Wow, a mai blog annyira tele van izgalmas és exkluzív információkkal, hogy nem könnyű eldönteni, hol kezdjük.

Nyilvánvalóan a középpontban a legújabb Air Jordan 36-os modell áll, amely valóban új mércét állít fel a kosárlabdacipők terén, ugyanakkor beszélnünk kell Luka Dončićról is, aki a Jordan egyik fő nagykövete, olyan játékosok mellett, mint Satou Sabally, Jayson Tatum, Rui Hachimura, Guo Ailun, Kia Nurse és Zion Williamson, és aki saját színállást kapott a 36-osból.

 

Ezekkel az “édes gondokkal” úgy döntöttünk, hogy feldobunk egy érmét, így néhány fontosabb dologgal kezdjük, amelyek Luka Dončić varázslatos karrierjét írják le. Aki nem tudná, Luka már 8 évesen, az Union Olimpija első edzésein megmutatta, milyen legendás játékos lesz belőle. Éppen ezért már 13 évesen ötéves szerződést kötött a nagy Real Madriddal, és ott folytatta pályafutását, aminek köszönhetően a 15/16-os szezonban, 16 évesen a Real Madrid profi csapatának történetének legfiatalabb játékosa lett.

Hamarosan elnyerte a spanyol bajnokság és az Euroliga legjobb fiatal játékosának járó díjakat, a 17/18-as szezonban pedig mindkét bajnokság MVP-jeként tündökölt, és bajnoki címekre vezette csapatát! Ezek után egyértelmű volt, hogy az NBA a következő logikus lépés számára, és Dallasba érkezve folytatta lenyűgöző teljesítményét, így 21,2 pontos, 6 asszisztos és 7,8 lepattanós átlagával elnyerte az év újonca díjat. Ezzel azon kevés játékosok közé tartozik, akik első NBA-szezonjukat legalább 20 pontos, 5 asszisztos és 5 lepattanós átlaggal fejezték be, és ebbe a társaságba tartozik Oscar Robertson, Tyreke Evans, LeBron James és Michael Jordan is! MJ-t és Lukát hamar összekötötte a közös út 🙂

A második szezonban megerősítette hatalmas népszerűségét, és a nyugati konferencia All-Star-gáláján a Nyugati Konferencia kezdőjátékosa lett, miközben a Maverickst sikeresen a rájátszásba vezette, ahol 42 pontjával rekordot állított fel első playoff-szereplése során! Bár a Mavs elvesztette azt a párharcot a Clippers ellen, minden szurkoló biztosan emlékezni fog Luka látványos, meccset eldöntő, a hajrában dobott győztes hárompontosára, miközben ő lett a legfiatalabb játékos, aki tripla-duplát jegyzett minimum 40 ponttal (ugyanezen a meccsen)!

A szezon végén beválasztották az “All-NBA First Team” csapatba. Ha már a tripla dupláknál tartunk, érdekes, hogy Lukának jelenleg 36 van belőle, ami egy újabb nagyszerű kapcsolat a Jordannel, pontosabban az idei zászlóshajó modellel. Mindezek mellett igazságtalan lenne kihagyni Luka hatalmas sikereit a szlovén válogatottal, amit jelképeza  2017-es Európa-bajnoki cím és Szlovénia első szereplése az olimpiai kosárlabda tornán, ahol negyedik helyen végeztek.

Mindez oda vezetett, hogy Luka aláírta a valaha volt legnagyobb újonc szerződéshosszabbítást (207 millió dollár 5 évre a Dallas csapatával), ő lett az NBA 2K22 videojáték címlapjátékosa, és ami számunkra talán a legérdekesebb, egy nagyon különleges státuszt kapott a Jordan márkán belül. Ezt a státuszt nagyon jól mutatja a 77 / L7 logó és a saját színállása, amelyet korábban említettünk.

DJ4483-400 Luka Doncic Air Jordan 36

Most egy kicsit elszakadunk hősünktől, és rátérünk az igazán egyedi Air Jordan 36 cipőre. Kezdetnek bepillantást nyerhetünk Tate Kuerbis tervező “elméjébe”, aki ebben a rövid és érdekes videóban mutatja be a 36-os fő jellemzőit:

Tehát az első és talán legfontosabb információ, amely a videó megtekintése és a cipő kipróbálása után szembetűnő, hogy rendkívül könnyű és gyors, amit néhány módosítással értek el. Először is, egy perforált talpbetétet láthattunk a videóban. Aztán továbbfejlesztették az Eclipse plate technológiát (így ez a kosárlabda cipő az Air Jordan 34 és Air Jordan 35 modellek evolúciója), amely most kevesebb anyagot használ, így a lábfej még közelebb kerül a pálya felületéhez.

DJ4483-400 Luka Doncic Air Jordan 36

A harmadik nagy tényező a súlycsökkentés szempontjából különösen fontos, és ez a cipő felsőrésze, amelyhez egy speciális jacquard len-szövésű anyagot használtak, és egy olyan technikát, amelyben függőleges és vízszintes szálak fonódnak egymásba. Így a cipő is rendkívül tartós, légáteresztő és könnyen alkalmazkodik a lábfejhez.

DJ4483-400 Luka Doncic Air Jordan 36

Továbbá, az egész csapatunk különösen izgatott a Zoom Air Strobel miatt, amely egy ideje már az egyik legjobb Nike technológia, különösen, ha a lábfej elülső része alatt egy további Zoom Air egységgel van “kiegészítve” – mint itt. Azoknak, akik nem olvasták korábbi blogjainkat, csak annyit mondunk, hogy ez a “gyilkos” kombináció elképesztő sebességet, kényelmet és reakciókészséget biztosít mérkőzés vagy edzés közben, és ezt rögtön láthatod, miután felveszed a 36-ost és csak néhány mozdulatot teszel!

Bár ez a legkevésbé kitett rész, a talp nagyon fontos része ennek a cipőnek.

DJ4483-400 Luka Doncic Air Jordan 36

A többirányú “halszálkás” mintázat kiváló eredményeket hoz a mozgás koordinálása szempontjából, és a stílus szempontjából érdekes nyílással rendelkezik a sarkon, amelyen keresztül a Strobel látható, míg középen (az Eclipse lemez alatt) egy olyan forma található, amely megegyezik az eredeti AJ6 modell nyelvén lévő lyukkal.

Ezzel is folytatódott az a trend, hogy a 31. kiadástól az aktuális Air Jordan modellt a 30 évvel ezelőtti eredeti kiadások részleteivel kapcsolják. Egy másik ilyen részlet itt a cipőfűző feletti borítás. Ez a rész a nyelv hegyéig folytatódik, és szintén perforált – 36-szor. Nem kell hangsúlyoznunk, hogy ez és az összes többi jellemző együttesen nagyszerű megjelenést eredményez!

DJ4483-400 Luka Doncic Air Jordan 36

Ha már a kinézetnél tartunk, akkor most visszatérhetünk Luka színállásához, amelyet természetesen az NBA csapatának kék színe és az igazán érdekes minimalista logó ural. Hozzá kell tennünk, hogy a logó is újratervezésen esett át, és eltér attól, amit Luka az első Jordan PE (játékos exkluzív) modelljén viselt. Végül az utolsó dolog, amit még exkluzív infóként hozzá kell tennünk, amit az elején említettünk, hogy ez a különleges Luka színállás csak a nike.com weboldalon és a Grosbasketben lesz elérhető! Bevalljuk, hogy nagyon örülünk ennek, és reméljük, hogy lesz lehetőséged ellátogatni a budapesti, ljubljanai és zágrábi üzleteinkbe, hogy megnézd, milyen lesz a jövő, ha felpróbálod az Air Jordan 36-ot!