Felejtsd el a régi normálisat. Ne gondolj az új normálisra. Még csak nem is kell túl sokat gondolnod a pozíciókra. Ehelyett koncentrálj a régi-újra vagy az új-régire! Pontosan ilyen az a kosárlabdacipő, amelyről ebben a blogban írunk, konkrétan a Converse All Star BB Shift modellről van szó, amely a Grosbaskethez érkezett. A Converse-nek mindig is meglesz az old school hangulata, amit minden kosárlabda rajongó szeret, és amióta a Nike átvette a céget*, bátran mondhatjuk, hogy rengeteg új, modern és nagyon jó dolog került a márka történelmi alapjaihoz.

 

*A Converse cég és márka történetéről és fejlődéséről többet megtudhatsz korábbi blogunkban
Converse: The first real basketball brand

A bevezetőben is említettük a pozíciókat, aminek az az oka, hogy a BB Shift pozíció nélküli játékosoknak készült, és az NBA-ben ezt a cipőt Kelly Oubre, Shai Gilgeous-Alexander és Draymond Green nagyon jól és sikeresen promótálja.

 

A Nike előnyökkel jár

Ez a kosárlabdacipő tehát nagyszerű megjelenéssel rendelkezik, amely ötvözi a retrót a modern trendekkel, majd mindezt a Nike technológiáival még tovább javítják. Ennél a modellnél a fő példa erre az Air Zoom, amelynek méretes Air egysége szinte az egész területet lefedi a lábfej elülső része alatt. Mivel ez az All Star BB Shift modell nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a lábad alacsonyan tartsa a talaj felett, igazán érezni és élvezni fogod a Zoomot.

 

Kiemelhetjük továbbá, hogy a tornacipő profilja is nagyon alacsony, és ez tovább hangsúlyozza azt a tényt, hogy ez a modell olyan játékosok számára készült, akik elég képzettek ahhoz, hogy minden pozícióban játszhassanak:

– A sebességet növeli a puha, könnyű és légáteresztő felsőrész anyaga, amely nagyon hasonlít az Air Jordan 36-nál látott leno weave koncepcióhoz, a különbség pedig az, hogy a Converse All Star BB Shift esetében ez a rész nem átlátszó, de még mindig eléggé légáteresztő.

– a stabilitást és a mozgásban történő változásokat a belső (mediális) oldalon a fűző mentén, a boka körül és a nagylábujj felett megerősített részek, majd a külső (oldalsó) oldalon egy TPU (hőre lágyuló műanyag) rész, végül pedig egy bőr sarokrész támogatja.

– a kontrollt a sugárirányú talpminta biztosítja, amely némileg kapcsolódik a legendás AJ1 és AF1 modellekhez és azok kör alakú mintázataihoz.

 

Végül pedig a talpát is megdicsérhetjük, kiválóan működik a pályán, valamint a szabadtéri pályákon is elég jól teszi a dolgát. Ezen kívül a cipő súlyának csökkentését célzó anyagok tartóssága a cipő élettartamát hivatott javítani.

Ez a Converse történet, amelyben a retro/klasszikus lifestyle modellek visszatérnek, és új, pályára épített kosárlabdacipőkkel bővül a kínálat, igazán nagyszerű, ezért meghívunk Téged is, hogy csatlakozz hozzánk és élvezd a még hátralévő izgalmas dolgokat!

 

Tekintsd meg az aktuális Converse kollekciónkat itt:
GROSBASKET CONVERSE