Mindannyian tudjuk, hogy Kevin Durant nem viccel, amikor a kosárlabdapályán van.

Ugyanez elmondható a signature kosárlabdacipő vonaláról is. Amellett, hogy minden évben a legjobb és legkényelmesebb cipőket hozza, a “Vékony Kaszás” most egyike annak a két játékosnak, akinek aktív játékoskarrierje során legalább 15 signature cipője jelent meg egy modellből.  A másik természetesen LeBron James.

Az ötlet

“Alacsonyabb cipőt akartam, vissza akartam térni ahhoz a stílushoz, amit a 6-os, a 4-es és a 3-as cipő képviselt. Azt akartam, hogy úgy érezzem, hogy közelebb vagyok a talajhoz. Az utóbbi cipőim magasak voltak, és szerettem volna változtatni rajta. Azt is szerettem volna, hogy a cipőnek több érdekes részlete legyen. Annak ellenére, hogy alacsonyra váltottunk, nem akartam, hogy túl egyszerű legyen. Különböző rétegek és különböző textúrák vannak a cipő elejétől a hátuljáig. Úgy néz ki, mint egy sétáló cipő, de játszani benne olyan, mint egy kosárlabdacipőben.” – ezt mondta a “Easy Money Sniper” a KD15 tervezési folyamatáról, amelyben aktívan részt vett.

Mivel KD sneakerhead, a Nike ikonikus cipőiből is inspirálódni akart. Ezt tette tavaly a KD14-nél a Nike Air Presto által inspirált pánt hozzáadásával – erről itt írtunk:

Idén a pánt eltűnt, és az új inspirációt a Nike Jet Flight 2001-es modellje adta, amelyet Steve Nash, a Brooklyn Nets jelenlegi edzője viselt – a csapat, amelyben KD játszik. A cipő tervezői továbbá elmondták, hogy céljuk az volt, hogy olyan kosárlabdacipőt hozzanak létre, amely sokoldalúan támogatja a játékosokat, és maximális kényelmet is biztosít.

A részletek

A Zoom Strobel az egyik legjobban teljesítő Nike technológia mostanában, és “Durantula” volt az, aki hozzájárult ahhoz, hogy ilyen státuszba kerüljön a félelmetes eredményeivel, amióta először megjelent a KD12 modelljében. Idén ennek a frissítéséről is beszélhetünk, mivel egy teljes hosszúságú Cushlon középtalp került a cipőbe. Ha ez túlságosan technikainak hangzik, csak tartsd észben, hogy ezek a funkciók nagyon boldoggá teszik majd a lábad, hogy ezt a modellt választottad 😀

Mint említettük, a pántot, amely a tavalyi modellnél a lábadat rögzítette, most eltávolították, de a szenzációs KD15 kosárlabdacipőt a cipőfűzőhöz csatlakozó oldalsó TPU-panelek erősítik, lehetővé téve, hogy meghatározd, milyen szoros illeszkedésre van szükséged.

Ezután beszélnünk kell a tapadásról, amely nagyon ígéretesnek tűnik, és nagyon hasonló ahhoz, amit a legendás Kobe 9-eseknél használtak. A szálak mintázata szó szerint mindenhol megtalálható, hogy kiváló tapadást biztosítson, de a szálak kissé vékonyak, ami azt jelenti, hogy nem biztos, hogy ideálisak a kültéri játékhoz. Jól fog teljesíteni kültéren is, de a kopás sebessége jelentősen megnő.

Egy másik dolog, amit feltétlenül ki kell emelnünk, a KD idézetében korábban említett anyagok, továbbá mi nagyon szeretjük a többrétegű hálós felsőrészt, mert könnyű és légáteresztő. Ha már a légáteresztő képességnél tartunk, a cipő nyelve nagyban segíti ezt, mivel lyukakkal van tagolva.

Összegzés

Összességében, mint mindig, Kevin Durant és a Nike tervezőkből és technikusokból álló csapata egy olyan nagyszerű kosárlabdacipővel rukkolt elő, amely kétségkívül nagyon népszerű lesz az NBA-ben, de az egész világon is.  Ha van rá lehetőséged, próbáld ki a budapesti, ljubljanai és zágrábi üzleteinkben, míg ha online vásárolod meg a cipőt, akkor a szokásos méretedben szerezd be, és tartsd szem előtt, hogy a KD modellek általában egy kicsit keskenyebbek. Végül ne felejtsd el megnézni a teljes KD kínálatunkat!