Talán nem figyeltél eléggé oda egy olyan játékos karrierjére, aki majdnem baseballjátékos lett (az apja a kisebb ligában játszott, és az MLB-ben a New York Metsnél is dolgozott). Talán azt gondolod, hogy helyette Ben Simmons érdemelte ki, hogy az NBA Rookie of the Year (ROTY) legyen. Talán azt hitted, hogy a Cleveland Cavaliershez való elcserélése egyirányú jegy a semmibe. Talán – tévedtél. Ha ezeket a hibákat elkövetted, akkor szinte biztosan lemaradtál arról, hogy Donovan Mitchell nemrég már a 4. signature sneakerét adta ki az adidas-szal közös D.O.N. Issue vonalának részeként. Szerencsére ebben a blogban rengeteg érdekes és hasznos információval szolgálunk neked “Spidáról” és legújabb kosárlabdacipőjéről!

Donovan Mitchell és az adidas kifigurázta, hogy Ben Simmonst jelölték a ROTY-díjra (Év Újonca), mivel az ausztrálnak az már a második szezonja volt. Ben az első szezonját sérülés miatt teljesen kihagyta, és újoncnak számított egy olyan osztályon belül, amelyben nem is draftolták. A pólón ez állt — “Rookie (főnév): Olyan sportoló, aki az első szezonjában játszik, profi sportcsapat tagjaként”.

Igazi vezér

Donovan Mitchell az NBA-ben töltött első öt évében a Utah Jazz játékosa volt, íme a legfontosabb eredményei:

  • 2018-ban újoncként megnyerte az NBA zsákolóversenyét
  • Beválasztották az NBA All-Rookie First Team-be (NBA Rookie első ötös)
  • Carmelo Anthony óta az első újonc, aki egy playoff-csapat legjobb pontszerzője volt
  • 3 NBA All-Star szereplés

Ismétlem, ezek csak a legfontosabb eredményei. Csak a rájátszásbeli hőstettei külön blogot érdemelnének! A Jazz vezetősége azonban úgy döntött, hogy itt az ideje az újjáépítésnek, és komoly ajánlatot kaptak a csapat vezéréért. A Cleveland feladta Lauri Markkanent, Collin Sextont, Ochai Agbajit, három első körös picket és két pickcserét! Eddig mindkét csapat számára kifizetődő a csere, hiszen remekül szerepelnek a 22-23-as NBA szezon elején. Akárcsak a Jazznél, “Spida” ismét egyből a Cavs vezéregyéniségévé vált.

Determination Over Negativity (D.O.N.)

“A Determination Over Negativity (Elszántság a Negativitás Felett) az a hit, hogy bármi lehetséges, függetlenül attól, hogy ki vagy, vagy honnan jöttél. Azt akartam, hogy ez a cipő ennek a szimbóluma legyen – azoknak a gyerekeknek, akik hisznek abban, hogy bármit elérhetnek”.” – ezt mondta Donovan Mitchell a signature vonalának első bemutatóján. Most, fantasztikus kosárlabdacipőjének negyedik kiadásával és saját példájával bizonyította, hogy a D.O.N. mentalitás működik!

Az adidas D.O.N. Issue termékcsalád története Donovan Mitchell számára már a kezdetektől fogva nagyon izgalmas volt, és a legjobb módja annak, hogy összefoglaljuk, ez a sneaker highlight:

  • könnyű
  • kényelmes
  • nagyszerű színállások
  • tartós és kiváló tapadással rendelkezik, ami a kinti játékhoz is remek választássá teszi; erről a témáról itt írtunk bővebben

Mindez nagyon is igaz a cipő negyedik kiadására, és íme, amit maga Donovan Mitchell mondott róla: “Nagyon örülök, hogy kiadhatom a negyedik signature cipőmet és az eddigi legkönnyebb D.O.N.-t az adidas-szal. A partnerségünk révén a D.O.N. signature sorozattal pozitív üzenetet tudtunk terjeszteni. Ez arról szól, hogy megosszam az NBA-tapasztalataimat mindenkivel, aki szeret kosarazni, és olyan extra teljesítményű lábbeliket biztosítsak számukra, amelyeket bármilyen szinten lehet viselni.”

Technikai részletek

Közelebbről megnézve, itt vannak az érdekes részletek, amelyek alátámasztják Spida szavait. Kezdjük azzal, hogy a D.O.N. Issue 4 a legkönnyebb kosárlabdacipő, amit az adidas valaha is készített Mitchell számára, az összsúlyt a Lightlock felsőrész bevezetésével és a talp hab/technológia Boostról Lightstrike Strobelre történő cseréjével csökkentették. Aztán ott van még a nagy teljesítményű gumi talp, amely menő hullámos mintázatú.

Miután csapatunk tagjai házon belüli teszteket végeztek a budapesti, ljubljanai és zágrábi Grosbasket üzletekben, csak annyit tudunk hozzátenni, hogy a cipő szuper hatékony, amikor a saroktól a lábujjakig történő energiaátvitelről van szó, miközben robbanékony mozgást is lehetővé tesz. Remélhetőleg lesz lehetőséged ellátogatni hozzánk, és kipróbálni az adidas D.O.N. Issue 4-et. Ha erre nincs lehetőséged, akkor azt tanácsoljuk, hogy egy fél mérettel nagyobbat rendelj, ha a lábad egy kicsit szélesebb. Egyébként rendelheted a normál méretedet. Mindenképpen tudasd majd velünk, hogy mit gondolsz róla, amikor majd elkezdesz játszani és gyakorolni ebben a csodálatos kosárlabdacipőben.