA2K21 videojátékban is megnézd ezt a cipőt, amelyben Lillard látható a borítón, és amelyen belül a Dame 7-et hivatalosan is bemutatták!

adidas dame 7

Talán észrevetted, hogy a blogban többször használtuk az „idő” szót, hősünk harci kiáltását. Úgy gondoltuk, hogy képesek lennénk megírni az egész szöveget anélkül, de – it’s Dame time!

Csekkold az adidas Dame 7 kínálatunkat itt >>