A Grosbasket év végi listája a legjobb kosárlabdacipőkről

Miután megnéztük a legjobb ár-érték arányú kosárlabda cipőket, remélhetőleg tanultál valami újat, és inspirációt találtál egy új cipőhöz! Ha azonban még mindig keresed a következő darabot a rotációdhoz, és szeretnél valamit, ami tele van  technológiával – ez a blog neked szól! Tesztjeink és a Grosbasket közösségtől kapott visszajelzések alapján íme, azoknak a cipőknek a listája, amelyek elsősorban arra koncentrálnak, hogy a lehető legmagasabb szinten segítsenek kosárlabdázni.

Curry 10

Az UA Flow habszivacs egyre híresebb arról, hogy kiváló tapadást biztosít, kényelmes érzéssel és nagy ugróerővel, miközben rendkívül könnyű. Az előző két Curry modell ezt több mint megerősítette, és mint mindig, ennek a technológiának a végső célja az, hogy gyorsabb elindulásokat és megállásokat tegyen lehetővé. Nagyszerű bónuszként úgy tűnik, hogy idén a Flow-t még továbbfejlesztették, ami fokozott tartósságot eredményez.

Az általános téma, hogy a cipő könnyű és nagyon légáteresztő, folytatódik az UA Warp 2.0 felsőrésszel, amelynek fő céljai a jobb kényelem és az irányíthatóság. Curry NBA bajnoki gyűrűinek számára utalva a felsőrészen 4 vonal található a középső és az oldalsó részen. Ez nem csak egy stílusos részlet, hanem olyasvalami, amit az Under Armour “apró biztonsági övnek” nevezett, és egyetértünk abban, hogy a cipő által produkált tartás egyszerűen fantasztikus.

Nike PG 6

Ennek a cipőcsaládnak az fejlesztése mindig bátorsággal állt a jelentős változtatásokhoz, amelyek néha kockázatosak lehetnek, de PG és csapata szinte mindig megtalálja azokat a megoldásokat, amelyek miatt a kosárlabdacipői nagyon népszerűek a profi kosárlabdázók körében az NBA-ben és az európai ligákban, valamint az amatőrök és a hobbi játékosok körében is. Konkrétan ezekben a cipőkben nyoma sincs Air technológiának, a Nike futócipők által híressé tett React habot használják egyetlen csillapításként. Nehéz szavakba önteni, hogy mennyire jól kidolgozták, és hogy milyen kényelmet és energia-visszanyerést biztosít minden egyes mozdulat. Ezt tényleg akkor fogod a legjobban megérteni, ha felpróbálod a PG 6-ot.

Nike LeBron XX

A Király signature sorozatának 20. modellje a valaha volt legkönnyebb LeBron-cipő (és ha felveszed, akkor nagyon jól érzed magad), és egyben az első olyan modell is, amelyik alacsony modellként debütál. Bár nem látható, mint általában a korábbi modelleknél, mégis van Air, ami sokkal simábbá teszi a mozdulataidat – az elülső lábfejben és a sarokban található Zoom Air egységek formájában. Konkrétan az elülső rész Air Zoom Turbo-t használ, míg a sarok alatt egy 13 mm vastag Zoom Air egység található. Egy “old-school” funkció, amely először a LeBron 5 modellen jelent meg, a szénszálas középtalp, amely ideális az energia-visszanyeréshez és a robbanékony mozgáshoz.

Nike Zoom Freak 4

  • a cipő talpa többirányú tapadási mintával rendelkezik, amely nagyszerű tapadást biztosít a pályán.
  • ezt a modellt csak beltéri használatra ajánljuk.
  • a talp azért érdekes, mert két részből (a Zoom Freak 3 is hasonló volt), de nem két teljesen különválasztott részből áll, és az eredmény egy kiváló saroktól lábujjig tartó energiaátvitel lett.
  • a korábbi Zoom Freak modellekkel ellentétben ez a modell egy átalakított középtalppal rendelkezik, amely a Zoom Air egységeket a lábfej oldalán láthatóvá teszi, miközben a “buborék” a talpon keresztül is látható.
  • a felsőrészhez különböző típusú hálót használnak, hogy elősegítsék a szellőzést és a cipő egészén a tartást

Jordan Luka 1

Általában, amikor a játékosok megkapják az első signature cipőjüket, azok általában egyfajta teszt modellnek számítanak, és azt a későbbi megjelenésekkel továbbfejlesztik. Ez nem így volt a Jordan Luka 1 esetében! E csodálatos cipő specifikációinak leírását a legjobban az új, eddig soha nem látott jellemzőkkel szeretnénk kezdeni. A Jordan Brand találmányainak hosszú örökségét követve, mint például az Eclipse Plate és a Flight Plate technológiák, a Luka 1 bemutatta az IsoPlate-et, amely teljesen új szintre emeli a lábfej oldalsó elülső részének stabilitását. Ezt elsősorban azért fejlesztették, hogy a 77-es számú játékos stepback mozgása még halálosabb és pontosabb legyen. Ezt elképesztő módon sikerült elérni, ami még egy “rugós/ugrálós” érzetet is ad minden egyes mozdulathoz. Aztán ott van a vadonatúj Formula 23, egy rendkívül fenntartható teljesítményű hab, amelyet a középtalpba fecskendeztek és egy phylon hordozóba helyeztek. Leegyszerűsítve, ez a garancia a reakciókészségre, a kényelemre és a nagyszerű teljesítményre!

Ez a mi listánk, de szeretnénk tudni, hogy van-e más kedvenc cipőd is, amely segít magasabb szintre emelni a játékodat. Mindenképpen mesélj nekünk róla a közösségi médiánkban!