Ezt a különleges és ünnepi 75. NBA-szezont már számos lenyűgöző módon megünnepeltük, és most itt az ideje annak, amit az egész csapatunk nagyon vár – az új City Edition mezeknek.

Amióta 2017-ben a Nike lett az NBA hivatalos mezszállítója, ezek a City Edition megjelenések minden évben a legmerészebb dizájnötleteket hozzák, és még szorosabban összekötik a klubokat a városaikkal és a szurkolóikkal.

A legújabb sorozat a franchise-ok történetéhez kapcsolódó további dimenzióval is rendelkezik, és el kell ismernünk, hogy van néhány igazán nagyszerű mez. Igyekszünk minden csapatról megosztani néhány részletet, és miután elolvastad a blogot, mindenképpen iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess, ha megérkezik a mez!

Atlanta Hawks

A teljes mellkasra kiterjesztett szárnyú sólyom visszatérése már önmagában is elég ok lenne a dicséretre, de ezen kívül a mezek régebbi verzióiból származó szép részletek (pl. számok) is helyet kaptak.

Boston Celtics

Nem okozott gondot, hogy a klub gazdag múltjából sok részlethez hozzányúljanak, és különösen örülünk, hogy Lucky, a kobold visszatér.

Brooklyn Nets

New Jersey, ahol a csapat korábban játszott, természetesen szerepel a dizájnban, és a piros-fehér-kék színkombináció használata egyértelműen utal a klub ABA ligás gyökereire.

Charlotte Hornets

A mez a mellkas fölött egy olyan feliratot használ, amelyet a klub valójában soha nem használt, az egész mezt átszövő függőleges vonalak pedig egyértelműen az 1990-es évekre utalnak.

Chicago Bulls

Itt is van a mellkason átívelő, 1966-ból származó szöveg, és a fekete színű és piros függőleges csíkokkal ellátott gyémánt a rövidnadrág oldalán a dicsőséges “Last dance” napokra emlékeztet.

Cleveland Cavaliers

Egy olyan mez, amin egy lovag van, biztosan egyedi lesz, és ez valójában a 70-es évekből származó csapatlogó, míg a rövidnadrágon a 90-es évekből származó logó, valamint a 2016-os bajnoki logó jelenik meg.

Dallas Mavericks

Egyértelműen az egyik olyan mez, amely erősen retró hatású, köszönhetően a kék-fehér-zöld színkombinációnak és a mellkason látható cowboykalapos logónak.

Denver Nuggets

A régebbi mezváltozatok különböző színeinek merész felhasználása miatt ez a mez biztosan sláger lesz!

Detroit Pistons

Letisztult, túl sok részlet nélküli design, amely színekkel és betűtípusokkal tiszteleg a csapat bajnoki címei előtt.

Golden State Warriors

A tervezők itt is a kevesebb részlet mellett döntöttek, de a mez oldalán lévő villámok tökéletes kapcsolódási pont a 2000-es évek végi “We Believe” csapathoz.

Houston Rockets

Ez egy “remix” a 90-es évek közepéről származó mezből, amely tulajdonképpen az egyik legnépszerűbb időszak a franchise egész történetében.

Indiana Pacers

Ez a mez a mellkason átlós vonallal tűnik ki, amit nem gyakran látunk NBA-csapatoknál, és minden tökéletesen illeszkedik a klub jól ismert színeihez.

LA Clippers

A csapat ritkán használt világoskék színe a klub elődjei, a Buffalo Braves és a San Diego Clippers előtt tiszteleg, míg a mellkason látható felirat a közelmúlt történelméhez kapcsolódik.

LA Lakers

Bár a lila dominál, a világoskék részletek emlékeztetnek azokra az időkre, amikor a csapat még Minneapolisban volt, a mellkason lévő szám körüli két csillag pedig nagyszerű részlete ennek az egyébként minimalista dizájnnak.

Memphis Grizzlies

A mez hasonlóan néz ki, mint a jelenlegi, de tele van különböző részletekkel a klub történelméből, és különösen a mellkason lévő felirat feletti medvés rajzok tűnnek ki.

Miami Heat

A csapat a történelme során sokféle betűtípust használt a klub nevére, ezek most mind elég merészen és hatásosan vannak a mez mellkasán.

Milwaukee Bucks

A jelenlegi bajnok nagy hangsúlyt fektet a tavalyi szezonra, de a lila szín használatával a 2000-es évek eleji csapatok előtt tisztelegnek, míg a shorton lévő öv Jabbar és Robertson idejére emlékeztet.

Minnesota Timberwolves

A mellkason lévő felirat visszatér az egyik legnépszerűbb NBA-mezhez, a kék szín pedig az 1989-es szezonhoz kapcsolódik.

New Orleans Pelicans

Tekintettel a klub némileg sajátos történetére, amelyben Charlotte és Oklahoma City volt az a 2 város, ahol szintén játszott a csapat, a Pelicans egyértelműen a jelenlegi mezükhöz hasonló megjelenéssel fejezte ki szeretetét New Orleans iránt.

New York Knicks

A fekete szín erőteljes megjelenést kölcsönöz annak a klubnak, amely a keleti konferencia élvonalába tart vissza.

Oklahoma City Thunder

Az egyetlen mez, amelynek mellkasán függőleges felirat van (ami remekül néz ki) a tökéletesen letisztult, teljesen fehér megjelenéssel párosulva.

Orlando Magic

Ezek nem hétköznapi függőleges vonalak, hanem a ” Why Not Us?” és a ” Why Not Now?” kérdések. (link az 1995-ös döntőt játszó csapatra), amelyekből a vonalak származnak, és úgy tűnik, a klub egyre inkább támogatja a narancssárga szín beépítését az identitásába.

Philadelphia 76ers

A mez színes oldalai a nagyszerű betűtípussal és részletekkel egy egyedi retro-modern mezt eredményeztek, amely biztosan nagy sikert arat.

Phoenix Suns

A csapat ragaszkodott a tavalyi szezonban rendkívül népszerű “Valley” dizájnhoz, gyönyörű színátmenettel.

Portland Trail Blazers

Bill Schonely kommentátor először 1971. február 18-án, a Lakers elleni mérkőzésen használta a Rip city kifejezést, és azóta a csapat és a város identitásának fontos részévé vált, így minden alkalommal, amikor visszatér a mezre, a szurkolók mindig örülnek neki.

Sacramento Kings

Ez határozottan az egyik olyan mez, ahol nagy hangsúlyt fektettek a klub történetére, amely magában foglalja azokat az időket, amikor a csapat Rochesterben, Kansas Cityben és végül Sacramentóban játszott. A csapat jelenlegi otthona kapta a legjelentősebb részletet a mellkas fölött található gyönyörű retro Sactown felirattal.

San Antonio Spurs

Fiesta! Bár a mezt a fehér szín uralja, a legtöbb figyelmet az élénk színek vonzzák, amelyek az 1990-es évek óta a klub identitásának részét képezik, míg a nadrágon a Dallas Chaparrals logója jelenik meg, amely azt az eredeti ABA klubot képviseli, amelyből a mai Spurs is származik.

Toronto Raptors

A nagyszerű fekete-arany kombináció visszatérése garancia a mez sikerére, míg a mellkason az eredeti Raptor-logó, rajta a bajnoki szezon North mezével tűnik fel.

Utah Jazz

A Utah állam természeti szépségeit dicsőítő színátmenetek visszatértek a mezre a kivételes népszerűség és az igazán nagyszerű megjelenés miatt.

Washington Wizards

A vízszintes vonalak a 60-as és 70-es évekre emlékeztetnek, amikor a csapatot Bulletsnek hívták, így ez nagyszerű tisztelgés az 1977-8-as szezonban Elvin Hayes és Wes Unseld által vezetett bajnokcsapat előtt.

Melyek a kedvenceid? Mindenképpen hagyj nekünk kommentet vagy véleményt a közösségi médiában!