A Chuck 70 Plus egy váratlan frissítés a klasszikus Convers modellhez, amely elnyeri a tetszését.

A Converse márka Bostonból származik, ahol a cég alapítója, Marquis Converse megnyitotta a Converse Rubber Company-t, amelyből 1909-ben kerültek ki az első Converse cipők. Kifejezetten az akkor még nem túl népszerű, de gyorsan fejlődő sportághoz – a kosárlabdához – készültek a lábbelik.

Kezdő lépések

A Converse All Star tornacipő 1917-ben, amikor először került a kosárlabdapályákra, “non squids” néven vált ismertté, mivel talpának köszönhetően stabilitást biztosított minden játékosnak, aki viselte.

Eközben egy Charles H. Taylor nevű fiatalember kapott munkát a vállalatnál, és mivel félprofi kosárlabdázóként beutazta Amerikát és részt vett kosárlabdaeseményeken, sikerült még jobban pozícionálnia a márkát, mint első körben, és a legfontosabb – a játékhoz is. Hihetetlen munkája miatt Chuck Taylor neve felkerült az All Star modellre, amely azóta Chuck Taylor All Star néven ismert. A híres Star Chevron logó (a csillag a bokán) 1975-ben jelent meg először a cipőkön, a vadonatúj All Star Pro Leather modellen.

A hetvenes és nyolcvanas években a kosárlabda mint sportág hihetetlenül sokat fejlődött, és a Chuck Taylor All Star lassan elvesztette a versenyt a versenytársakkal szemben, akik gyorsabban és hatékonyabban vezették be technikai fejlesztéseiket az új modellekbe. Így ez az úttörő kosárlabdacipő modell lassan visszavonult a pályáról a lelátóra, és egyre inkább egy “hétköznapi” sneakerré vált, amelyet a művészek és a lázadók világszerte felkaroltak.

Miután évtizedekig az underground kultúra része volt, a Chuck 70 2013-ban bombasztikusan tért vissza – és ezúttal mint stílusszükséglet. A retró dizájnt újraértelmezték és továbbfejlesztették, kiváló minőségű anyagokkal, amelyek biztosítják a kényelmet, de azt is, hogy a stílusodhoz igazítsd, és kifejezd vele a személyiségedet.

Számos limitált kiadású kollekció következett olyan híres nevekkel együttműködésben, mint a Maison Martin Margela, a Missoni és a NEIGHBORHOOD, akik a Chuck 70 modellt tökéletes médiumként használták kreatív anyagaikban.

CHUCK 70 PLUS

Azóta a Chuck 70 folyamatosan fejlődik és javul, és a legendás modell legújabb változata pedig a CHUCK 70 PLUS.

A Chuck 70 Plus modell rendhagyó dizájnja ötvözi a szeretett dizájn ikonikus jellemzőit futurisztikus elemekkel. Az aszimmetrikus, tört vonalak és az anyagok kombinációja absztrakt benyomást kelt, és a platform, amelyen mindez áll, hozzájárul ahhoz, hogy ez a “gyönyörű Frankenstein” mindenki szemét magára vonja, aki mellett elhalad. Másrészt a színpaletta, amelyben ez a modell érkezik, valamivel klasszikusabb és közelebb áll ahhoz az ikonhoz, ahonnan származik.

A Chuck 70 Plus modell jellemzői:

  • Magasszárú cipő, melynek felsőrésze körülbelül 50%-ban különböző súlyú, újrahasznosított anyagokból készült.
  • OrthoLite talpbetét, amely egész napos kényelmet biztosít
  • Aszimmetrikus vonalak és hosszúkás nyelv, amelyek stilisztikai változást mutatnak az eredetihez képest
  • Hajlított gumi talp, amely az ikonikus Chuck Taylor dizájn torzított változata.
  • “Darabolt” Chuck Taylor logó a bokán

Az “eltúlzott” részletekkel, a megemelt talppal és a cikkcakkos kialakítással ez az uniszex modell tökéletes frissítés lesz ezen a télen, úgyhogy siess és szerezd be.