A sneakerek néha tökéletesen követik “nagyköveteik” karrierjét, és ez talán Paul George esetében látható a legjobban, akinek karrierje tele van hullámvölgyekkel.

Legtöbben valószínűleg a tavalyi rájátszásban mutatott gyenge teljesítményére emlékeznek leginkább, amely mémek sorozatát és nem túl szép beceneveket adott PG számára. Természetesen ott van az a szörnyű sérülés is, amelyet az USA válogatott 2014-es edzőtáborában szenvedett el, és amely után kérdéses volt, hogy PG egyáltalán folytatni tudja-e a játékot.

Másrészt sok jó dolog is történt vele, többek között:

  • 6 All-Star részvétel
  • beválasztották az All-NBA First Team csapatába 2019-ben, és abban az évben MVP-döntős is volt
  • 4 NBA All-Defensive Team jelölés (kétszer az első csapatba, kétszer a másodikba)
  • Legtöbbet Fejlődött Játékos 2013-ban
  • És így tovább…

Nike PG 5 "Black" CW3143-001 3

Így eljutottunk ehhez a szezonhoz, ahol PG ismét nagyon magas szinten játszik, és a Los Angeles Clippers pedig a liga legjobb csapatai közé tartozik. Természetesen leginkább az új PG5 kosárcipő érdekel minket! Valamennyi régi rajongónk tudja, hogy a teljes PG vonal, esetenként hullámvölgyekkel, rendkívül magas rangot képvisel üzleteinkben, és ezért örültünk a “ötösök” megérkezésének és kezdeti tesztelésének.

Nike PG 5 "Black" CW3143-001

Ahogy a cím is sugallja, ennek a kosárcipőnek a fő jellemzője a kényelem, és itt remek kapcsolatunk van a tavalyi modellel – a Nike Air Dot Weld Strobel, amely az összes gyártó hasonló technológiáinak (tehát nem csak a Nike) csúcsán áll . Pontosabban, ez a talpban található légbetét, amely a lehető legközelebb van a lábhoz.

Ezen túlmenően, mint a teljes PG-vonal nagy részénél, ez alapvetően alacsony modell, amelynek teljesítménye mindig kiegyensúlyozott a pálya mindkét oldalán, az olyan legjobb two-way játékosok számára, mint Paul.

Azt mondhatjuk, hogy ezzel véget is érnek a tavalyi és az idei modellek közötti hasonlóságok, mert a cipzárt már nem használják, ami bár nagyszerű divatos részlet volt, funkcionalitását tekintve sok játékos nem volt vele elégedett. Pontosan e változás miatt hozzátesszük, hogy kényelmesebb lett, és ez a cipő kis összsúlyával együtt fényes jövőt garantál ennek a modellnek. Természetesen mindez magában foglal egy megbízható fűzőrendszert is, amely a hálós anyagok és a szintetikus bőr kombinációjából készült felsőrészben tökéletesen rögzíti a lábat.

Egy másik jelentős változás a talp mintázata, amelyn ezúttal többirányú vonalakat használtak , és amely első bolti tesztjeink során csúcsteljesítményt nyújtott. Azok, akik jobban ismerik a cipők történetét, különösen örülhetnek annak, hogy a cipő mintázata szinte megegyezik a Nike Kobe 9 modelljével! A legfontosabb különbség a sarok alatt látható légbetét és a közepén található PG logó.

Nike PG 5 "Black" CW3143-001

Egy másik érdekes és kiváló minőségű részlet a cipők középső részének párnázása mind a belső (mediális), mind a külső (oldalsó) oldalon, amelynek feladata a lábak oldalról történő további rögzítése.

Nike PG 5 "Black" CW3143-001

Az eddig rendelkezésre álló információk szerint úgy tűnik, hogy újabb változások várnak ránk a színállásokkal, amelyek jelenleg sokkal egyszerűbbek, mint a tavalyi színesek. De teljesen biztosak vagyunk abban, hogy a PG5 olyan kombinációkat hoz ebből a szempontból, amelyek mindenki számára vonzóak lesznek, akik szeretik a tervező inspirációját a cipőn látni. Ez azonban jelenleg kevésbé fontos, mert mindenképpen újra hangsúlyoznunk kell, hogy ez egy kosárcipő, amely sok rajongót meg fog örvendeztetni …

Nike PG 5 >>