Aligha vitatja bárki is, hogy Kevin Durant történelmileg az egyik legjobb pontszerző, aki mindig teljesít – a nap 24 órájában, a hét minden napján.

Érdekes, hogy a 2, a 4 és a 7-es számok hogyan egyesülnek az ő szignócipőjének 14. kiadásában, és ha a kapcsolat nem egyértelmű számodra azonnal, akkor a KD14 modell fő vizuális jellemzőjében megtalálod.

Nike KD 14

Természetesen ez az a pánt, amely eddig Durant második, negyedik és hetedik cipőjén is megjelent. Az új modell bejelentésekor KD rögtön nyilatkozott is róla, és azt mondta: “Már egy ideje nem használtunk pántot, ami nagyon tetszik nekem”. Hozzátette, hogy nagyon örül annak, hogy a lába nagyon közel van a talajhoz az új cipőben, de erről majd kicsit később.

A pánt azért is különleges, mert kétségtelenül a híres Nike Air Presto sneaker ihlette a kinézetét, amelyet a 2000-es sydneyi olimpián mutattak be, és amely azóta minden idők legnépszerűbb Nike megjelenései között foglal helyet.

Érdekesség, hogy Kevin akkor még csak 12 éves volt, de már megkezdte felemelkedését a kosárlabda világában. Az akkor kezdődött játék fejlődése mellett fizikailag is fejlődött, így 13 évesen KD 183 cm magas volt, első (és egyetlen) egyetemi kosárlabda szezonjában a Texas Longhorns csapatában 206 cm volt, míg jelenleg KD 211 cm magas!

Egy másik különleges történelmi-stilisztikai részlet a pánton található, kissé megnyúlt Swoosh logó, amely a legendás Bruin modellre utal, amely a Blazer mellett az első Nike kosárlabdacipő volt.

Nike KD 14

Mivel korábban idéztük Kevint arról, hogy elégedett azzal, hogy közelebb hozta a cipő a lábát a talajhoz, meg kell említeni egy nagyon fontos technikai részletet. Konkrétan az egész talp alatti, őrülten kényelmes Zoom Air Strobelről van szó, amely ismét megtalálható az idei modellen, de ezúttal volt egy változás. Konkrétan, már nincs a további Zoom egység, ami a KD12-nél a sarok alatt, a 13-asnál pedig a lábfej elülső része alatt volt.

Ez könnyebbé tette a cipőt, és növelte a kényelmet, miközben kissé korlátozta a mozgásból származó energia-visszanyerést, ami az előző két modellnél jelen volt.

A cipő minimális súlyát kiváló hálós anyagokkal tartották fenn a felsőrész több rétegében, így stabilitást és tartósságot hozva a cipőnek, miközben ez számos szín- és mintázat variációt biztosít, ami garantálja, hogy sok nagyszerű színállásra számíthatunk. Meg kell említenünk az általános stabilizációt is, amelyet a fantasztikus sarokpárna, a mediális oldalon lévő pánt és az oldalsó oldalon lévő speciális gumi-műanyag rész biztosít. Mindezt tökéletesen kiegészíti a kissé szokatlan vonalvezetésű talpminta, amely elragadott minket!

Biztosak vagyunk benne, hogy a cipő mindenkit el fog gyönyörködtetni, aki felpróbálja, ezért ha lehetőséged lesz rá, mindenképpen látogass el üzletünkbe, ha pedig az online vásárlásra hagyatkozol, javasoljuk, hogy válaszd a természetes méretedet (true to size).

NIKE KD 14 >>