Sziasztok, ennek a blognak a szerzője Hrvoje (talán a GB videókból ismerhettek engem, :D), és rögtön az elején el kell mondanom, hogy nagy rajongója vagyok Donovan Mitchellnek, mint embernek és mint játékosnak, és az első verzió óta nagy és pozitív meglepetésnek tartom a signature cipő vonalát.

Sőt, a nagyobbik fiamnak is megvan az Issue #1, és mindenhol hordja a cipőt. Soha nem panaszkodott, hogy kényelmetlen, egy év után még mindig nagyon jó állapotban van, és könnyedén viseli. Minden szülő egyetért abban, hogy ez egy nagyon jó ajánlás 🙂

adidas don issue #2

Aztán ott van a 2. verzió , amit én már régóta hordok, nagy örömmel. Itt fontos lehet megemlíteni, illetve megismételni azt a tényt, hogy a nálunk kapható kosárlabda cipők mindegyike beltérre való, de vannak olyanok is, amelyek a tartósságuk és a megbízható talpuk miatt kültéri pályára is kiválóan alkalmasak. Persze ezt azért írom, mert a 2-es pont ilyen, ezért nagyon gyakran használom a cipőt kültéren, és néha egész nap hordom minden gond nélkül, mert túl jól néz ki. Ami a megjelenést illeti, az egész termékcsaládot számos színkombináció jellemzi, amelyek mindenki ízlését kielégítik.
Nézd meg az elérhető színállásokat itt >>

Most pedig jöjjön ennek a nagyszerű történetnek a folytatása és a D.O.N. Issue #3 modell! A cipő még nem került be a rotációmba, így egyelőre még csak a zágrábi üzletünkben teszteltem, ami után ismét el vagyok ragadtatva az ötlettől, amit Donovan Mitchell és az adidas tervezői találtak ki. Az első nagy újdonság az alkalmazott technológia változása – az első két modellben a Bounce-t használták, míg most ezt a nagyon kényelmes Lightstrike váltotta fel. Ezt már láthattuk a Harden 4 és a Dame 6 és Dame 7 modellekben is, kiváló eredménnyel. Mivel a Lightstrike “szivacsos” tulajdonságokkal rendelkezik, tetszik, hogy a cipő külső oldalán van egy műanyag rész, ami stabilitást ad a lábnak.

Emellett a stabilitás vagy akár a biztonságérzet szempontjából a fűző közepénél lévő rugalmas pántot is ki kell emelni. Nekem személy szerint ez nagyon tetszik, mert sok modell visszahozza a klasszikus tépőzáras pántot, és ez egy kicsit más megoldás, ami nagyszerűen rögzíti a lábat. A fűző másik jó esztétikai-funkcionális részlete a hátsó/felső fűzőnyílás feletti patent, hasonlóan ahhoz, amit korábban néhány klasszikus modellnél láttunk.

Aztán ott vannak a felsőrész anyagai, amelyekben nem történt nagyobb változás a korábbi modellekhez képest. Tehát ismét egy könnyű, légáteresztő és tartós hálós anyagról van szó. Azt lehet mondani, hogy a 3-asnál könnyedebb lett a cipő felső része, mert a 2-esnek és bizonyos mértékig az 1-esnek is “terjedelmes” volt a kinézete.

Ezt a nagyszerű történetet a talppal fejezzük be, amely a mintázatát tekintve szintén hasonlít a 2-esre, a különbség viszont az, hogy a 3-as a lábujj és a sarok alatt egy halszálkás mintázatot kapott, és biztosak vagyunk benne, hogy nagyszerű lesz.

Donovan Mitchell már viselte ezt a modellt a rájátszásban, ahol sajnos a vártnál kevesebbet játszott, de biztosak vagyunk benne, hogy a következő szezonban még elszántabban fog visszatérni, és még több színállást hoz nekünk ebből az ígéretes cipőből.

Fedezd fel az összes adidas D.O.N. Issue #3 színállást >>