A tavasz, a napsütés és a szép idő csak egy dolgot jelent – visszatérés a szabadtéri kosárpályákra!

Ezzel együtt visszatér egy kérdés, amit nagyon gyakran hallunk ilyenkor az évnek ebben az időszakában: “Melyek a legjobb kosárlabdacipők aszfalton vagy más kültéri felületeken való játékhoz/edzéshez?”.
Mielőtt belevágnánk a legjobb kosárlabda márkák modelljeinek javaslataiba, először is adunk néhány fő elvet, amit érdemes szem előtt tartanod, és még előtte egy fontos megjegyzés: a világ szinte összes cipőjét elsősorban beltéri pályákra gyártják, ami azt jelenti, hogy a kültéri használat felgyorsítja a kopásukat.

Kulcstényezők

Az említett tippekkel segítünk megtalálni az igényeidnek és játékstílusodnak megfelelő ideális megoldásokat! Tehát a kinti játékhoz ideális kosárlabdacipők a következő tulajdonságokkal rendelkeznek:

– tartós gumi külső talp
– a talp mintázatának barázdái legyenek mélyebbek és egymástól egy kicsit nagyobb távolságban legyenek
– a felsőrész anyagának tartósabbnak kell lennie
– a technológiának nagyobb ellenállást kell biztosítania a kültéri játékból eredő igénybevételekkel szemben
– bónusz: célszerű az alacsonyabb árú modellekben gondolkodni, különösen azért, mert a gyakoribb kültéri használat azt jelentheti, hogy a cipő legfeljebb egy vagy két tavaszi/nyári szezont bír ki, és reméljük, nem kell hangsúlyoznunk, hogy a beltéren használt cipődet soha nem szabad kültéren viselni.

Csapat cipők

Bár az árat utolsó tételként vagy bónuszként soroltuk fel, mégis ezzel kezdjük, és kiemelünk néhány olyan kosárlabdacipő modellt, amelyek ritkán kerülnek a fókuszba. Ezek a világ legjobb kosárlabdázóinak signature vonalainak csapatmodelljei, és íme néhány közülük:

adidas Harden Stepback
Nike KD Trey 5
Nike Giannis Immortality
Nike Kyrie Flytrap
Nike LeBron Witness

A listából az utolsó kettőre érdemes odafigyelni, mert a Kyrie modellnél a talpról kell beszélnünk, amely a tartósság mellett nagyszerű irányíthatóságot is biztosít. Másrészt LeBron AIR technológia iránti szeretete (ami a fő, zászlóshajó modelljein jól látható) nagyon sikeresen átkerült a csapatcipőre, aminek a lábad és a térded is nagyon fog örülni.

Under Armour

Folytatjuk néhány példával, amelyek szintén megfizethetőbbek, és természetesen kiváló teljesítményt nyújtanak kültéri használatra. Ezúttal az Under Armour márkára és három kosárlabdacipőjükre fogunk ráközelíteni, amelyekre nagyszámú vásárlótól kaptunk remek visszajelzéseket budapesti, ljubljanai és zágrábi üzleteinkben. Ezek a következők:

– UA Spawn
– Under Armor HOVR Havoc
Under Armor Embiid 1

adidas

Folytatjuk az adidas-szal, amelynek szintén két nagyszerű vonala van, amelyek szinte minden, a blog elején felsorolt kritériumnak megfelelnek.

– adidas Dame, különösen nagyszerű talppal és nagyon tartós, de egyben kényelmes felsőrésszel
– adidas D.O.N. Issue Donovan Mitchell-től, melynek fő erősségei a kényelem és a tartósság, míg a fantasztikus színállások nagyszerű történeteikkel és üzeneteikkel csak “hab a tortán”.

Nike / Air Jordan

Végül beszélnünk kell a Nike és az Air Jordan kosárlabdacipők zászlóshajó modelljeiről, amelyek bár magasabb árkategóriában mozognak, de biztosan megadnak mindent, amire szükséged van ahhoz hogy dominálj!

– Nike KD14 a kényelmes Strobel technológiájával, és a talpával minden igényt kielégít
Air Jordan Zion 1 – nem szabad elfelejtened, hogy Zion játékstílusára és annak támogatására készült.

Reméljük, hogy ez segített a döntésben, és ha lehetőséged van ellátogatni üzletünkbe, szívesen segítünk további tippekkel. Viszlát!