“Ez a cipő azért különleges számomra, mert egy bokszoló gondolkodásmódját tükrözi – minden egyes nap keményen dolgozik, extra órákat tesz bele az edzéseken, és minden meccs utolsó másodpercéig hozza a teljesítményét.”

Ezt Damian Lillard mondta legújabb adidas Dame 8 signature modelljéről, és mi csak annyit tehetünk hozzá, hogy a cipő megjelenésével és technológiájával egyértelműen ezt a szemléletet támogatja.

Mindenki, aki szorosan követi a karrierjét és főleg a cipőit, tudja, hogy a box fontos része Lillard szezonon kívüli edzéseinek, és azt is, hogy már az adidas Dame 5 esetében is készült egy színállás a ring tiszteletére:

Az idei nyolcasnál még inkább előtérbe került az ökölvívás, és amit az ökölvívó edzője, Cam Eren mondott, az is nagyon érdekes: “Damian Lillard nem kosárlabdázó – ő egy harcos, aki profin kosárlabdázik”. Dame egy régebbi interjúban elmondta, hogy ez a box iránti szeretet még az iskola előtt kezdődött. Konkrétan a családja a szomszédokkal és a barátokkal együtt nézte otthon a fontos box meccseket, és még ma is gyakran kommentálja a különböző küzdelmeket a twitteren, és nem csak a legnagyobb és legnépszerűbb mérkőzéseket. Idővel egyre nőtt az érdeklődése, így 2014-ben bevette az ökölvívást a szezonon kívüli edzésprogramjába:

Természetesen ezek az edzések nem járnak intenzív küzdelemmel, de Lillard meg van győződve arról, hogy a box segített neki növelni az állóképességét, és a karjának erejét is, így segítve őt abban, hogy könnyedén dobjon olyan helyzetekből, amelyek a legtöbb játékos számára elképzelhetetlenek. Sajnos ebben a szezonban a sérülések befolyásolták a teljesítményét és gyengítették a Blazers-t, de valahogy reméljük, hogy a harcos mentalitása visszahozza őt a pályára!

Ez minden bizonnyal az új Dame 8 cipőben fog megtörténni, amellyel az adidas néhány érdekes változást hozott nekünk a tavalyi heteshez képest, melyek közül a legfontosabb a dupla Bounce Pro párnázás, amely úgy készült, hogy ideális arányt biztosítson a csillapítás, a tartás és az energia-visszanyerés között minden egyes lépésnél. Ezt az energia visszanyerést tovább hangsúlyozzák a sarok és a lábujjak alatti ívelt részek, amelyek szintén növelik a mozgás sebességét. Még a cipő kialakítása is vizuálisan hangsúlyozza a sebességet, a felsőrész oldalsó részeinek közepén található “cikkcakkos” csíkkal.

A felsőrészről szólva, nem történt nagyobb változás, ami nagyszerű dolog, mert a hálós anyag lélegző, kényelmes és nagyszerű tartást biztosít a lábnak. Kisebb változások a hátsó részen is láthatók, ahol a boka tartására elhelyezett belső párnák mellett mostantól egy speciális párnát is elhelyeztek az Achilles-ín számára. A változások a talpon is láthatóak, érdekes, hullámos halszálkás mintázattal, amely az első tesztek során kiváló irányíthatóságot biztosított.

A cipő, mint mindig, érdekes részleteket és márkajelzést tartalmaz, már alig várjuk a különböző színállásokat, amelyek mindegyike saját üzenettel és történettel rendelkezik majd. Végül pedig külön örülünk annak, hogy a felsőrész 25%-a újrahasznosított anyagokat tartalmaz, mert a fenntarthatóságra mindannyiunknak gondolnunk kell, és hamarosan érdekes hírekkel szolgálhatunk ebben a témában.

Maradj velünk!