A Mitchell & Ness egy valóban ikonikus sportruházati cég

A Mitchell & Ness márkát Frank P. Mitchell (korábbi teniszező és birkózó) és Charles M. Ness (szenvedélyes golfozó) alapította 1904-ben. A székhely a pennsylvaniai Philadelphiában volt és van ma is, és kezdetben teniszütőket és golfütőket gyártottak. Az üzlet hamarosan növekedésnek indult, és a helyi baseball- és amerikaifutball-csapatok mezeinek gyártására is kiterjedt. Lassan, de biztosan a dolgok egyre pozitívabb irányba haladtak, ami oda vezetett, hogy ők lettek a helyi NFL- és MLB-csapatok beszállítói.

Fent és lent

Az 1980-as évekre a vállalat nehéz helyzetbe került, és majdnem csődbe ment, mígnem egy véletlen és váratlan esemény olyan irányba fordította a dolgokat, amely örökre meghatározta a sportnosztalgiát – amelynek mára a vállalat szinonimájává vált. A történet szerint 1985-ben egy személy egy 1960-as Pittsburgh Pirates meccsen viselt mellénnyel és egy 1949-es St. Louis Browns meccsen viselt mezzel érkezett az M&N-hez. Mindkettőt szerette volna megjavíttatni. Akkor Peter Capolino tulajdonos sikeresen teljesítette ezt a kérést, és rájött, hogy mi legyen a cég új célja: “történelmileg pontos, vintage, autentikus baseball mezek és ruházati cikkek készítése”.

Idővel más sportágak is bekerültek a cégbe, és a legfontosabb ezek közül természetesen a kosárlabda! Büszkék vagyunk arra, hogy a Grosbasketnél ilyen jelentős M&N mez- és ruházati kollekcióval rendelkezünk. Íme néhány kedvenc darabunk belőle:

Minden idők legjobbja

Mivel az NBA nemrégiben úgy döntött, hogy az MVP-díjat Michael Jordan Trófeára nevezi át, a GOAT-vita nagyjából eldőlt. Ezért van olyan sok MJ-mezünk, amelyek között szerepelnek a következők:

Végül, talán a legkedveltebbként bemutatjuk az NBA All-Star East 1996-os ”Blue” mezét egy igazán epikus All-Star meccsről, amely San Antonióban zajlott, és amelyen MJ volt az MVP. Ez volt az első All-Star meccs, amelyen Michael játszott az első visszatérése után, és 20 pontot, 4 lepattanót és 1 asszisztot jegyzett.

A Király

Victor Wembanyama elképesztő tehetség, de az elvárások még vele szemben sem lesznek olyan magasak, mint “az akroni sráccal” szemben. LeBron James hihetetlenül nagy hype kíséretében érkezett a ligába, hogy aztán mindezt túlszárnyalja, és megírja a saját nagyságának történetét. Ez az a mez, amelyben ez az epikus utazás elkezdődött.

Clutch = Dame time?

Mivel korábban már említettük az átnevezett vagy teljesen új NBA-díjakat, a Jerry West Trófeát a Clutch Player of the Year (A fontos szituációkban legjobb játékos) kapja. A “The Logo” kétségkívül tökéletes választás erre az új díjra, de sok (fiatalabb) szurkolóval egyetértünk abban is, hogy Damian Lillardot az eséselyesek között kell számontartani erre a díjra. A Portland Trail Blazers 2012-2013-as Alternate Swingman Jersey-je emlékeztet arra a csodálatos szezonra, amelyet 10 évvel ezelőtt produkált, amikor az Év Újonca (ROTY) lett. Ő volt az első újonc, aki 35 pontot, kilenc asszisztot és nulla eladott labdát jegyzett egy mérkőzésen, és minden hónapban kiérdemelte a nyugati konferencia hónap újonca címet is. Végül Blake Griffin, David Robinson és Ralph Sampson mellett ő lett az egyetlen egyhangú ROTY-győztes.

Stay Melo

Sok fiatalabb szurkoló számára a “Melo” becenév LaMelo Ballhoz tartozik, de a legtöbben még mindig tudják, hogy ez a becenév Carmelo Anthonyé. A Denver Nuggets 2003-04-es Swingman Jersey ”Blue” meze az újonc szezonjának állít emléket, amely legendás karrierhez vezetett a következő statisztikákkal:

  • 22.5 PONT
  • 6.2 LEPATTANÓ
  • 2.7 ASSZISZT
  • 44.7 FG%

Az élő rekordok könyve

Rengeteg más történelmi/epikus M&N mezt is találtok a kínálatunkban, de úgy döntöttünk, hogy ezt a blogot valami, vagy valaki igazán ikonikus dologgal zárjuk – Wilt Chamberlain és a Los Angeles Lakers 1971-72-es mezével. Rekordjainak és eredményeinek listája több külön blogot is megérne, így most csak annyit emelnénk ki, hogy “a Big Dipper” az egyetlen játékos az NBA történetében, aki 100 pontot szerzett egyetlen mérkőzésen!

Ha ezek az ajánlások nem hoztak volna lázba, nézd meg a Grosbasket kínálatát, mert biztosak vagyunk benne, hogy megtalálod a megfelelőt a nosztalgia táplálására, amelyről a Mitchell & Ness híres!