Melyik másik kosárlabdacipő érdemel még helyet a legikonikusabb téli/ünnepi cipők listáján? Mondd el nekünk!

Minden évben a világ a téli vagy a karácsonyi szezonra való felkészüléssel van elfoglalva. A kosárlabda rajongók ezt egy kicsit másképp teszik, ennek egyik módja, hogy a legjobb téli témájú kosárlabdacipőket keresik. Átnéztük a kosárlabda játéksosok történelmét, amikor téli változatban viselték a cipőjüket, és megtaláltuk az elmúlt évek legikonikusabb téli témájú kosárlabdacipőit.

Nike Kobe 6 Grinch

A legtöbb ember számára a december a társasági élet, a finom ételek és az ajándékok időszaka. A kosárlabdaszurkolók kicsit másképp látják, de van valami közös bennünk. A karácsonyi filmek és rajzfilmek. Az egyik ilyen természetesen a híres Grincs. Van-e valaki a kosárlabda történetében, aki jobban illik a kosárlabdacipőjéhez, mint Kobe Bryant? Valószínűleg nincs. A Kobe 6-tal a Nike újraalkotta a sporttörténelem egyik legikonikusabb téli cipőjét. A piros és a zöld klasszikus keveréke ünnepi, mégis a mamba imázsának része.

Nike LeBron 11 Christmas

Kevés olyan biztos karácsonyi hagyomány van, mint az, hogy LeBron James játszik a karácsonyi meccseken. Az NBA elmúlt éveinek első számú sztárja éppen ezért kapott személyre szóló karácsonyi cipőket. A LeBron 11 Christmas a téli szezon egyik legikonikusabb kosárlabdacipője. Ezúttal is zöld és piros kombináció volt, nagy hópelyhekkel megkoronázva.

Under Armour Curry 2 Northern Lights

A 2014-2015-ös szezon valóban ikonikus volt Steph Curry számára, és mint ilyen, karrierje legnagyobbjai közé tartozik. Egyhangúlag ő lett az MVP, az ő mezei voltak a legkelendőbbek az NBA-ben, ő kapta a legtöbb szavazatot az All-Star meccsen, és megnyerte első bajnoki gyűrűjét. Az Under Armour Curry 2 eufóriája a tetőfokára hágott. A téli modellje – a Curry 2 Northern Lights – szintén tömegeket vonzott. A sötétkék, rózsaszín és lágyzöld színállás kosárlabdacipő történelmet írt.

Nike KD 11 Scrooge PE

A KD 11 Scrooge Kevin Durant számára, a Golden State WarriorsLos Angeles Lakers karácsonyi mérkőzésre készült. 2018 karácsonya elhozta Dagobert bácsi, Donald Kacsa nagybátyjának képét a népszerű képregényből. A sárga és a fehér dominál, amit időnként felülír a KD monogram és a dollárjel ($) éles zöldje. A sárga az, ami a pénzérmék végtelen tárházát ábrázolja. Dizájnja és viselőjének személye minden idők egyik leghíresebb karácsonyi cipőjévé teszi.

Adidas D Rose 7 White Christmas

Az egyetlen Derrick “Windy City Assassin” Rose 2016 karácsonyára megkapta a saját karácsonyi signature cipő modelljét. A White Christmas már Bing Crosby legendás dalának címeként is a slágerlisták élén állt, és ez a helyzet a White Christmas cipővel is, amelyet a Chicago Bulls kosárlabdázójának – minden idők legfiatalabb MVP-jének – képe díszíti. A cipő is a slágerlisták élére került ezen a télen. A cipőjét díszítő színek jéghideg tónusa a legikonikusabb téli témájú kosárlabdacipőt hozta létre. Hogy is ne lenne az, amikor korunk egyik legnépszerűbb kosárlabdázója viselte azt, minden sérülése ellenére is.

Említést érdemelnek még a következők:

  • Nike Kyrie 2 Christmas
  • Nike LeBron James 6 Chalk
  • Li-Ning Way of Wade
  • Asics Gel Lyte 3 Snowflake
  • Nike Dunk SB High Krampus
  • Nike Dunk SB Low Candy Cane

Kateri par košarkarskih superg bi si še zaslužil svoje mesto na seznamu najbolj ikoničnih zimskih/božičnih superg?