Ismerje meg, hogyan válassza ki a megfelelő kosárlabdacipőt. Találd meg a játékstílusodnak megfelelő méretet és illeszkedést, és hozd ki a legtöbbet a játékodból.

Az első kosárlabdacipő vásárlásakor rengeteg olyan dolog van, amelyre oda kell figyelnünk. A sok döntési faktornak köszönhetően nagyon hosszú is lehet ez a feladat, ezért igyekszünk nektek lerövidíteni ezzel a kis összegzéssel. Hogyan találd meg a számodra tökéletes kosárcipőt? Ebben a blogban bemutatjuk, hogy minden lábra meg van a tökéletes cipő, csak meg kell találni.

A tökéletes cipő

Először is le kell szögeznünk, hogy a kosárlabdacipő sporteszköznek minősül, amelynek muszáj megfelelnie néhány kritériumnak. Ettől eltekintve mindennapos utcai viseletre is használhatóak. A későbbiekben a megjelenésre és a kényelemre helyezzük a fókuszt. Amikor sportolásra vagy kifejezetten kosárlabdára keresünk cipőt, a metódus enyhén eltér attól, mint amikor utcait keresünk.

Odabir košarkaških tenisica podijeljen je na sljedeće korake:

  • veličina tenisice
  • udobnost, potpora za stopalo i gležanj, grip (odnosno prijanjanje)
  • izgled

Kosárlabdacipő méretezés

A kosárlabda egy rendkívül gyors és dinamikus sport amely sok mozgást és rengeteg sebességszabályozást és irányítást igényel. A minőségi kosárlabdacipő szabad teret hagy a játékosnak, miközben védi és fixálja a lábfejet és a bokát minden sérüléstől. És honnan tudjuk hogy a megfelelő méretet választjuk? Első körben érdemes mindent megpróbálni a szokásos cipőméretünkben. Azonban érdemes nem figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy minden cipő más, ezért érdemes kézzel csekkolni a cipőt. Mi a következő metódust használjuk- a cipő legelejébe toljuk a lábfejet. A cipő és a sarok vége közt nagyjából 0.6 – 1.2 cm köznek kell maradnia. Ha túl sok hely marad, a láb nem lesz stabilan tartva, ha túl kevés, a láb összenyomódik játék közben.

NAPI TIPP: Amikor kosárcipőt választasz, próbáld ki hogy magas- ,közép- vagy alacsonyszárú modell a legkényelmesebb számodra. A blogunkon olvashatsz a különböző kosárcipőkről további információt.

Kényelem, tartás és tapadás kosárlabdacipőknél

Minden ember más, és ez igaz a kosárlabdacipőkre is. A három fő nézőpont ami alapján választunk a kényelem, tartás és tapadás.

A kényelem többfaktoros. A cél mindig az, hogy hosszútávon, intenzív használat mellett sem legyen kényelmetlen és ne okozzon sérülést. A kosárlabdacipők tartása rendkívül fontos két szempontból is. Biztonságot kell nyújtani a lábfejnek és bokának, viszont nem szabad hogy korlátozza a játékost a szabad mozgásan. Kizárólag rendkívüli jó tartással lehet játékot nyerni. Végső, de nem utolsó sorban a tapadás is rendkívül fontos. A kosárlabda nagyon dinamikus játék, ezért nem szabad csúszni a cipő talpának.

A kosárlabdacipő kinézete

A megjelenést befolyásolja az anyag, a szín és az egész cipő alakja. Az anyaghasználat az egyes cipőkön nagyban befolyásolja egy cipő élettartamát és teljesítményét a hosszútávon. A játékban megnyilvánul a játékos, kifejezi stílusát. Ehhez hasonló a cipőválasztás is, amely szintén egy jó eszköz az önkifejezésre.

Tanácsadás kosárlabdacipő választásánál

A legjobban saját magad fogod igazán tudni, hogy milyen cipőre van szükséged amikor felpróbálsz egyet. Minden esetre érdemes a YouTubeon néhány reviewt nézni a legújabb modellekről. Ha pedig eljössz a Grosbasket boltba, a szakértő kollégák a legjobb tanácsokkal tudnak ellátni. A szakértő tanácsadás mellett óriási cipőválasztékkal tudunk szolgálni, és a pályán is kipróbálhatod a választott csukát!