Ahogy azt már a korábbi Nike PG kosárlabdacipőkről szóló beszámolóinkban is írtuk, Paul George mindig két dologra helyezi a legnagyobb hangsúlyt: a felhőkre és az irányokra.

a felhőkre és az irányokra. Konkrétan olyan cipőket akart, amelyekben úgy érzi, mintha felhőkön járna, és amelyek támogatják mindkét irányba erős játékstílusát, amelynek segítségével támadásban és védekezésben is kiemelkedő teljesítményt nyújt.

Kristine Gerig, a Nike vezető tervezője, aki ezen a csodálatos cipőn dolgozott, hozzátette: “A PG 1-től a PG 6-ig tartó fejlődés tökéletesen tükrözi a játék fejlődését. A játékosok egyre gyorsabbak, mozgékonyabbak és képesek a pálya teljes területét lefedni, és olyan cipőre van szükségük, amely ugyanezt tudja. Ez a cipő a teljes pályaélményről szól – könnyű, de kényelmes, párnázott és hihetetlenül érzékeny.” Ezzel teljes mértékben egyetértünk!

Nincs Air technológia? Nem probléma!

Az imént említett cipőcsalád fejlődése során mindig bátorsággal nyúltak a jelentős változtatásokhoz, amelyek néha kockázatosak lehetnek, de PG és csapata szinte mindig megtalálja azokat a megoldásokat, amelyek miatt kosárlabdacipői nagyon népszerűek az NBA és az európai ligák profi kosárlabdázói, valamint az amatőrök és a szabadidős játékosok körében is. Idén ez a változás igazán bátor és első látásra sokak számára furcsa. Nevezetesen, hogy ebben a cipőben nyoma sincs Air technológiának, és a Nike futócipők által híressé vált React habot használják egyetlen párnázóanyagként. Nehéz szavakba önteni, hogy mennyire jól sikerült ezt megalkotni, és hogy milyen kényelmet és energia-visszanyerést hoz minden egyes mozdulat. Ezt tényleg akkor fogod a legjobban megérteni, ha felpróbálod a PG 6-ot.

A következő nagy plusz a talp, és ez is egy másfajta és szokatlan evolúciós megoldással rendelkezik. Pontosabban, a talp mintázata nagyon egyedi, és az általa nyújtott eredmények – nagyon átlagon felüliek. Különösen érdekes pont a PG logó, amely a cipő alján kezdődik és az oldalra kinyúlik, így egy szép vizuális részletet hoz létre, miközben további oldalsó rögzítést biztosít a lábfejnek. Ki kell emelnünk a nyelvet is, mivel ezt gyakran elhanyagolják az ideális cipő kiválasztásakor, de itt nem ez lesz a helyzet, mert ez is nagyon magas szintű kényelmet biztosít. Mindezek után valószínűleg a korábban említett felhők jutnak eszedbe, amikor felveszed; D

Ahogy említettük, ez egy könnyű cipő, fontos tényező a többrétegű textil felsőrész, amely az első tesztek után azt mutatja, hogy tartós lesz, és minden lépésnél biztonságérzetet ad. Egy másik benyomásunk a teremben való tesztelés után az volt, hogy ez a modell sokkal inkább beltéri használatra lesz alkalmas, így ha kültéri kosárlabdacipőt keresel, mindenképpen nézd meg a témával kapcsolatos legutóbbi blogunkat: A legjobb kültéri kosárlabda cipők.

Végül azonban visszatérünk a blog sztárjára és legújabb kosárlabdacipőjére – és csak annyit kell hozzátennünk, hogy a PG 6 egy olyan modell, amelyet élvezni fogsz, és mindent megkapsz tőle, amire szükséged van ahhoz, hogy támadásban és védekezésben is sikeres legyél az ellenfelekkel szemben – akárcsak Paul George.